nE0n1nja
Eat nerds get shredded
најважно е загревањето за склекојте..кругој со рацете нанапред и наназад пред вежбање мора![]()
Tака е тоа е многу битно, особено ако не сте во форма

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
најважно е загревањето за склекојте..кругој со рацете нанапред и наназад пред вежбање мора![]()

хммм... и мене ме интересира која е разликата помеѓу правење склекови на дланка и бокс?Праам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Зглобот на едната рака ми е ебан многу одамна и ако го оптеретам ме јебе, па правам склекови на боксови и прашањето ми е дали има некоја разлика, предности/недостатоци при правење на дланка или на бокс?
Истото прашање и јас му го поставив на мојот тренер пред некоја година ! Одговорот беше краток и едноставен, склековите на бокс повеќе го зајакнуваат зглобот кај вежбачот и за тоа истите тие се практикуваат претежно од каратисти, боксери, кикбоксери на кои им е потребен поцврст зглоб ![/quote]хммм... и мене ме интересира која е разликата помеѓу правење склекови на дланка и бокс?
Многу логично би било да те боли повеќе кога ке правиш на боксови поради тоа што така се вежбаат и зглобовите и најверојатно би требало појше да страда и да болиПраам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Зглобот на едната рака ми е ебан многу одамна и ако го оптеретам ме јебе, па правам склекови на боксови и прашањето ми е дали има некоја разлика, предности/недостатоци при правење на дланка или на бокс?
Многу логично би било да те боли повеќе кога ке правиш на боксови поради тоа што така се вежбаат и зглобовите и најверојатно би требало појше да страда и да болиПраам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Праам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...

Ај ако можеш и ако го најдеш сподели го видеото, јас пробав не е многу зафркнато ама ипак коа ќе видиш имаш представа како треба, а и правилно како да ги праишМногу се кул.
Иначе иам глеано видео од тип што кога прави склекови на тупаници се одбива и мава боксови во земја (слично како handclap push-ups). Е тоа ти се вика челична тупаница.

Ај ако можеш и ако го најдеш сподели го видеото, јас пробав не е многу зафркнато ама ипак коа ќе видиш имаш представа како треба, а и правилно како да ги праиш![]()