Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Може. И ја ќе вадам сеа тоа, за априлиата :cds:Нели демек можело да се извади енкоја потврда за А1 категорија (до 125 ccm) ?
Јас колку што знам подкатегоријата А1 се издава на лица од 15 или 16 до 18 год и доколку до порано од 18 год имаш положено за А1 на 18 год автоматски се преправа во А категорија.Може. И ја ќе вадам сеа тоа, за априлиата :cds:
Се издава од 16 години, а кога ќе наполниш 18 директно ти се претвара во А категорија.Јас колку што знам подкатегоријата А1 се издава на лица од 15 или 16 до 18 год и доколку до порано од 18 год имаш положено за А1 на 18 год автоматски се преправа во А категорија.
Што мислите за Baotian F3 ?
Baotian
F3
L*W*H:
1870 x 680 x 1180 mm
Wheelbase:
1250
Mass of the vehicle:
98 kg
Max load capacity:
150 kg
Brake system:
F:disc, R:drum
Tyre (F,R):
F & R: 3.5-12
Engine type:
139QMA
Displacement (cm³):
49
Compression ratio:
10.5±0.1:1
Max power (kw/rpm):
2.61 / 8000
Max torque (N.m/rpm):
3.56 / 5500
Idling speed (rpm):
1900±1
Clutch:
automatic
Gasoline (#):
90#
Lubricant:
SAE 15W/40 SF
Starter:
electric/ kick
Ignition method:
CDI
Max speed:
25 c.q. 45 km/h
Oil consumption (L/100 km):
2.0
Colors:
Zwart / Zilver
Blauw / Antraciet
![]()
![]()
![]()
Шо пара е ? БаотианОФ ?
Бидејки го купив скутерчето од неодамна , би сакал да ви поставам едно прашање.
На колку изминати километри треба да се достава / мења уље ? Кога го купив му ставив РЕПСОЛ 1л . Колку можам да поминам со тоа и на колку треба да доставам ?
Значи твоето е 2-тактно, не се менува уље туку се дотура....отприлика со 1 литро се поминува околу 800-1000км, кога ќе ти светне сијаличката за уље дотури....Кивеј Матрикс :smir:
Значи твоето е 2-тактно, не се менува уље туку се дотура....отприлика со 1 литро се поминува околу 800-1000км, кога ќе ти светне сијаличката за уље дотури....
Или ти ставиле уље уште од салонот или сијаличката ти е прегорена(се случува)....не се заебавај зошто без уље и отиде машината...затоа дотури уље уште сега и кажи колку си ставил, зошто резервоарот е отприлика 1литро ми се чини.Па отприлика кога го купив ми кажаа исто како тебе , но ме зачудува бидејки поминав околу 1600 км ( на почеток ваљда ставиле уље од салонот, и јас му купив уште 1 Л ) и абер нема од светкање на сијаличката.
Баш го гледав ценовникот од Hamachi има ли некоја причина зошто 50 кубикашите се во главно поскапи од 125 кубикашите?