Скопјани марш дома!

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Што да ти објасни бе Филип?

Долгогодишната политика е твоето име да стане Филипос. Капиш?

Филипос Петресиус мало морген. Иначе капиши, само сакав Трнот да ми објасни.:)

Ne si dosaden. Megutoa, ako izvadam viza , a za da ja izvadam ima tamu vo aplikacijata eden del kade se pisuva nacionalnost vo koja sto site koi dobile viza pisale Skopje, neznam koja e poentata od kavga za Mk na granica ili za tepanje na nekoj dedo sto prodava mandarini vo Atina.
Ili odam da si zavrsam nekoja rabota edna od onie na primer sto gi navede Misticen, i ic ne me boli za politika, ili ne odam. Treto nema. Ustvari treto e sizicenje po forumi.
Во таа графата напишав МАКЕДОНЕЦ, а дали чергарите после го чкртале или штознам што, незнам и не ме интересира, а пред мои очи не направија ништо. Ако беше Скопје да пишувам ќе ги гонев у 3 (три) ПМ уште во амбасадата...
Што е поентата од кавгата за МК? Поентата е што јас на некој начин се поистоветувам со таа налепницата, бела основа со елипсовидна форма, на која со црни букви стои кодот на државата МК. Тоа е за мене светост. Македонија! Јас сум Македонец, а идиотов цигански на тој начин ме негира, а тоа јас не го дозволувам. достоинството и преголемиот инает не ми го дозволува. Јес да кога ќе се размислам можно беше и да ме апсат, ама кој ги е*е!
Работа во Грција немам, намера да берам мандарини уште помалку, и ми останува така да се прошетам, а како што е сега состојбата не се понижувам. Сепак премногу сум горд што сум Македонец. Шизичење по форми би било да се фалам со патување до Шпанија или Франција, Куба можеби, но никако не со тоа што сум ја бранел својата, и честа на сопствениот народ.

citam i nemozam da se iznacudam.pazete na izlepenite flaeri samo ladnokrvno odmavnale so glava dostoinestveno kako da toa nisto negi zasega ili negi zanima vazno dasi potrosat stotici evra na nekoj grcki gjuptin.sto ocekuvate od takvi lugje nemoj da mislite deka se samo tolku :(mnogu povece od 20000 iljadi se povece mie jasno zasto nie vakva drzavata nemoze nitu da bide podobra koga se nema nacionalni civstva ilise ednakvi na nula:(iskreno nemi licat na lugje tuku na bezkicmenici lugje bezzz osnovni vrednosti .sto da kazam za intel kako e mozno na makedoec damuse grozi od makedonskite pesni ,kavi idase tie se dlaboko vo istorijata tradicijata ise stoe vrzano so makedonstinata.ako netise dopagjaat togas slobodno smenisigo i jazikot verata i se sto e drugo i na kraj nemojda se kazuvas deka si makedonec.sekoj narod ima svoja tradicija i kultura i kako takva treba dase neguva i cuva zasto samo taka mozes da opstis vo svetot na pogolemite .ako toa go nemas ocekuvaj deka cete snema pred se bioloshki :(

Скапа кирија Конкрит. Да не издаваш стан ти можда?

Мисирков не знам дали си бил и колку си бил во германија, ама со кого и да фатам за мубет политика за ЕУ и пари без исклучок сите се жалат дека Португалија и Грција се само дупки за пари каде што идат парите што ги прават германците. Јас еве веќе три и кусур години сум во германија и колегите ми се сите до еден германци и тоа сите краишта на германија.
Португалија и Грција се едни од најзадолжените земји во светот.

Трну, не сум малоумен, ако не ти е мака пробај да ми објасниш.
Не реков дека си малоумен, реков само дека не си храбар. Не си храбар за да застанеш во одбрана на своето. Даваш некакви изјави од типот на „ние никад нема шанси да бидеме на ниво на држава од која ќе застане позади своите права на тоа што го имала и тоа што треба да го одржаува“ а токму тоа и треба да прави, независно колку е моќна, „капиш“? Или претпочиташ да навиваш за Црвена Звезда и да не те боли кур што се случува со нашата земја?!

Проблемот кој ни го наметнуваат атињаните го засега секој, буквално секој Македонец...Почнувајќи поединечно од тебе, па натака, ве боли курот за тоа наспроти атињаните кои со екови разединети, за ова се обединети како исплетена сајла...

Победата е сигурно на наша страна, ама кој ќе слави утре за тоа, ти?

Има македонци и сета е македонци ако ги исклучиш оние што ги протерале во Турција, ако заборајвте турција и грција имаа размена на население. Македонците ги протераа во западна турција а од западна турција доведоа грци во егејска македонија.

Da, grcko-turska razmena na naselenie 1922 muslimani-hristijani, pri shto bile naseleni okolu 850 000 pravoslavni turci najgolem del vo Egejska Makedonija !

Deneska ovie lugje...koi nemaat nishto zaednicko so Makedonija i Makedoncite... se osmeluvaat da tvrdat deka se direktni potomci na Aleksandar Makedonski , megju niv e i premierot na Grcija -Kostas Karamanlis!

nggreatesttrekp582nov19253os.jpg

Nitu eden od ovie doselenici ne zborel Grcki !

Ushte ednash blagodarnost do Bratot, koj dava golem pridones na internet za istoriskata vistina za Makedonija.

Dali imash drugi sliki i dali mozhesh da dostavish podatoci za preselbata na Madzhirite vo egejska Makedonija na mestata na nashite stari?

Ushte ednash blagodarnost do Bratot, koj dava golem pridones na internet za istoriskata vistina za Makedonija.

Dali imash drugi sliki i dali mozhesh da dostavish podatoci za preselbata na Madzhirite vo egejska Makedonija na mestata na nashite stari?

1925gj1.png

nggreatesttrekp590nov19253fs.jpg

Eve i par dobri stranici od Brailsford :

PAGE 102

PAGE 103

Mnogu dobro e objasneta situacijata na terenot i deluvanjeto na propagandite !

Pozdrav:salut:

1.Во таа графата напишав МАКЕДОНЕЦ, а дали чергарите после го чкртале или штознам што, незнам и не ме интересира, а пред мои очи не направија ништо 2.Шизичење по форми би било да се фалам со патување до Шпанија или Франција, Куба можеби, но никако не со тоа што сум ја бранел својата, и честа на сопствениот народ.

1. Jas se odluciv da ti poveruvam deka si eden od 10.000 koi napisal Makedonec a dobil viza. Da ne napises nisto mozebi kje pomines, skoro site taka pravat ama da napises Makedonec i da dobies viza mora da si bil mnogu srekjen.
2. Ne mislev na tebe za sizicenjeto.:smir:

1. Jas se odluciv da ti poveruvam deka si eden od 10.000 koi napisal Makedonec a dobil viza. Da ne napises nisto mozebi kje pomines, skoro site taka pravat ama da napises Makedonec i da dobies viza mora da si bil mnogu srekjen.
2. Ne mislev na tebe za sizicenjeto.:smir:

1. Или премногу врски во тоа време :)
2. Ако де, да се знае што е шизичење, нели? :)

За сите вакви испади, на најнецивилизиран начин, од нивниот калибар, ќе поминат низ „жешка ракавица“ кога ќе одат накај Белград догодина за Евровизија. Каменување и сл работи ќе биде дел од третманот :wink:
Ќе идат со авион.
Не се будали ко нашиве да возат

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom