Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
Јас мислам дека тие што се против (најголемиот дел од) Скопје 2014 чекаат оние кои се ЗА Скопје 2014та да излезат на протести. Сигурен сум дека ќе нема да има контрапротест од македонска страна...

Тие што се за уредување на еден плоштад, да протестираат против изградба и уредување на друг? :D

Како што и претпоставив, паушални муабети и вртење на трета тема, за фрлените пари и уранистичкото гнасотило на новата фонтанијатада ни збор.

Еј да, така ќе ги го викам бившиот плоштад- Фонтанијада

Тие што се за уредување на еден плоштад, да протестираат против изградба и уредување на друг? :D
Викаш не е можно а? Битно е да се уреди централното градско подрачје?

Замисли тоа старото големо дебело дрво да паднеше па материјална штета да направеше или не дај боже човечка жртва.
И тогаш како и сега на големо ќе се јадеше :гомце: оти дрвото било старо и требало да се исече.
Џепчето ви се празни и се повеќе и побрзо снемувате пари за наредните избори нелли?
Изгледа тоа ќе да е работата

Јебига, немаме сите богат и успешен татко.

Викаш не е можно а? Битно е да се уреди централното градско подрачје?

Можно е секогаш, но не е логично. И е хипокризија доколку протестираат. Исто како што е хипокризија што овие што се против СК 2014 не протестираат. Кажува многу.

Не е лошо, знам од каде им е идејата и за фонтаната ама зошто сега тоа, зошто се фрлија толку пари до сега? А и знаете дека коцката е скапа и тешка за одржување?
444444444444444sl5.jpg

Па зошто не ставија коцка кај плоштадот од лева страна ? Патем таму имаше коцка , и сега ја заменија со некои плочки имитација на коцки.

Спрема овие инвестиции , очигледно е дека ние сме многу богати , но не ни кажуваат за да не станеме мрзеливи.

Баш да видам колку милиони евра ќе потрошат за ова... Само тоа ме интересира ништо друго...

Нема ништо лошо само проблемот е што финансиер и на ова како и скоро на се во Скопје е влада на РМ.
Овие разубавувања на Скопје треба да си ги финансират општините како што се прави во другите градови во Македонија .

Некој предходен градоначалник фрлил 3+ милиони евра за замена на коцка сега пак ќе фрлеле некој милион да се вратела чиниш нафта најдоа во офче поле па се расфрлат со милиони на луксус и лепота како да се денари во прашање а не милиони евра.

Царе, стаи и од Нџамена и од Могадишу слики, главни градови се исто....
Лево маде не заболе дали има или нема зеленило во Братислава....

И нормално кадрите ти се избрани да има што помалку зеленило.....тркни до Берлин на пример, па види што значи зеленило во град....

Maлце акал у главата да имаше ок ќе беше.Земи сврти 2 круга низ Скопје со автобус или кола и ќе видиш колку само Скопје е недоизграден град.Безброј ледини,празни запуштени парцели обраснати со тревишта.Ало град е тоа град,УРБАНА метропола,треба да се изгради,да се урбанизира.Паркови нормално дека треба да има,зеленило што повеќе тоа подобро,ама има и места што треба да се пополнат и градот да си формира една целина.
Ист ваков глуп и смешен муабет се правеше и кога се градеа театарот и музејот отаде Вардар,демек се уништиле зелени површини и се исекле дрва..така и со овој муабет ми станува банален и нејќам да коментирам веќе.

Maлце акал у главата да имаше ок ќе беше.Земи сврти 2 круга низ Скопје со автобус или кола и ќе видиш колку само Скопје е недоизграден град.Безброј ледини,празни запуштени парцели обраснати со тревишта.Ало град е тоа град,УРБАНА метропола,треба да се изгради,да се урбанизира.Паркови нормално дека треба да има,зеленило што повеќе тоа подобро,ама има и места што треба да се пополнат и градот да си формира една целина.
Ист ваков глуп и смешен муабет се правеше и кога се градеа театарот и музејот отаде Вардар,демек се уништиле зелени површини и се исекле дрва..така и со овој муабет ми станува банален и нејќам да коментирам веќе.

И освен градски парк колку соодветни паркови има во Скопје? Паркот на езерата и не е баш парк, повеќе ко пешачка зона му доаѓа, такво нешто и во Влае се прави моментално, во Ѓорче парк и од пред тоа имаше, само го уредија и тоа не по заслуга на Општина Ѓорче Петров.

Цитро, росна ливадо!
Се' од архитектонска и урбанистичка литература што сум поминал и животното искуство до сега што го имам ми кажува само едно - муабетите ти се купови bullshit. Немаш основни познавања од архитектура, а ми нафрлаш овде „урбана метропола“ - каква е таа неурбана метропола? Бар седни нешо прочитај. Со цел памет ти одговарам овде, откога сите те гледаат од штаб дека пишуваш. Не верувам дека уште на 10 испрани дпбне-овци им е на душа проектов. На местово имаше скулптура, клупи, дрва и не беше ливадиште, туку еден ситен триаголник во кој не собира зграда! Посебно обрати внимание на вториот дел од претходната реченица.
И кога СТЕ веќе толку во право, што не работите во нормално работно време, него додека хара Бетмен по крововите.....
Ако на скопјани стварно им е по кеиф ова срање, ќе работевте без препреки и во тек на работно време, а не да реметите пензионери и мали деца.....ретардирани едни, немате усул колку го посравте градов, ни мајка родена не ве сака више.......

Вечерва кај Бристол е поставена бина и свири бенд
Три метри од протестантите зонашите поставуваат лисици
Никој не се буни

А и оној идиотот од центар зошто го гласаа три пати, нека си ја земе контролата во општината или јавно нека каже дека не може.

Не може да си ја земе контролата, ни јавно нема да каже дека не може....

Не може да си ја земе контролата, ни јавно нема да каже дека не може....

Значи сета борба и малтретирање на жителите на центар беше џабе. Но јасно е, каде може еден градоначалник на една општина да се бори со машинерија која ја движат миљарди евра народни пари ( и неколку миљарди од странски сумњиви фондови)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom