е ај ако моите другарки се за некаде пушат пијат многу се дрогираат одат со секој еден и јас да бидам таква, тоа ако гледаме така може да биде во случај ако си наивен или немаш свое јас или дозволувааш да те манипулират
да, во право си ..
ама ако се такви, а ти не го гледаш светот од нивна гледна точка тогаш нема ни да се дружиш со нив, нели?
нели секој има свој ЕДИНСТВЕН, УНИКАТЕН карактер, па според тоа и различно (на неговиот својствен начин) реагира во одредени ситуации..
и тоа е ФАКТ!
Сепак најмногу се дружиме со тие што имаат слични размислувања како нашите, (колку и да го негираме ова, така е)
ако ти слушаш рок, а некои твои другарки шабанско..
ДА, ти ќе се дружиш со нив, некад ќе искачате заедно.. но за нив неможеш да кажеш дека се твое друштво.
твоето друшто се оние со кои поминуваш најголем дел од денот, најголем дел од животот .. заедно идете да јадете во МцД (но можеби нарачувате различно), заедно идете во кастро на свирка (некогаш на рок - по твое, некогаш на метал - по нечиј друг кеф), заедно гледате филм (некогаш хорор, некогаш комедија за да се задоволат сите страни) НО СЕПАК ги правите истите работи! .. па од тука, ДА! јас се согласувам со изреката "со кого си - таков си"