Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Дали е нормално до 10000км посјле сервис не ми трошеше ич илје, сега моментално е на 13000 гледам дека има потрошено 0.2л, планирам да му прам сервис па се двоумам дали да му стам погусто улје, моментално користам мобил 5 30, за ц220 цди се работи

Дали е нормално до 10000км посјле сервис не ми трошеше ич илје, сега моментално е на 13000 гледам дека има потрошено 0.2л, планирам да му прам сервис па се двоумам дали да му стам погусто улје, моментално користам мобил 5 30, за ц220 цди се работи
Кај тебе е се во ред,уживај си и истото уље си го стави.

Одсега после промена на масло и филтри стави си масло со 5-40, а оние 5-30 е за испод 100.000км односно новите значи над 150.000 подобро со 5-40 масло фул синтетично

Sent from my iPhone 6s Plus using Tapatalk

Фала ви на сите за одговорите.
Не возам многу ноќе. Прочитав по други форуми демек на мој ризик е за предните... Законот важи за мене или за некој друг со постара кола, а за некој со кола од 30к еура неважи, вчера видов еден дечко со Ауди имаше ќумур црни фолии ама полицијата се правеше како мавната по глава.
И ако ги видам со палката, ќе си ги спуштам предните, па и нема да ми опнат казна баш мене, а и неам пари за фрлање или пак ги берам на дрво... :P :)
Јас 5,5 години возев кола со затемети предни и задни стакла без атест
никој не ми побара атест на фолии и немав никаков проблем
законски може да те казни секако али ако сака да казне ке ти најде чака ако не се фолии ке биде нешто трето
сега и на аудито ке ги затемнам

А дали тие фолии затемнети стакла имаат ли УВ заштита ???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

А дали тие фолии затемнети стакла имаат ли УВ заштита ???

Кај мене да... 140€ вкупно со атест на задните стакла... Во СД пишит "Вградени клима фолии на ден..." не пишува дека на задните се ставени...Иначе во Скопјето не праат скоро ништо, пошо јас сум од Струга, праат малку повеќе проблеми, за ситници пример... :P :)

Ми требаат двете Задни кочни Шапи за Мазда 626 1993 год. Некој да не има ?

За менување на ребрасти каиш која е препораката во однос на километри поминати, години од последната промена?

За менување на ребрасти каиш која е препораката во однос на километри поминати, години од последната промена?

Секој по 60,000 км се менува каишот оти кој знае каков квалитет на каишот располага во Македонија

Зависи и од години без разлика на километри. Повеќе од четири, пет години веќем е ризик особено ако колата имала многу старт стоп циклуси на пример со градска вожња и кратки релации.

Здраво. Имам Opel crossland x ама го купив без навигација. Дали е можно некако да се вгради ?

Некој да ми каже нешто повеќе за Fiat Grande Punto 2008 - 1.2 бензин?
Ја продава еден пријател, прв газда, 88 000 км реални со сервис правен пред 1 месец?
Со 4 врати е, вреди ли како кола да се разгледува, и која би била реалната цена за оваа кола?

Дечки може ли некој да ми каже кај голф 6 во што е разликата меѓу GTD и TDI ?
Кое од овие е подобро ?

Дечки може ли некој да ми каже кај голф 6 во што е разликата меѓу GTD и TDI ?
Кое од овие е подобро ?

Исто и GTD е тди само со GTI опрема, значи дизелаш смрдлив со опремата на најдобиот бензинец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom