Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Абе човече од внатре е проблемот, разбираш? Ај купи ми сега :D

--- надополнето: 22 јуни 2013 во 11:28 ---
Абе човече од внатре е проблемот, разбираш? Ај купи ми сега :D

Али ја пак би ти препорачал да го пробаш првиот чекор.... да видиш како ќе излезе!:)

Dali nekoj znae dali kakvi se kriteriumite za registriranje na kola koja e kompletno tunirana. Potocno Fiat 126 imam staveno 160hp honda 1.6 vtec motor i pojacana karoserija, prednicata i zadnicata se orginal od honda civik od kade sto e i motorot i drugoto se e sportsko. Kako sto prasav razni lugje mi rekoa deka nema sansi da se registrira. Sovet sto da pravam kogo da kontaktiram nekoj od tie sto rabotat tamu kade sto se registriraat vakvi tipovi aftomobili da mi kaze sto treba da se prepravi ? Fala
Треба да поминиш на Атест, за да се внеси моторот во сообраќајната. Ако исполнува се како што треба, нема да имаш проблем со регистрацијата.

Prasuvam zosto sepak e mala kola a stavam 5 pati pojak motor a tezinata e pak 5 pati pomala zatoa

Prasuvam zosto sepak e mala kola a stavam 5 pati pojak motor a tezinata e pak 5 pati pomala zatoa
Е така де, ако помини А-тест, нема да имаш мака. То е еден вид верификација, дека тоа што е сменето/сработено на возилото е стручно и прописно извршено и возилото можи да се пушти во сообраќај без проблем.

Ако си праел крпачки работи, нема да помини атест и толку.

Е така де, ако помини А-тест, нема да имаш мака. То е еден вид верификација, дека тоа што е сменето/сработено на возилото е стручно и прописно извршено и возилото можи да се пушти во сообраќај без проблем.

Ако си праел крпачки работи, нема да помини атест и толку.

На какви крпачки работи мислиш ? Работата е да не ја направам а после неможам да ја регистрирам и за џабе да сум ја правел. Во Америка ја носиш прават контрола се али не ти викаат мораш она мораш ова и неможе да ти речат дека неможеш да ја регистрираш, каква си ја направил таква ќе ти ја рагистрираат без разлика дали е безбедна тоа си е твое нема никакви прописи околу тоа. Затоа има и највеќе pimp my ride кај нив. Затоа прашав пред да се впуштам во такво нешто некој да ме упати што како да направам иако веќе сум и почнат и готов 60%.

На какви крпачки работи мислиш ? Работата е да не ја направам а после неможам да ја регистрирам и за џабе да сум ја правел. Во Америка ја носиш прават контрола се али не ти викаат мораш она мораш ова и неможе да ти речат дека неможеш да ја регистрираш, каква си ја направил таква ќе ти ја рагистрираат без разлика дали е безбедна тоа си е твое нема никакви прописи околу тоа. Затоа има и највеќе pimp my ride кај нив. Затоа прашав пред да се впуштам во такво нешто некој да ме упати што како да направам иако веќе сум и почнат и готов 60%.
А во секоја нормална држава не проверуваат број на мотор. Можиш да го извајш моторот, и да клајш од Ферари. И? Можиш законот во америка на памет да го знајш, заедно сосе петицијата за ослободување од иљада осумсто и некоја... то со нашата македонска реалност, нема врска.

Ако те интересира конкретно, имаш лица што работат во технички преглед, можиш да си прашаш. Не врви се на Атест, ама добри 90% од возилата врват.

Околу крпачките работи, мислев на: ако треба да се направи појачување на долниот дел со цевки, ти да земиш цевчиња 1х1 и да ги зафатиш за шасија со штрафови со 8-че клуче - колку да има.

И дај некое сличе тури од количето да видиме шо прајш :), евентуално цела тема можиш да отвориш?

сакам да ве прашам колку ке ме кошта се на се :да донесам bmw 525 d од германија
цената му е 7.000evra
дизел
2000cm3
се исплати ли да го носам од германија, или можам и овде да најдам за тие пари?

сакам да ве прашам колку ке ме кошта се на се :да донесам bmw 525 d од германија
цената му е 7.000evra
дизел
2000cm3
Ако можеш донеси го од таму, стопати подобро и барем реално ќе ја видиш состојбата
кај нас доаѓа шминкан ефтин крш

за давачки прашај во шпедицииве мислам дека ќе ти дадат инфо

цената му е 7.000evra
дизел
2000cm3
Ako e gore dole slična cenata u švaketo računaj 2000-2500 evra carina vo zavisnost so ili bez preferencijal ili eur1 dokument, 200 evra režiski troškovi i edno 500 evra da si ja doneseš kolata (col tabli,pat natamu,gorivo,patarini itn). Znači na 7000 evra turi ušte 3000-4000 evra do registracija,registracija +300 evra.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 11:32 ---

цената му е 7.000evra
дизел
2000cm3
525d, a 2000cm3? Дали е тоа најновата, F10 5-ка, за 7,000 евра?

^Vredat li ovie bemvinja nesto ili se za otpad? Posto gledam nekoi po 5 iljadarki pa duri i pomalku so 250000 kilometraza. I germancive ne se ni trudat da gi zabrisat majkemu kako gi prodavaat samo, vnatre haos pa i od nadvor

Ako e gore dole slična cenata u švaketo računaj 2000-2500 evra carina vo zavisnost so ili bez preferencijal ili eur1 dokument, 200 evra režiski troškovi i edno 500 evra da si ja doneseš kolata (col tabli,pat natamu,gorivo,patarini itn). Znači na 7000 evra turi ušte 3000-4000 evra do registracija,registracija +300 evra.
--- надополнето: 23 јуни 2013 во 11:32 ---

за тие пари се наоѓа и во македонија

http://autokatalog.autoscout24.de/bmw/5er-e60-2003-2009/525d-130-kw-177-ps/
Od ovoj model e valjda za 7 bona. Ima 2.0d 2.5d i 3.0d. Jas ako bi kupuval BMW samo šestak so racen menjac dovaga vo predvid sto znaci 530d,drugo ic ne bi ni gledal.
2000cm3 со ознака 525d има само новиот Ф10, старите Е60 и Е39 525-ки се со 2500cm3, веројатно ја згрешил кубикажата. Инаку, и 525 се со 6 цилиндри ;)

Дали со кола од изнад 100 коњских снага можам да излезам од државава,без поискусен шофер на совозачкото седиште(колку ни е само глуп законов), доколку нели имам зелен картон и меѓународна возачка дозвола?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom