Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
.
И кога СТЕ веќе толку во право, што не работите во нормално работно време, него додека хара Бетмен по крововите.....
Ако на скопјани стварно им е по кеиф ова срање, ќе работевте без препреки и во тек на работно време, а не да реметите пензионери и мали деца.....ретардирани едни, немате усул колку го посравте градов, ни мајка родена не ве сака више.......

Очигледно си пробил на мозок,може и на маса и намали мрсно деновиве изгор топло е за твое добро и лековите пиј си ги на време.Слушај,ја никаква врска немам со партијава на власт ни па сакам да имам,сум за делови од овој т.н проект и сметам дека му е потребен на градов. Запамти уште еднаш читај полека - ЈА НЕ СУМ министер ни па некој кадар од влада,него сум моментално невработен со завршен факултет. А ти пошто толку многу се џапаш ја за тебе можам да ти кажам дека си му дудлач на Грчев,му го дудлаш секое утро под сликата на Тито. Пошто си ограничен и почињаш да напињаш и навредуваш,мора и ја со твои камења да те гаѓам.

Да бараме Ѓорче 2014, Карпош 2014, Автокоманда 2014, Трнодол 2014 ќе биде добро или лошо?

Очигледно си пробил на мозок,може и на маса и намали мрсно деновиве изгор топло е за твое добро и лековите пиј си ги на време.Слушај,ја никаква врска немам со партијава на власт ни па сакам да имам,сум за делови од овој т.н проект и сметам дека му е потребен на градов. Запамти уште еднаш читај полека - ЈА НЕ СУМ министер ни па некој кадар од влада,него сум моментално невработен со завршен факултет. А ти пошто толку многу се џапаш ја за тебе можам да ти кажам дека си му дудлач на Грчев,му го дудлаш секое утро под сликата на Тито. Пошто си ограничен и почињаш да напињаш и навредуваш,мора и ја со твои камења да те гаѓам.
Неписмен, арогантен и не одговара на конкретна тема и прашања - Грујо......пардон Цитро....
Нема нешто од ова идиотизмиве да не ти е по кеиф - факинг портпарол си..........дудлаш веќе 377 страни и малку ти е!

Албанците ќе имаат можност и законски и секако на плоштад Скендербег да постават буквално се, не ја гледам разликата.

Значи сета борба и малтретирање на жителите на центар беше џабе. Но јасно е, каде може еден градоначалник на една општина да се бори со машинерија која ја движат миљарди евра народни пари ( и неколку миљарди од странски сумњиви фондови)

Добро што имаше борба, тоа сепак е добар сигнал, едноставно е тешко да им се спротистави на власта......
Бев среќен што центар успеа да издвојат победа, тоа покажува дека има критична мисла, но џабе ако не мнозинството од народот го нема тоа.....

Најголемиот проблем е што нема алтернатива, можеме да се лажеме но вистината е дека позиција-опозиција ти е монопол........
--- надополнето: 8 август 2013 во 14:28 ---
Албанците ќе имаат можност и законски и секако на плоштад Скендербег да постават буквално се, не ја гледам разликата.

1. не требаше да има втор плоштад во центарот на градот
2. споменикот на Скендербег е направен со приватни пари
3. Нема пари за плоштадов, затоа се прави со помали фази за да има што поголем ефект при избори, секогаш пред избори да се пуштаат рендери
4. се обидуваат да избалансират нешто што е ептен глупо....
5. и нема да стават се, знам.....
--- надополнето: 8 август 2013 во 14:30 ---
Пуно ќе беше најголем подджувач на проектот Скопје 2014, ако наместо Гоце, Питу, Музеј на ВМРО, имаше Скендер Бегови и Музеи на УЧК.

Ти затоа го подржуваш проектов, па имаш право, ти ги исполнија твоите патриотски чувства, имаш се сега реализирано, споменици на сите значајни, помалку значајни и воопшто значајни личности на постарата и поновата историја на Македонија.......

Да де.. Работава еве ги го Александар за македончето кое необразувано многу знае колку краци има Вергината, или пак како се вика споменикот... Се е плукни залепи...

Ако се фрлаат пари направи го барем оригинал како што треба да му ебам мајката па 10 мочани милиони за што се фрлени за да прска вода... :tapp:

Тоа дека целиов проект се базира на патриотски побуди е факт. Само што тие побуди палат кај непбразованите повеќе.
И зошто сега пак ќе го оградуваат со тараби и ќе го прекопуваат плоштадот? Бидејќи комунистите првично го изградија и е нивен белег. Се е отидено кај нас.

Да де.. Работава еве ги го Александар за македончето кое необразувано многу знае колку краци има Вергината, или пак како се вика споменикот... Се е плукни залепи...

Ако се фрлаат пари направи го барем оригинал како што треба да му ебам мајката па 10 мочани милиони за што се фрлени за да прска вода... :tapp:
Мислам дека во тој поглед, авторот на видеово ја промашил поентата - не се работи за незнаење, туку за најмизерна форма на патриотизам.
Идејата очигледно е да се оди на кинеско-пиратска-пазарска финта (од типот Nikee, Recbook), кога би се одело на спор пред светски инстуции да се тврди дека ова е „Воин на коњ“, а не Александар Македонски или ѕвезда со 15, а не 16 краци - што за мене лично е најголемиот кукавичлук што може да се замисли, поголем и од оној од бегањето на властите од Кале и недоградување на црквата - што пак од друга страна народот не само што не знае да го препознае туку и го велича како најголем патриотизам.
Кога би градел нешто со што сум горд, би го правел тоа по сите прописи и ако сум мудоња ќе напишам до Марс да се гледа дека е Александар Македонски. На просечен Македонец тоа не му е битно - битно му е дека сега „сме терале како што треба“, а воопшто не обрнува внимание на „детаљи“ што живот значат.

Што му е на Коце коцка со коцкиве, добро нели ја тргнаа коцката, ги ставија плочкине, сега пак ќе ја враќаме?
Што е со фонтана до фонтана, кога на 500 метри после камени има уште една фонтана?
Добро мислат ли дека на народот ми треба нешто повеќе од фонтани,споменици и баркни згради?

Што му е на Коце коцка со коцкиве, добро нели ја тргнаа коцката, ги ставија плочкине, сега пак ќе ја враќаме?
Што е со фонтана до фонтана, кога на 500 метри после камени има уште една фонтана?
Добро мислат ли дека на народот ми треба нешто повеќе од фонтани,споменици и баркни згради?

Плочките се ставени пред ренесансата во Скопје, а тоа боде очи и боли преродбеничка душа. Затоа се враќаме на коцка.

38396271.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom