Soccer Manager (Kajgana World)

• Креатор на темата Креатор на темата .:makedonec:.
  • Време на започнување Време на започнување
Нова лига да се отвори е најмал проблем, ама треба да сфатите дека кај и да е ќе се тргнат трансфер бановите и сите играчи ќе ви се на располагање. Имате доволно пари сите и можете да понудите салам понуди за тие што сакате да ги земете. Еве пример јас денеска со Кавани. :)

Клипче ви кажа дека Агуеро е на располагање, јас исто така ако стигне добра понуда за Силва ќе го пуштам... Ќе се најде уште некој сигурно.

Кaкo сите игрaчи се нa рaспoлaгaње?
Тие штo ми се нa трaнсфер бaн, aкo не ми требaa немaше ни дa ги купaм. Истo и кaј вaс.

Нoн стoп велиш пaрите не ни се прoблем. Не се нa вaс, штo прoдaвaте игрaчи oд пo 20 милиoни.

Не збoрaм сaмo зa мене, сaм си ги oдбрaв Свoнси (и пaк би ги oдбрaл), нo пoвеќетo пoмaли тимoви верувaм декa слaбo стoјaт сo буџетoт.
Уште не мoжеме 90ки зa прв сoстaв дa купиме, a кaмo ли нештo пoвеќе :)

Кaкo сите игрaчи се нa рaспoлaгaње?
Тие штo ми се нa трaнсфер бaн, aкo не ми требaa немaше ни дa ги купaм. Истo и кaј вaс.

Нoн стoп велиш пaрите не ни се прoблем. Не се нa вaс, штo прoдaвaте игрaчи oд пo 20 милиoни.

Не збoрaм сaмo зa мене, сaм си ги oдбрaв Свoнси (и пaк би ги oдбрaл), нo пoвеќетo пoмaли тимoви верувaм декa слaбo стoјaт сo буџетoт.
Уште не мoжеме 90ки зa прв сoстaв дa купиме, a кaмo ли нештo пoвеќе :)
Направив сите екипи да имаат ист буџет од старт, а пари се добиваат од играње на домашен терен и победи ваљда. Пример прогрес во купот во наредна рунда. :) Поголемите клубови имаат поголеми стадиони, ама сигурно одзема повеќе пари за палта. :)

Можит на помалите тимови да им се доделат поголеми буџети, ако сакаме порамноправна лига.

Фората е шо ние што се уклуивме први ги собравме сите јаки играчи. Рецимо А. Мадрид да имаше менаџер никад не би ми го дал Гризман, и тако даље. Затоа следнава кога ќе се прави, сите играчи сите у исто време ќе бидат прифатени и натпреварувајте се кој прв/пошие ќе дае за играч.

Иначе рутинирано у купот. Со фтор тим.:cool:

Фората е шо ние што се уклуивме први ги собравме сите јаки играчи. Рецимо А. Мадрид да имаше менаџер никад не би ми го дал Гризман, и тако даље. Затоа следнава кога ќе се прави, сите играчи сите у исто време ќе бидат прифатени и натпреварувајте се кој прв/пошие ќе дае за играч.

Иначе рутинирано у купот. Со фтор тим.:cool:
А тимови како ќе се бират? По принцип на просечно освоени бодови? И ако почнуваме да почнеме на почеток на Мај најкасно.. секако 2-3ца ќе останат да се борат за титула тука.

А тимови како ќе се бират? По принцип на просечно освоени бодови?

Тимови горе-доле еднакви по јачина, па земи што сакаш.[DOUBLEPOST=1456865424][/DOUBLEPOST]Да видиме кој ќе изгради најдобра екипа со буџетот, а не кој ќе одбере најдобра.

А тимови како ќе се бират? По принцип на просечно освоени бодови?
Нека кажат они како сакаат, ете нека се и гласа:D. Битно коа ќе се пушти играта, сите во исто време ќе бидат пуштени. После на некој друг ако му се игра и се пријави после 20 дена, нема плачки што му го нема пола тим. Затао прво нека се направи список овде кој сака да игра.

Тимови горе-доле еднакви по јачина, па земи што сакаш.
Ако е така спремен сум уште одма да отворам лига, ама да ветите дека ќе си играте редовно и тука. Секако имате места за 4 тима на еден профил и не гледам зошто да престанеме со оваа лига, може и двете да ги играме паралелно. :)

И како ќе се договориме кој ќе биде во втора лига? Тие што играат во втора лига сега, полесно им е да тепаат, оти играат против неменаџирани и послаби екипи. Пример нормално дека Наполи, Шалке, Севиља ќе имат повеќе освоени поени во просек од тебе или Зенит сфаќаш?

Нека кажат они како сакаат, ете нека се и гласа:D. Битно коа ќе се пушти играта, сите во исто време ќе бидат пуштени. После на некој друг ако му се игра и се пријави после 20 дена, нема плачки што му го нема пола тим. Затао прво нека се направи список овде кој сака да игра.
Исто и 7 дена да биде макс за да добие отказ од тимот во случај да не влегол на играта.

Последно уредено:
Ако е така спремен сум уште одма да отворам лига, ама да ветите дека ќе си играте редовно и тука. Секако имате места за 4 тима на еден профил и не гледам зошто да престанеме со оваа лига, може и двете да ги играме паралелно. :)

И како ќе се договориме кој ќе биде во втора лига? Тие што играат во втора лига сега, полесно им е да тепаат, оти играат против неменаџирани и послаби екипи. Пример нормално дека Наполи, Шалке, Севиља ќе имат повеќе освоени поени во просек од тебе или Зенит сфаќаш?

Пишав претходно. Би играл во повеќе лиги.

Не може повеќе од 20 екипи во една лига?

Ако можит и повеќе утакмици во неделата ќе е топ. :D

Ако можит и повеќе утакмици во неделата ќе е топ. :D
За тоа на админите на играта ќе им пуштиш мејл-че. :D
И најважно правило

Еден човек, една екипа :D
Нормално. И секој што ќе пријави екипа откако ќе почнеме мора прво да пише на темава кој е. Ако е некое другарче на некој што игра, ќе направи профил на форумов aко сака да биде прифатен....па ќе одиме на пиво кај Ацид во кафичот. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom