Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Ова последново што го видов денес беше за фасадата на ГТЦ. Кога го видов барокот во пун сјај и таму ми се згади. Може да се направи некаква промена на фасадата, но барок никако. Особено фасадаите не ЕВН и Народна банка едноставно НЕ СМЕАТ да се менуваат! Очигледно Грујо решил све да мења од корен

Гледав сега на вести, и ме интересира дали има крај на е*аново лудило?!

Ова последново што го видов денес беше за фасадата на ГТЦ. Кога го видов барокот во пун сјај и таму ми се згади. Може да се направи некаква промена на фасадата, но барок никако. Особено фасадаите не ЕВН и Народна банка едноставно НЕ СМЕАТ да се менуваат! Очигледно Грујо решил све да мења од корен

gtcbarok.jpg

ГТЦ од страната на Собрание.Lovely, innit?

Ова е најретардираната работа што ја имам видено во мојот живот а и најверојатно ќе ја видам.Ова е стварно не реално.Посебно дека ГТЦ е супер вклопен во целиот тој регион и отвореноста е баш интересна.Можеа да му ја обноват малку фасадата али тоа е се.

И дали се она прозори со завеси на нив ?

А и најважно колку ќе чини ова ?

пишав понапред и сега ке пишам како што е прчварникот направен сакам да се направи храм за сите џедаи нели сме демократско општество каде што се почитува правото.Истотака ке имаме многу голема посетеност од сите џедаи од светот на Земјата што значи повеќе пари во бучетот.И ке бидеме уникални каде што имаме храм за обединуввање на џедаите
jedi_temple.jpg

И никако не смее да изостане мастер ЈОДА
r-YODA-STATUE-SAN-FRANCISCO-large570.jpg

Луѓе пакувајте си ги куферите кој може. Владата отворено ни кажува дека луѓе не се потребни во земјава повеќе.

Дали владата ќе ги менува изгледите на куќите во барок стил? Ако е така бар да кажеле навреме, а не вака кога веќе ја средивме фасадата.

СКОПЈАНИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИИ РАЗБУДЕТЕ СЕЕЕЕ ВИ ОТИДЕЕЕ ГРАДОТ,ШТО КЕ ИМА КАЖЕТЕ НА СВОИТЕ ДЕЦА КОГА КЕ ВЕ ПРАШАТ ЗАШТО Е НАПРАВЕНО СЕ ОВААА

Ах, златните 62-ра, 63-та да се вратат.....

Комедија се, секој ден имаат по нешто да те насмеат.

Ова страшно ме потсеќа на екскурзијата во Букурешт во средно. Туристичкиот водич раскажуваше за мизеријата во Романија за време на владеењето на Чаушеску и изградбата на парламентарната палата во Букурешт која е втората најголема административна зграда во светот после Пентагон, како и за министерствата околу неа и главната улица која води до нив правена по теркот на Елисејските Полиња во Париз. Во тој период на секое семејство во Букурешт му следувал само пола леб на ден, а сијалица било дозволено да се пали само до 8 навечер. Тогаш се подјебававме со Романците како сеуште имаат комуњарски менталитет и се заостанати и тоа си го влечат ко багаж од ерата на Чаушеску, а се некако осеќам дека ќе ги поминеме во лудоста и мизеријата и нив. Најсоодветно име во моментов ни е санаториум, а верувам и Грците не би имале ништо против.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom