Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
чекај чекај..
мене ми се причинува или теткава вели:

1.На тие што им пречи тие се петокраката.
2.Оти петокраката е исто рамна на крст.
3.Тој што го почитува крстот, треба да ја почитува и петокраката.
4.Тој што не ја почитува петокраката, слободно нека ја сврти наопачки.
5.Или нашки нека тргне по ѓаолот.

1.На тие што им пречи тие се петокраката.
2.Оти петокраката е исто рамна на крст.
3.Тој што го почитува крстот, треба да ја почитува и петокраката.
4.Тој што не ја почитува петокраката, слободно нека ја сврти наопачки.
5.Или нашки нека тргне по ѓаолот.

2s97skk.jpg

Црвка е тоа што му требаше на Скопје, сега кога сите проблеми се решени.

Кога има веќе апсолутно се на плоштад нека има и црква, на тоа место на никој не му смета само незнам колку е исправно црква наспроти кафе барови, али ајде Петре нека си ја мисли.
Само овие што знаат предвреме се и што им дошол преку глава Жерновски кој нема еден месец на позиција се да ги фати човек и да ги фрли во темелите како курбан. Гледаш еден си шетал и видел што се дешава и Жерновски му дошол преку глава :pos: Копита.

Многу лош проект ова Скопје 2014 тоа Бетонот на Кензо Танга боље е:)
943402_557088527663101_103659745_n.jpg

Преземено од https://www.facebook.com/Skopjeinfo.mk?ref=stream&hc_location=stream
Ја не сум противник на идејата за Ск2014 (реализацијата е друго прашање)
Туку, Кој кур гради Грујо, коа нема намера да ја задржи територијата на која гради?

Туку, Кој кур гради Грујо, коа нема намера да ја задржи територијата на која гради?

Си набива сиви човекот, ќе аплицира за премиер после у странство.

Се согласувам 100% дека освен на градење треба многу повеќе да поработи Македонците да не ги изгубат и тие територии што ги имаат. Тука го делам твоето мислење и јас.

Кога има веќе апсолутно се на плоштад нека има и црква, на тоа место на никој не му смета само незнам колку е исправно црква наспроти кафе барови, али ајде Петре нека си ја мисли.
Само овие што знаат предвреме се и што им дошол преку глава Жерновски кој нема еден месец на позиција се да ги фати човек и да ги фрли во темелите како курбан. Гледаш еден си шетал и видел што се дешава и Жерновски му дошол преку глава :pos: Копита.
Црквата за која се кршат копјиња не е на плоштад.
Нели АлКаеда не даваа да биде таму кај што била порано, па затоа ја преместија кај дом на АРМ, кај Тереза.

se prasuvav zasto cekav avtobus saat vreme denes i znaev deka odgovorot ke go dobijam na temava. Sega sum uste ponervozna.
Ne mi e ni zal vise za narodov, more da nekako rupi po teloto im iskocat pa Petre i MPC da gi spasuvaat so verbi vo boga. Prostotija nevidena.

За да има повеќе за трампање после....ни оркиве не поштуваат натур-бетон, а коа ќе им дадеме ова „фатина-гостивар-стајл“ може ќе се смилуваат да ни остаат некое село поише.....„мудар“ е пастирот бе.....паторот де....

Верувам дека ова е сарказам :D
Апсолутна не е потребна црква таму, има многу други цркви во близина. Без разлика дали си атеист или не, тоа е рационално размислување. Ама тоа е, мораа да го уништат паркот таму.

А за овие "спонтани" протести, no comment.

Која е државата да инвестира во изградба на нови верски објекти? Нели црквата има доволно средства сама да изгради храм. Вака на готово добива објект, а после печали од него. Како мене сега некој да ми купи дуќан и роба за него. Јас само муштерии да чекам... Пред некој ден имаше донаторска средба на која се даваа пари за црквата. Се кладам дека челниците на мпц денар не оставиле.

Која е државата да инвестира во изградба на нови верски објекти? Нели црквата има доволно средства сама да изгради храм. Вака на готово добива објект, а после печали од него. Како мене сега некој да ми купи дуќан и роба за него. Јас само муштерии да чекам... Пред некој ден имаше донаторска средба на која се даваа пари за црквата. Се кладам дека челниците на мпц денар не оставиле.

Не трескај глупости не се гради црквата во Центар од државни пари. Само да се трескалло глупости колку да се каже нешто.

Не трескај глупости не се гради црквата во Центар од државни пари. Само да се трескалло глупости колку да се каже нешто.
Заборавив за секуларноста на нашата држава. Ги помешав работите. Никогаш не ни постоеше иницијатива од страна на Власта да се гради црква. Не беше распишан конкурс со државни пари за идејно решение итн итн.

Постои ли документ во кој пишува дека мпц го има купено земјиштето кај дом на АРМ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom