Скопје 2014 (Генерална дискусија)

• Креатор на темата Креатор на темата Принцезичка
  • Време на започнување Време на започнување

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593
*LION* , не заборави изгледа ?

Во ноември 2012-та имаме 1.284 странски туристи помалку.

ноември 2012: 9.932 странски туристи
ноември 2011: 11.216 странски туристи

Некој веруваше дека проектот е заради профит од туризмот , ќе сме станале топ европска дестинација за туристи.

јануари-ноември 2012:
-домашни туристи: 16.625
-странски туристи: 127.928

јануари-ноември 2011
-домашни туристи: 14.289
-странски туристи: 118.060

Има раст , но не е тоа тоа, а толку многу вложување.

*LION* , не заборави изгледа ?

Во ноември 2012-та имаме 1.284 странски туристи помалку.

ноември 2012: 9.932 странски туристи
ноември 2011: 11.216 странски туристи

Некој веруваше дека проектот е заради профит од туризмот , ќе сме станале топ европска дестинација за туристи.
Во периодот јануари-октомври 2012 година, во однос на истиот период од 2011 година зголемен е бројот на туристите во земјава за 2,7%, а само во Скопје зголемувањето е за 83% http://www.vecer.com.mk/?ItemID=859D3323E7168B49A53617E73AA9D1DA . за таа бројка од 1200 дека има помалце не знам дали мислиш на Скопје или Македонија. Но нормално е да има и некој месец помалку туристи во однос друг месец но работата е што има нагорен тренд. А ти си ми се фатил за еден месец во 2012 година вакви спинови само планинрец може да прави. Патем да ставеше линк со извор вака. И гледаш многу не се појавувам многу на форум во последно време зошто не мислам да трошам време и енергија на вакви глупи постово како овој на пример.

Во периодот јануари-октомври 2012 година, во однос на истиот период од 2011 година зголемен е бројот на туристите во земјава за 2,7%, а само во Скопје зголемувањето е за 83% http://www.vecer.com.mk/?ItemID=859D3323E7168B49A53617E73AA9D1DA .

Не бе кои 83% , овие не знаат што е процент.

Еве имаш погоре ги собрав за сите месеци. (јан-ноември)

јан-ное 2012: 144.553
јан-ное 2011: 132.349

Што значи растот е за 9,22%

за таа бројка од 1200 дека има помалце не знам дали мислиш на Скопје или Македонија. Но нормално е да има и некој месец помалку туристи во однос друг месец но работата е што има нагорен тренд. А ти си ми се фатил за еден месец во 2012 година вакви спинови само планинрец може да прави. Патем да ставеше линк со извор вака. И гледаш многу не се појавувам многу на форум во последно време зошто не мислам да трошам време и енергија на вакви глупи постово како овој на пример.

Ти зборувам само за Скопје цело време , не мешам други места.

Еве ти извор
http://www.stat.gov.mk/pdf/2013/8.1.13.01.pdf

Полесно ти е да веруваш дека сме имале раст од 83%.... 83%

Нагорен тренд туризмот има низ цел Балкан , не само во Скопје.

Еве Приштина за 9 месеци во 2012-та имаше 36.613 туристи.
А во истиот период во 2011-та имаа 24.426 туристи.

Тоа е раст од 49,89% .

Они немаат инвестирано 300 милиони евра, а сепак имаат раст.
Што значи дека тое е тренд низ цел Балкан.

Не е глупав пост , глупав е тој на вечер , со 83% раст.
Октомври и ноември , два месеца по ред имаме пад, вака не се враќаат инветирани пари.

Се враќаат , за 300 години.

Да ти кажам уште дека , во 2008ма имавме +14.500 туристи во споредба со 2007ма.
Имаше тогаш Скопје 2014 ? Ако не , тогаш зошто толкав раст , што ни сега после изградба на Скопје 2014 не можеме да го достигнеме.

Тогаш имавме 12% раст , а сега по се изгледа не повеќе од 10%.

2010 година / 2011 година број на странски туристи за цела Македонија (не само за Скопје)

Вкупно: 261.696 / 327.471

Грција: 26.843 / 45.509

Турција: 20.047 / 39.251

Холандија: 6.612 / 22.219

Овие три земји го понесуваат гласниот раст на туристи , најмногу Турција со +19.000 туристи.

Гледам на Алфа, ненормалниот индиец (оној со планот за Охрид) сака да гради споменик на мајка Тереза од 32 метри на плоштад. Најискрено се надевам дека тоа нема никогаш да се случи, без оглед што ќе биде донација и нема да не чини ништо, но аки и тоа чудо до стават дефинитивно ќе го имаме најсмешниот плоштад на светот.

Гледам на Алфа, ненормалниот индиец (оној со планот за Охрид) сака да гради споменик на мајка Тереза од 32 метри на плоштад. Најискрено се надевам дека тоа нема никогаш да се случи, без оглед што ќе биде донација и нема да не чини ништо, но аки и тоа чудо до стават дефинитивно ќе го имаме најсмешниот плоштад на светот.
Мене не ми е јасно која е потребата од 32-метарски споменик кога веќе во центар на град Мајка Тереза има спомен куќа и споменик пред неа. Како тргнале овие како Богородица во Мексико што ја има во секој кварт така и Мајка Тереза планираат да ја има во секоја општина, некаде дури два пати на неколку метри одалеченост.

А јас искрено и не знам што па толку сме напнале да ја промовираме Мајка Тереза, она баш и нема многу заедничко со Македонците, Македонија и нашата историја и традиција.

А јас искрено и не знам што па толку сме напнале да ја промовираме Мајка Тереза, она баш и нема многу заедничко со Македонците, Македонија и нашата историја и традиција.

Ne deka me interesira dali 'e ima spomenik za Majka tereza, no Makedonija ne e samo na makedoncite, tuku i pripagja na site gragjani......

Ne deka me interesira dali 'e ima spomenik za Majka tereza, no Makedonija ne e samo na makedoncite, tuku i pripagja na site gragjani......
Во државата сите сме Македонци....а тоа етнички кој што е не е ни битно !Ти може ке живееш и во лондон но секогаш ке имаш македонско потекло .

abe neka gradi ako ima merak ,samo da ne go stavat na plostadot zasto i sega e prenatrupano .
--- надополнето: 16 јануари 2013 во 14:09 ---

A so kogo ima poveke zaednicko, osven mozebi Indija- Kalkuta kade go pominala zivotot , vo Skopje e rodena i izrasnata

A so kogo ima poveke zaednicko, osven mozebi Indija- Kalkuta kade go pominala zivotot , vo Skopje e rodena i izrasnata
Колку што знам Гоце Делчев Даме Груев и Александар Македонски а богами и Скендер Бег никогаш не биле во Скопје.

Нек биде. Ако ништо друго ќе се рекламираме како најкич туристичка атракција.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom