Да се само бродовите, појди од кај Св. Димитрија и број споменици, па околу нив музеи на вмро, музеи на овие, на оние, театри, па згазни малку кал пред камени мост, пак споменици лево и десно од него, лево во вардар 2 или 3 инокс празни саксии кај што требаше нели оние врби од 250000евра да растат, а на плоштад гробница, те овој, те оној, па некои имитации на дрва со гранки, па шмизли, лавови, мечки. Добро го реформираа најголемиот плоштад во Македонија некогаш. Но за некого ова е гордост.До сега некако можев да поминам на плоштад, покрај МЕПСО, преку камени мост до чаршија и да проголтам све тоа што е изградено, некои работи и ми се допаѓаат.
Ама после ова со `бродовиве` мене веќе ми е срам да поминам низ центар на Скопје.

Цитро, не дека не се гради само низ центар, ама што паметно изградија останатите градоначалници по останатите градови, има ли некои информации. Додека карпош ги средува фасадите со стиропор(и по Куманово гледам почнаа), училишта со соларни бојлери за затоплување на вода, бесплатни паркинзи, што паметно прават останатите а да е во корист на граѓаните?