Не бе Гени друг ми е мене муабето. Не можиш да тргниш ти со убеденост дека твојот начин е правилниот и се друго е за потсмев. Значи сам си создаваш натпревар, сам поставуваш норми и на крај сам си судија. Ти кажав, прва работа не е живото натпревар, втора работа секој си има свој правилен начин на општење. То шо те прај тебе среќен друг не го прај, а на крајо то е најбитно, среќата.
Абе за да бидиш то шо јас добивам впечаток дека сакаш да бидиш, еден совет само, толерирај.
Во право си, сам си сум авторитет на себеси и сам си ја наметнувам играта, субјективниот реализам е најповолен за нормативата и критериумот кој го носам во мене. Нели, битно јас да си сум најпаметен и најубав пред очите мои, за другите, особено ПЛЕБСОТ не е битно.
Иначе, се трудам да толерирам, ама не можам, егзалтира глупоста на големо.
А то дека тепаш филмој, тепаш, не велам не.
Излези малку.
Сасвим ова кореспондира со моето кажано.
И уште нешто. Постот беше ироничен, не мораше да образложуваш дека немаш политички афинитети, ама кој да сфати.
Жалам, те потценив, ја па не знаев дека ти знаеш да иронизираш, користиш иронија, и воедно со неа на крај се искурчиш по форуми.
Извини, ама ти на ништо друго не ми личиш освен на човек шо сака многу да блаботи ама ништо да не кажува, да користи зборови на висок стил кои што ни сам не ги разбира, а уште помалку знае како се пишуваат.
Така што, ти не си воопшто компетентен да кажуваш што треба да прави народната маса, и како е правилно.
Е сега споредба, меѓу мене и тебе кој е по компетентен да креира јавно мислење... Резултатот ќе биде кастрофален, твоето конто ќе дојде до ниво крупен дефицит...
Ова е она што го импликуваат моите претходни постови.
Прво, ти си тој шо си лепиш етикети дека си поет, паметен човек, кој што се изделува од целата глупава народна маса.
Да, лепам етикети, не викам дека сум поет, туку дека ја обожувам поезијата, дека сум паметен сум(на мое задоволство, а очито тебе тоа ти шкоди и те нервира), и целосно сакам да се сегрегирам од простотилакот кој во недела навечер ги пее песните на Дино Мерлин во Симбол и Инфинити.
Второ, врска немаш од животот, појма немаш шо пишиш, па и ајде остај то, измислуваш.
И ова кореспондира со кажаното во минатото(вчера и завчера).
И од кај заклучи дека јас мислам така за Елвир и од каде ме имаш видено да пејам песни од Шабан, ајде те молам кажи.
Во Шатор кој има дојдено освен Елвир и компанија сељанковци? Можеби Day off или Settion Selection или Set... Не се чуди од кај ги знам, сум одел до Скопје да ги слушам...
видено да пејам песни од Шабан, ајде те молам кажи.
На крај оној што ја користи иронијата не знае да ја разбере... Мх мх мх...
Сепак пееш по Симболите, а и добро си пеела, си добивала награди...
Сакаш да залепам некоја сликичка, по повод примо-предај на наградата..

Иначе за твое инфо, исто е Јужни Ветар, Дино Мерлин, Јован Јованов... И од мене неизживеаниот ќе научиш некад нешто

Чудо сте битолчани бе, ај доста се карате меѓу себе, дојдов еве.
Сите битолчани се грди, глупи и смрдат на пржена риба, а ако соблечат патики и на препечени пиперчиња за зимница, шо е мирис толку лош шо веќе се меша со разумните сетила на скопјанецот и преминува во нешто не сфатливо и збунувачко. И тогаш битолчанецот може шо сака да му напраи на скопјанецот, ама не праи нишо, зашо тогаш и он се збунува, и не го перцепира, пошто битолчанец може да комуницира со луѓето само ако мрдаат, како диносаурусите. А тоа диркетно го докажува нивното големо древно и славно потекло.
Не не, меѓу Битолчаните и Скопјаните нема разлика. Има меѓу Скопјанките кои цуцлаат во секој ќош, а Битолчанките строго по ситуирани и изолирани простории... :smir: