Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Да произведуваме тоа што го немаме моментално.
Убаво звучи и ја би сакал да е така..ама многу би сакал.Арно ама,економија да ти била цела наука,а не наука на желби.И мали Јоже и компанија така мислеа,во секој град по 2 фабрики по 4000 работници,али тоа успеа само додека мали Јоже беше жив.Откога си замина човекот,си заминаа и фабриките,попадаа како кула од карти.Пошто го читаа само Маркс и мислеа дека тоа е тоа,тоа е економија.Маркс е убав за читање,али многу лош за праксирање.

Убаво звучи и ја би сакал да е така..ама многу би сакал.Арно ама,економија да ти била цела наука,а не наука на желби.И мали Јоже и компанија така мислеа,во секој град по 2 фабрики по 4000 работници,али тоа успеа само додека мали Јоже беше жив.Откога си замина човекот,си заминаа и фабриките,попадаа како кула од карти.Пошто го читаа само Маркс и мислеа дека тоа е тоа,тоа е економија.Маркс е убав за читање,али многу лош за праксирање.
Може тоа да успее. Но за да се реализира тоа освен што требаше да се баталат спомениците треба и да се намали државната (флегматична - џаболебарска администрација) од 200.000 вработени на само 20.000...

Ова е најретардираната работа што ја имам видено во мојот живот а и најверојатно ќе ја видам.Ова е стварно не реално.Посебно дека ГТЦ е супер вклопен во целиот тој регион и отвореноста е баш интересна.Можеа да му ја обноват малку фасадата али тоа е се.

И дали се она прозори со завеси на нив ?

А и најважно колку ќе чини ова ?

Не ги предизвикувај да те разубедат :cenzura:

А да им ги вратат парите на луѓето што им ги собираат преку даноци.Нека го прекинат Скопје 2014 и нека го намалат ДДВ`то на 10%.

А да им ги вратат парите на луѓето што им ги собираат преку даноци.Нека го прекинат Скопје 2014 и нека го намалат ДДВ`то на 10%.

Нека го прекинат де. Арно ама ск 2014 е мал залак. Големиот залак за буџетот се вика администрација и социјала. Колку пари се трошат за тоа,ск 2014 е пичкин дим у споредба.

Нека го прекинат де. Арно ама ск 2014 е мал залак. Големиот залак за буџетот се вика администрација и социјала. Колку пари се трошат за тоа,ск 2014 е пичкин дим у споредба.

Тоа освен со револуција на друг начин не се крати.Самото кратење води кон револуција .

Годишно на плати за административците кои почнуваат со работа во 10 сабајле во 12 имаат саат и пол пауза и си одат во 3,се издвојуваат преку 400 милиони евра.
Ск 2014 по пресметки на опозицијата кошта 500 милиони евра во 7 год.
Па ти види сега.

Не е баш така....
Парите од администрацијата пак се во обтек, ама па парите за 2014 идат у Маринели, Штрабаг, а од таму у к***ц.....зборам за добар дел од парите - тоа што работницине кутри паѓаат од скелиња на +50 за 8 иљадарки месечно - тоа е п***** дим....
Исто е само по тоа што не одат во инвестирање во економски исплатливи проекти од тип на електрани, патишта и слични „глупости“ (што не ни требаат баш).....

Истанбул мириса на крв и солзавец
126CEB80F3B7D146A4E3A40E67789513.jpg
ТУРЦИЈА - ФОТО АП -
Полицијата се повлече од централниот истанбулски плоштад Таксим, каде два дена имаше судири меѓу полицијата и демонстрантите, кои се против плановите на властите за реконструкција на плоштадот.

--- надополнето: 2 јуни 2013 во 17:46 ---
Гледате сложен,бунтовен и храбар народ нема менување на плоштадот и готово

Истанбул мириса на крв и солзавец
ТУРЦИЈА - ФОТО АП - Полицијата се повлече од централниот истанбулски плоштад Таксим, каде два дена имаше судири меѓу полицијата и демонстрантите, кои се против плановите на властите за реконструкција на плоштадот.

--- надополнето: 2 јуни 2013 во 17:46 ---
Гледате сложен,бунтовен и храбар народ нема менување на плоштадот и готово
Излегоа и кај нас 10-20 луѓе да се бунат против црквата на плоштад па Јанко собра 100 луѓе и ги истепаа. :noze: Како и да може да се каже „успеа“ нема да им црква на плоштад ќе има во паркчето кај АРМ. Бог да го прости паркчето баш си беше ОК.

Ееееее, Турција.......сите што јадеме бабури против „проектов“ да си ќутиме.....вака се реагира кога нешто не е во ред.....секоја чест! Намерата е на место на парк да никне трговски центар - ко што гледате алчни ш***ци има секаде на планетава, ама неми посматрачи само овде....

http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-22739423

.....меѓу другото, случајно или не, протестите коинцидираат со забраната за продажба на алкохол после 22 часот......
И јас се воодушевив од тоа што значи сплотеност. Е вака се успева, а не ние, 10-15 души ќе мрчиме, сите останати сеир од кафичите ќе си пукаат, а плактолепачите ќе не етикетираат одма како -што и да им е најнов израз- и толку.
Можеби малце офф-топик, ама од наше девојче на постдипломски во Истанбул:
МОЈОТ КРИК ВО ИСТАНБУЛ!

И јас се воодушевив од тоа што значи сплотеност. Е вака се успева, а не ние, 10-15 души ќе мрчиме, сите останати сеир од кафичите ќе си пукаат, а плактолепачите ќе не етикетираат одма како -што и да им е најнов израз- и толку.
МОЈОТ КРИК ВО ИСТАНБУЛ!

Ја читам се до..''кога ни забранија абортус'',се до тука беше ОК,од тука натаму губам воља.

Po tocno AMIN ... daj boze neka se pravat niz cela drzava vakvi proekti , neka se raboti da ostane na narodot i drzavata , a tie napukale 140 000 administracija od koi siguren sum deka pola ne ni znaat na koe rabotno mesto se naogaat posebno siptaranata ... jas plakam ogromni danoci za nekoi da si gi prcat niz drzavnata administracija no koga sme kaj proektot Skopje 2014 ja go opravduvam vo celost neznam koj od vas se sekavaat na plostadot pred toa ... toa bese ogromna grozotija od sloboden prostor beter od onoj vo ciganskata Tirana.
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 14:53 ---
МОЈОТ КРИК ВО ИСТАНБУЛ!

Mislis u Turcija strajkuvaat poradi zelenata povrsina ... ako mislis taka togas vlijanieto na mediumite vrz tebe e kako vrz OVCA ... protestite vo Turcija se so totalno druga pozadina , a za da ne ti ja kazuvam koja e malku vkluci ja crpkata .
--- надополнето: 3 јуни 2013 во 15:02 ---
Со парите Владава што ги даде за Споменици можеше да направи по две фабрики во секој град со по 4000 вработени секоја( за извоз надвор од МКД); РМ има 29 градови. Во секој град по 2 фабрики тоа би биле 58 фабрики... 58 x 4.000 со тоа ќе се вработат 232.000 луѓе...

Против Скопје 2014 сум бидејќи за тој проект одат моите оданочени пари од сметките за струја, вода, колектор, џубретарина, порез за земјиштето, интернет, кабелска, ратите за дрва итн...

Si mislis nekoja video igra igras ... muabetot ti e von sekoja normalna sfera ... ako se izgradat fabrikite i se vrabotat lugjeto so sigurnost li tie fabriki ke opstanat , sto ke se proizveduva vo niv ke se najde li siguren plasman za da ima plati redovno sekoj mesec , ne mi e jasno so koja logika go napravi muabetov .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom