Picasso`
Schizophrenic!
- Член од
- 26 јануари 2007
- Мислења
- 4.149
- Поени од реакции
- 197
Eдно прашање до Пикасо.
Пикасо, а ти најпаметен си од сите во Битола?
Да знајме, ако не, градоначалник да те избериме, оти гледам дека ти течи мозок насекаде.
Многу сум паметен. Сум свесен за истото, памет не ми течи, не диктова од никаде, немам амбиции да станам политичар, и во Битола има многу луѓе кои не се паметни.
Пред очите на оние непаметните, се што ќе се издвои од толпата е само човек кој сака да биде најпаметен, и се користат фрази, тоа улични, за да се "заебе" противникот, од типот еве, ДА НЕ ТИ ТЕЧИ МОЗОКОТ, ТИ ДА БЕШЕ ПАМЕТЕН ЌЕ БЕШЕ _________ (...Зависи од имагинацијата на "собеседникот"...), НЕ СИ НОРМАЛЕН ЦЕЛ СВЕТ ГО ПРАЈ ТО ТИ НЕ ГО ПРАЈШ БУДАЛА СИ ВАКОВ СИ ТАКОВ СИ...
Има едно правило, или ќе бидеш дел од ОЈ ЉАЉА ОЈ ЉАЉА топлата, или ќе бидеш јасно, експлицитно, сегрегиран, оддалечен, изолиран од таа багра и ќе си уживаш во твоите афинитети и исполнување нивно.
Театар и ОЈ ЉАЉА ОЈ ЉАЉА не оди! Оди театар со тоа, тогаш коа ќе одиме на театар да се посмееме малку, да се позаебаваме, во моменти коа ќе ни дадат карти од ИМБ Битола(млекарата) или од РЕК Битола, но тоа сепак не иде со уметноста и културата.
Не може да пееш во Симбол на караоке песни од Јужни ветар, а од друга страна да бидеш врвен поет. Ако не си го разбрала ова до сега, ми е жал, оти времето коа треба да се разбере, поминало.