„Со кого си - таков си!“ - Дали е така?

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Во најголемиот дел случаи има влијание и тоа огромно. Сепак има некои кои се имуни на тие влијанија (јас на пример:)). Убаво е да си различен од другите, па вклучувајќи го тука и друштвото, да се има цврст став, не сакам нешто да правам и точка. Ако сите пушат во друштвото, а јас не и не сакам, ма колку и да ме убедуваат џабе им е. Цврсто си стојам на моите ставови. :baeh:

За оние кои се изградени ко личности нема никакво влијание. Знам кој сум и неможам да се сменам ради тие околу мене,да бидам како нив.Добрти ствари да,пробуваш да влечеш добри работи од другите и да ги применуваш во своето однесување.Али сеа,ај ќе праам вака пошо другариве праат така...:nenene:. На крај краева ќе си барам друштво слично на мене.

па да има некоја вистина,засто еве чист пример давам кај нас-ако некој нешто киксира одма го осудуваат,а камо ли да излезе со некои кои не се на добар глас:costumed2оффф

Ским си-такав си :) За жал во Македонија-ва така е..да сме негде на запад секој би си терал свој живот со те боли за другите ама тука нема што да се прави па ке гледаме кој со кого влегол а со кого излегол :)

Не е баш дека со кого си-таков си..Можеби сме слични,затоа што секој го избира друштвото според тоа што има слични ставови и мисли како нив,а за тоа со поговорката зависи и што карактер си,ако си мекуш ќе станиш и ти дел од нив,а ако имам карактер и ставови неможе никој да ми ги смени..

нема врска, не е така ако си свој карактер, оригинален и све тој никој нема да има влијание врз твоето однесување...

Така е, од една недела седење со цимерки од Гостивар почнав со нивни нагласок да зборувам :):).
Шала настрана, но мислам дека секоја личност е приказна за себе, а сличности во едно друштво на пр. постојат бидејќи најчесто се дружат луѓе со слични интереси и сфаќања.

Али сеа,ај ќе праам вака пошо другариве праат така...:nenene:. На крај краева ќе си барам друштво слично на мене.

Не мора да правиш како што прават другите за да бидеш ист со нив.Има и други фактори кои влијаат на сличноста:интереси,ставови и др...

Ским си-такав си :) За жал во Македонија-ва така е..да сме негде на запад секој би си терал свој живот со те боли за другите ама тука нема што да се прави па ке гледаме кој со кого влегол а со кого излегол :)
Ова повеќе важи за оговарање,на за ским си такав си.

Ова важи за неизградени личности.
Да имаш слични/исти интереси со најдобриот другар,да делите исто мислење за нешто,ве прави неизградени личности?

нема врска, не е така ако си свој карактер, оригинален и све тој никој нема да има влијание врз твоето однесување...
ако си мекуш ќе станиш и ти дел од нив,а ако имам карактер и ставови неможе никој да ми ги смени..

Па никој и не мора да ти ги смени,едноставно имаш нешто слично со другарот/другарката,или со тек на време сте изградиле заеднички став за нешто.Темава не е за било кој,не е за некој другар од основно што сте излегле со него на кафе после 10 години и он да ви ги смени мислењата,туку за луѓето што ви се најблиски, што го минувате денот со нив.

Шала настрана, но мислам дека секоја личност е приказна за себе, а сличности во едно друштво на пр. постојат бидејќи најчесто се дружат луѓе со слични интереси и сфаќања.

Точно.Скроз исти не можете да бидете со некого,всушност и поентава на темава не е тоа,дека сте скроз исти со личностите од друштвото,туку дека сепак имате нешто заедничко.
Не може да опстане пријателство помеѓу две сосема различни особи,мора да имаат нешто заедничко.Нема врска цврстината на карактерот, имање свој став,кога со тек на време се адаптирате на некој начин со најблиските,или они со вас,не мора да значи дека карактерот ви е слаб,и дека ќе се промените целосно,ама сепак ќе прифатите по нешто од нив,ма колку сака нека ви биде изградена и личноста,и колку сака нека ви биде цврст карактерот,не дека ќе ве тера некој,туку самите ќе почнете се повеќе и повеќе да “наликувате“ со нив,а и они со вас,колку сакате одрекувајте,така е.

hmmmm...jas mislam deka sepak zavisi i od samata li4nost...od nejziniot karakter.Ako taa ne saka da napravi nekoi raboti nikoj nemoze da ja prisili ednostavno kon neso negativno.Lesno se prefrla vinata kon drugite.

najcesto za zal e taka no ima i isklucoci(mnogu) koga eden pointelegenten ke vidi deka grupata skrasnala ja napusta ...ima luge so koi bi se sramile da odite zaedno so niv

cekam odgovor????????????

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom