Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
да да знам па ете таква ми била среката јас еден месец ја возам оваа кола горе доле ама нели од пишаното не се бега деее хахахах
ке ја направат не е битно ја сакав да знам отприлика колку парички да си спремам да не ме измајмунат нешто
за пумпа водна не спомна ништо ми рече реминица и некоја шајбна а по моја логика и каиш иде тука обавезно

Ребраст каиш и затегач тие се препорачно да се смени ,а водната пумпа зависи каква е состојбата и тоа треба да се смени инаку тоа не е препорачано ,а цената варираат зависно типот на моторот дали е 1.9 ,2.5 , 3.0 , 4.7 и така натаму и се движат околу од 11,000 до 18.000 денари

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Вчера на еден другар му носев нафта и ми истече од тоа тубата во кола и сеа совет давајте како да ја исчистам и искоренам гадната миризба.
Textil cleaner go ima vo tinex i vero, prskas, go ostavas da posedi 3 min i so cetka so kruzni dvizenja ke izlezi flekata i ke izcezni mirizbata. Mene tursia mi se isture i se odmirisa

да да знам па ете таква ми била среката јас еден месец ја возам оваа кола горе доле ама нели од пишаното не се бега деее хахахах
ке ја направат не е битно ја сакав да знам отприлика колку парички да си спремам да не ме измајмунат нешто
за пумпа водна не спомна ништо ми рече реминица и некоја шајбна а по моја логика и каиш иде тука обавезно

Dodeka se e izvadeno smeni si i vodna pumpa ako ne e smeneta. I taman ke ti staat i nov crven antifriz G13 za audi.[DOUBLEPOST=1527190772][/DOUBLEPOST]Decki dali treba da nosam original osiguritelna polisa u kola ili moze i kopija?
Prasuvam bidejki ke vadam mk polisa od stranstvo i ke mi ja pratat polisata na mejl.

Последно уредено:
Може некој да каже што е фрката што велат 2.0 мотор на ауди со 140кс бил полош од оној 1.9, точно ли е ова и зошто??
Влези вo рубрикa aвтoделoви,пa вo делoви зa фoлксвaген и ке видиш декa секoј втoр oглaс е "прoдaвaм глaвa зa фoлксвaген 2.0" Тaму ти е oдгoвoрoт нa твoетo прaшaње

Decki dali treba da nosam original osiguritelna polisa u kola ili moze i kopija?
Prasuvam bidejki ke vadam mk polisa od stranstvo i ke mi ja pratat polisata na mejl.

Ме интересира дали прават многу проблеми Полицијата за затемнување стакла напред...
Гледам по Гостивар, Скопје и други градови ги имаат затемнето предните. Е сега сакам јас да ги затемнам пошто цело време колата е на сонце, знам дека нема лесно да ги убедам паметните полицајци, ми треба самo за летово дур не направам гаража. Па и пред да ме застанат, ќе ги спуштам предните стакла :P

Ме интересира дали прават многу проблеми Полицијата за затемнување стакла напред...
Гледам по Гостивар, Скопје и други градови ги имаат затемнето предните. Е сега сакам јас да ги затемнам пошто цело време колата е на сонце, знам дека нема лесно да ги убедам паметните полицајци, ми треба самo за летово дур не направам гаража. Па и пред да ме застанат, ќе ги спуштам предните стакла :P
Мoрaш a тест дa нaпрaвиш и дa ти стaaт печaт у сooбрaќaјнa,a aкo пaтувaш у стрaнствo имa шaнси дa те врaтaт нa грaницa

Мoрaш a тест дa нaпрaвиш и дa ти стaaт печaт у сooбрaќaјнa,a aкo пaтувaш у стрaнствo имa шaнси дa те врaтaт нa грaницa
Имам атест на задните стакла 5% затемнети, незнам дали важи и за предните Атест...

Имам атест на задните стакла 5% затемнети, незнам дали важи и за предните Атест...
Предни мислaм декa несмее,aмa не сум сигурен прoвери.Ке имaш прoблем сo мaглење преку зимa и нaмaленa видливoст нoќе,нa зaдните не сметa тoлку aмa нa предните е мaлку зaебaнo.

Може и предните ... кај мене се атестирани и напред и позади

Инаку предни мислам до 30% беше законот

Во мкд ниеден полицаец НИКАДЕ нема да ти направи проблем, нормално во сообраќајна ќе ти стои атест и тоа е тоа.

Предните ми се скоро колку и задните затемнати па никому ништо. Ниту на граница не ми направиле проблем, само за странство не знам... меч со две острици е.

Мака ќе имаш ноќе при врнежи од дожд... јбг ќе си пазиш повеќе во такви услови на вожња.

Ноќе со фолии е крш за возење, еднаш у стуб ја удрев по грешка, многу пазење треба кога возиш рикверц.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom