Совети околу мотоцикли

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
абе кај има двотактол ЕЛФ 100% синтетика у центар негде?! ме мрзи да одам до јове априлија! бев во лук оил, немаат, знае некој каде има?

абе кај има двотактол ЕЛФ 100% синтетика у центар негде?! ме мрзи да одам до јове априлија! бев во лук оил, немаат, знае некој каде има?
Не е во центар, ама има на Првомајска, првата бензиска, значи не во Лукоил(му доаѓа како втора бензиска).

ај некој нека ми каже актуелни цени на keeway matrix моторов мн ми се свиѓа,и искуства да ми кажете задоволни дали сте и дали вреди за тие пари:smir:

ај некој нека ми каже актуелни цени на keeway matrix моторов мн ми се свиѓа,и искуства да ми кажете задоволни дали сте и дали вреди за тие пари:smir:

Матриксот 2009 модел е 1290 евра а 2008 модел е 1190 евра ... јас ќе го земам деновиве ф-акт тој е поефтин језда матриксот е пофаца ама поскап е :toe:

а која цена е ф-акт ако може да ми кажеш:smir:

ф-акт е 990 евра 2009 модел, ф-акт naked без маска горе на "воланот" и детали некои спортски 890 евра 2009 модел ... иста машина дури и конструкција има со матриксот ми рече дека има типот што работи таму, само пластиките се различни и ф-актот има простор напред од страните за нозете да ги опружиш :) на матриксот ако си повисок ќе треба назад на седиштето да седиш зошто тесен ќе ти биде :S

Знаете отприлика колку е регистрација за 50 кубика мотор ? и дали има закон како што слушнав секоја година да се плаќа осигурување ?

neznam kolku e registracija a da osiguranjeto treba sekoja godina, bar taka bratucet mi prai toa nesto od tipot ispod 1000denari e

Знаете отприлика колку е регистрација за 50 кубика мотор ? и дали има закон како што слушнав секоја година да се плаќа осигурување ?

Регистрација за моторот е 3000 денари , а осигурување на моторот мислам дека зависи од компанијата 700-1200 денари (поправете ме ако грешам).

Не ти треба осигурање може и без тоа само првата година мора да се плати тоа

Мислам дека околу 2.500 фаќа бидејќи ти треба осигурување, табличка, сообраќајна...
Не ти треба осигурање може и без тоа само првата година мора да се плати тоа
Може да, ама наредната година откако ќе ти помине осигурувањето недај боже да се слупаш некаде... Не си осигуран како возач, возилото прашање е дали ти е исправно (бидејќи не подложи на технички преглед секоја година) и кој ќе биде крив?

Згора на тоа може цајкан да те малтретира за осигурување, ако се друго си ок, а тој сака да гњави.

А осигурувањето е 800 денари прашував пред некој месец, така да според мене не се исплати тие пари да се штедат.

И тоа што викаш јас 10 години возев скутер и не плаќав осигурање не ми правеле проблем ама за среќа немав собраќајка со друго возило сам си се кршев :pos2:

Фала ви за информациите ... сепак решив да го регистрирам на почеток на сезона моторов сега и така не го возам ...

иначе денес си го купив на ново и го провозикав и сум многу задоволен и среќен :vozbud:еве направив една фотка пред да го ставам во гаража :)

Keeway F-Act Racing

img0089xm.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom