- Член од
- 8 јуни 2007
- Мислења
- 6.102
- Поени од реакции
- 12.199
ЗА на тоа место има најмалку три верзии,што,дали и како ќе се гради. Ова можеби е петтата.
A замисли, ова да е најдобрата верзија...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ЗА на тоа место има најмалку три верзии,што,дали и како ќе се гради. Ова можеби е петтата.
ХММММ квалитето на фотошопот е мизерен криви се фасадите луѓето чудни така да се сомневам во вистинитоста плус и изворите се доста сомнителни билд го има копипестирано текстот од некој од нив. Така да не би ме изненадило ова да е некоја превара ама не сум 100% сигурен.Јас го мислев истото кога излегоа првичните фотографии за пиратскиот брод на Вардар, но ете се оствари и тоа чудо.
ХММММ квалитето на фотошопот е мизерен криви се фасадите луѓето чудни така да се сомневам во вистинитоста плус и изворите се доста сомнителни билд го има копипестирано текстот од некој од нив. Така да не би ме изненадило ова да е некоја превара ама не сум 100% сигурен.
Но што и да е, таму не треба ама баш ништо да се гради, и секој кој смета дека треба да се гради има нејасни концепти за естетика и уредување
Мој став е дека треба да се гради,НО,најмногу 3-4 ката,до висина на сити галери.Со изградба на тоа место плоштадот ќе се оформи конечно од сите страни.
Мој став е дека треба да се гради,НО,најмногу 3-4 ката,до висина на сити галери.Со изградба на тоа место плоштадот ќе се оформи конечно од сите страни.
Едноставно на изглед и сега и тогаш веројатно доста напреден изглед...- Јанко Константинов (автор на Телекомуникациски центар во Скопје, Педагошка гимназија, гимназија„Никола Каре“; Медицински центар во Скопје; ) во 1954 заминал на специјализација во Кралската данска академија за архитектура и уметност во Копенхаген. Во Данска работел со познатите архитекти како што се Јакобсен, Маркелиус, Шлеге и Расмусен. Во Јувескула, Финска 1957 работел со Алвар Алто. Од 1955 до 1958 година тој бил архитект проектант во шведската престолнина Стокхолм, во бироата на С.Трегорд, Н. Кехингер и Г.Летсторм (училиште во Хелсингорден, училиште во Фалун, техничка висока школа во Стокхолм, администрација и трговски центар и станбена населба во Хелсингорден). Во 1958 година го проектирал музејот во градот Олборг во Данска. Од 1958 до 1964 година, Константинов престојувал во Лос Анџелес, во САД, каде што работел како проектант дизајнер во ателјето на Виктор Груен, а подоцна и во ателјето „Даниел и Џонсон Медеха“. Контактот со делата на Франк Лојд Рајт и Еро Саринен, како и соработката со повеќе архитекти кои биле ученици на овие големи американски архитекти, ќе има есенцијално значење за односот на Константинов кон архитектонската форма. Од проектите од овој период се издвојуваат: покриениот пливачки базен во Лос Анџелес 1960-1962 и Научниот центар за Јужна Калифорнија 1962-1965. Иако етаблиран и афирмиран проектант во Калифорнија, Константинов сепак одлучил во 1964 година да се врати во Скопје и да го даде својот придонес во изградбата на разурнатиот град.