nE0n1nja
Eat nerds get shredded
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 3.480
- Поени од реакции
- 3.292
Tака е тоа е многу битно, особено ако не сте во форманајважно е загревањето за склекојте..кругој со рацете нанапред и наназад пред вежбање мора
Tака е тоа е многу битно, особено ако не сте во форманајважно е загревањето за склекојте..кругој со рацете нанапред и наназад пред вежбање мора
хммм... и мене ме интересира која е разликата помеѓу правење склекови на дланка и бокс?Праам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Зглобот на едната рака ми е ебан многу одамна и ако го оптеретам ме јебе, па правам склекови на боксови и прашањето ми е дали има некоја разлика, предности/недостатоци при правење на дланка или на бокс?
Истото прашање и јас му го поставив на мојот тренер пред некоја година ! Одговорот беше краток и едноставен, склековите на бокс повеќе го зајакнуваат зглобот кај вежбачот и за тоа истите тие се практикуваат претежно од каратисти, боксери, кикбоксери на кои им е потребен поцврст зглоб ![/quote]хммм... и мене ме интересира која е разликата помеѓу правење склекови на дланка и бокс?
Многу логично би било да те боли повеќе кога ке правиш на боксови поради тоа што така се вежбаат и зглобовите и најверојатно би требало појше да страда и да болиПраам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Зглобот на едната рака ми е ебан многу одамна и ако го оптеретам ме јебе, па правам склекови на боксови и прашањето ми е дали има некоја разлика, предности/недостатоци при правење на дланка или на бокс?
Многу логично би било да те боли повеќе кога ке правиш на боксови поради тоа што така се вежбаат и зглобовите и најверојатно би требало појше да страда и да болиПраам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Кога правиш склекови со отворена шака целата тежина ти паѓа на зглобовите.. Така тие ослабуваат и може да те болат..Затоа на боксови е препорачливо бидејќи исправена е раката,ама пак може да те болат рацете така.. Гледај да ставиш или крпа или нешто меко под рацете и немаш гајле : )Праам склекови, стигнав до 60, али престанав еден период да вежбам и сега се вратив на 40 мах... сеа ја видов темава, читав постови, па предизвик ми е да стигнам до 100тка, али со напорна работа се се постигнува
Имам едно прашање...
Ај ако можеш и ако го најдеш сподели го видеото, јас пробав не е многу зафркнато ама ипак коа ќе видиш имаш представа како треба, а и правилно како да ги праишМногу се кул.
Иначе иам глеано видео од тип што кога прави склекови на тупаници се одбива и мава боксови во земја (слично како handclap push-ups). Е тоа ти се вика челична тупаница.
Го барав не можев да го најдам, и ми текна дека тоа го гледав на Human Weapon, ако не грешам во епизодата за Нинџуцу. Инаку еве видео слично на тоа, исто вака само наместо вака малку да се одбива, ги виткаше рацете во лакти и маваше во земјата. А иста поставеност на тело, раце итн.Ај ако можеш и ако го најдеш сподели го видеото, јас пробав не е многу зафркнато ама ипак коа ќе видиш имаш представа како треба, а и правилно како да ги праиш