„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно е така.Со кој си таков си...Го примаш нивнто влијание..дали на сакање или не...дали е наметнато или не...то е така...Сум го осетил и го осеќав ди пред скоро 3 месеци...

hehe interesna tema ina4e se e do li4nosta ima nekoi koi podpagjaat pod vlijanie na drugite no ako imas svoe jas ne zna4i deka ke pravis so pravat tie ako sakam da pusam ke zaplam ako sakam da pijam ke pijam nikoj nemoze so sila da me natera

pa donekade i vistina e... deli sami odbirame so kogo ke se druzime, odnosno se druzime so onie koi ni odgovaraat najmnogu i koi se slicni na nas, pa zatoa i moze da se kaze deka e tocna taa fraza

Не верувам баш во таа фраза,ако имаш цврст карактер и не си наивен,без разлика со кој и да се дружиш,ќе си останеш истиот,повеќе би стоело каков си,таков си.

Со кого си таков си, тоа зависи само од тебе. Никој не може да те натера да направиш нешто ако ти не си го дозволиш тоа.

Точно така.Е сеа дали ке бидеш ти таков или другите како тебе зависи од карактерот.Имам забележано многу луге што по некое време се менуваат и зборуваат па дури и се однесуваат како тие околу нив.

ако си слаб на карактер ке подпаднеш под влијанието на околината и ке се блендаш... ама ако не си онда никој нишо не ти може

Зависи од тебе. Ако лесно подпаѓаш под друго влијание ке станеш како нив ама ако имаш цврст карактер ништо никој не ти може.

Не мора да значи,ама сигурно е дека ќе бидиш како таков етикетиран...

Вистина е барем според мене. Оти што и да прават твооите другари најверојатно ќе го правиш и ти. Уште еден пример. Кога ќе се запишуваш средно сите твои другари ако одат во едно школо колку и да не ти се допаќа тоа, најверојатно ќе одиш и ти таму, само за да не се двоиш од нив. На крај има една германска поговорка " Ако сакаш да знаеш каков си, види кои ти се другари".

ja mislam definitivno da.poso znam lugje so si bile normalni porano, i se zapisale u sredno so ne e za niv i pocnale da se druzat so pogresni lugje...i toa e toa.mada zavisi i do karakterot.ja sum ziv primer.cel zivot sum bila, i ke ostanam protiv cigari, nacukuvanje (znaci ne pienje poso ne e loso da se napies malce za opustanje ali ne da se nacukas)...znaci toa se principi.i neam namepa da gi prekrsuvam.isto ko so najvise od sve me nervira devojce da se nacuka da ne moze da stoi na noze.toa na niso ne lici.prostacki.ili da mora da se nacukas za da si projdes ubavo.ili samo alkohol, cigari i kaj poslabite karakteri drogata mozat da ti gi resat problemite.toa se gluposti.dobro, da se vratam na temata.znaci momentot e deka koa nekoj mene prekinal da mi odgovara so ponasanje, neame vise slicni interesi, prekinuvam da se druzam so nego.ne da se skaram,ali onaka.na distanca.zaklucok:da, skim si takav si..:pipi:

Така е...Пример ако се дружите со Шмекерот...и вие ќе бидете шмекери :)

Така е...Пример ако се дружите со Шмекерот...и вие ќе бидете шмекери :)

Шмеќеру ај се дружиме :vozbud:

Него не ми е реално сето ова. Секој си е посебен и ако веќе си оформен како човек тешко да паднеш под такво влијание и да се смениш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom