Скарани градови: Битола и Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Сега ако сакаш да играш одбрана, да бидеш одбранбен играч тоа е твоја работа Раде, а тоа што некад не стигна да го куцнеш Милан као кандидат за првак е друга, а мојов муабет е тек трета работа.
Изгледа тамарчено, не ја разбира целата таа конституција на теории и заговори, и на крај за рок свирка го смета Елвир со компанија од Шутка, пее песни од Шабан Шаулич, а на крај си лепи етикета на културен уметник... Тоа се крајности, не се лепат...

Битола нема рок свирки! И ако има, тоа е поради она што некои не знаат што се рок свирки.

Не бе Гени друг ми е мене муабето. Не можиш да тргниш ти со убеденост дека твојот начин е правилниот и се друго е за потсмев. Значи сам си создаваш натпревар, сам поставуваш норми и на крај сам си судија. Ти кажав, прва работа не е живото натпревар, втора работа секој си има свој правилен начин на општење. То шо те прај тебе среќен друг не го прај, а на крајо то е најбитно, среќата.

Абе за да бидиш то шо јас добивам впечаток дека сакаш да бидиш, еден совет само, толерирај.

..Абе битола..Меѓу себе се с‘рчкафте..:nesvest:
Инаку не се сакаме толку ...Ама не ни се мразиме!...:helou:

Ја па сакам вакви чувствителни момци...штета што скопјаништава се оперирани од емоција:(

Тој емоционалниот дечко западна во таа ситоациа бидејки си ја шамарал женската во јавност ... Сеуште мислиш дека е емоционален ???

Тој емоционалниот дечко западна во таа ситоациа бидејки си ја шамарал женската во јавност ... Сеуште мислиш дека е емоционален ???

Глеј ги на сликава-двајцата се ко чоколадо. Да бидеме реални, ти си видел како ја шамара? Све је то рекла-казала.
П.С Да беше скопјанец, ќе поверував. За битолчанец, не верувам!

Место за изведба има, но нема место за желби и афинитети.
Тоа се еден грст луѓе кои уживаат во повисок културен левел. Рокот како музичко изразување е несфатлив за голема и широа маса луѓе, распространета и низ културна Битола, а за да има дослух за нешто така западно ориентирачко, секогаш коа ќе се носат рок југословени и бивши југословени, и како оваа лето што доведоа еден просечен пост југословенски бенг Ван Гог, па на концерт се претераваа и ојле и дојде, на крај се убиваа од фалење дека чуле рок свирка...
Генерално Биточаните денес, не знаат што е добра музика, култура, уметност, (можам да кажам и) литература, и го носат багажот на нивните предци кои некогаш беа чистокрвни битолчани, без некакво влијание од надвор, и како Битолчани градски мангупи можеа да се пофалат и со тие епитети.
Нема вкус, а не само Битола, туку цела Македонија.

Несакам да се мешам во темата...
Но апсолутно не се согласувам дека Ван Гог е „просечен бенд„....мислам дека за Битола беше огромна чест да го угости беднот кој е можеби единствен наследник на великаните како што се ЕКВ....

Ја па сакам вакви чувствителни момци...штета што скопјаништава се оперирани од емоција:(

Значи паѓаш на патетика а?! Дај ќе ти поплачам шо, не сонце како сакаш ќе те викам. После како ќе те шамарам и силовам не прашвај ич.

:pos: Чудо сте битолчани бе, ај доста се карате меѓу себе, дојдов еве. Сите битолчани се грди, глупи и смрдат на пржена риба, а ако соблечат патики и на препечени пиперчиња за зимница, шо е мирис толку лош шо веќе се меша со разумните сетила на скопјанецот и преминува во нешто не сфатливо и збунувачко. И тогаш битолчанецот може шо сака да му напраи на скопјанецот, ама не праи нишо, зашо тогаш и он се збунува, и не го перцепира, пошто битолчанец може да комуницира со луѓето само ако мрдаат, како диносаурусите. А тоа диркетно го докажува нивното големо древно и славно потекло.

Не бе Гени друг ми е мене муабето. Не можиш да тргниш ти со убеденост дека твојот начин е правилниот и се друго е за потсмев. Значи сам си создаваш натпревар, сам поставуваш норми и на крај сам си судија. Ти кажав, прва работа не е живото натпревар, втора работа секој си има свој правилен начин на општење. То шо те прај тебе среќен друг не го прај, а на крајо то е најбитно, среќата.

Абе за да бидиш то шо јас добивам впечаток дека сакаш да бидиш, еден совет само, толерирај.

Во право си, сам си сум авторитет на себеси и сам си ја наметнувам играта, субјективниот реализам е најповолен за нормативата и критериумот кој го носам во мене. Нели, битно јас да си сум најпаметен и најубав пред очите мои, за другите, особено ПЛЕБСОТ не е битно. :)

Иначе, се трудам да толерирам, ама не можам, егзалтира глупоста на големо.

А то дека тепаш филмој, тепаш, не велам не.
Излези малку.

Сасвим ова кореспондира со моето кажано.

И уште нешто. Постот беше ироничен, не мораше да образложуваш дека немаш политички афинитети, ама кој да сфати.

Жалам, те потценив, ја па не знаев дека ти знаеш да иронизираш, користиш иронија, и воедно со неа на крај се искурчиш по форуми.

Извини, ама ти на ништо друго не ми личиш освен на човек шо сака многу да блаботи ама ништо да не кажува, да користи зборови на висок стил кои што ни сам не ги разбира, а уште помалку знае како се пишуваат.
Така што, ти не си воопшто компетентен да кажуваш што треба да прави народната маса, и како е правилно.

Е сега споредба, меѓу мене и тебе кој е по компетентен да креира јавно мислење... Резултатот ќе биде кастрофален, твоето конто ќе дојде до ниво крупен дефицит...
Ова е она што го импликуваат моите претходни постови.

Прво, ти си тој шо си лепиш етикети дека си поет, паметен човек, кој што се изделува од целата глупава народна маса.

Да, лепам етикети, не викам дека сум поет, туку дека ја обожувам поезијата, дека сум паметен сум(на мое задоволство, а очито тебе тоа ти шкоди и те нервира), и целосно сакам да се сегрегирам од простотилакот кој во недела навечер ги пее песните на Дино Мерлин во Симбол и Инфинити.

Второ, врска немаш од животот, појма немаш шо пишиш, па и ајде остај то, измислуваш.

И ова кореспондира со кажаното во минатото(вчера и завчера).

И од кај заклучи дека јас мислам така за Елвир и од каде ме имаш видено да пејам песни од Шабан, ајде те молам кажи.

Во Шатор кој има дојдено освен Елвир и компанија сељанковци? Можеби Day off или Settion Selection или Set... Не се чуди од кај ги знам, сум одел до Скопје да ги слушам...

видено да пејам песни од Шабан, ајде те молам кажи.

На крај оној што ја користи иронијата не знае да ја разбере... Мх мх мх...
Сепак пееш по Симболите, а и добро си пеела, си добивала награди... :)

Сакаш да залепам некоја сликичка, по повод примо-предај на наградата.. :)
Иначе за твое инфо, исто е Јужни Ветар, Дино Мерлин, Јован Јованов... И од мене неизживеаниот ќе научиш некад нешто ;)

:pos: Чудо сте битолчани бе, ај доста се карате меѓу себе, дојдов еве. Сите битолчани се грди, глупи и смрдат на пржена риба, а ако соблечат патики и на препечени пиперчиња за зимница, шо е мирис толку лош шо веќе се меша со разумните сетила на скопјанецот и преминува во нешто не сфатливо и збунувачко. И тогаш битолчанецот може шо сака да му напраи на скопјанецот, ама не праи нишо, зашо тогаш и он се збунува, и не го перцепира, пошто битолчанец може да комуницира со луѓето само ако мрдаат, како диносаурусите. А тоа диркетно го докажува нивното големо древно и славно потекло.

Не не, меѓу Битолчаните и Скопјаните нема разлика. Има меѓу Скопјанките кои цуцлаат во секој ќош, а Битолчанките строго по ситуирани и изолирани простории... :smir:

Жалам, те потценив, ја па не знаев дека ти знаеш да иронизираш, користиш иронија, и воедно со неа на крај се искурчиш по форуми.

А јас не знаев дека кутри исфрустрирани момци пишат по форуми колку се тие паметни. Се извинувам длабоко, од се` срце.

Е сега споредба, меѓу мене и тебе кој е по компетентен да креира јавно мислење... Резултатот ќе биде кастрофален, твоето конто ќе дојде до ниво крупен дефицит...
Ова е она што го импликуваат моите претходни постови.

И пак, бла, бла, бла.

Да, лепам етикети, не викам дека сум поет, туку дека ја обожувам поезијата, дека сум паметен сум(на мое задоволство, а очито тебе тоа ти шкоди и те нервира), и целосно сакам да се сегрегирам од простотилакот кој во недела навечер ги пее песните на Дино Мерлин во Симбол и Инфинити.

Ќе беше добро да беше паметен, дури ќе беше уште подобро да се нервирам бидејќи си паметен.

Во Шатор кој има дојдено освен Елвир и компанија сељанковци? Можеби Day off или Settion Selection или Set... Не се чуди од кај ги знам, сум одел до Скопје да ги слушам...

Си бил? Чудно вака за тебе, дека сакаш да се сегрегираш, зато ме зачуди да одиш, оти нели, треба да бидиш опколен со луѓе за ваков настан.
И ај вака. Ќе одиме до Шатор, ќе прашаме дали некогаш биле Елвир и компанија гости. Важи?

На крај оној што ја користи иронијата не знае да ја разбере... Мх мх мх...
Сепак пееш по Симболите, а и добро си пеела, си добивала награди... :)

Сакаш да залепам некоја сликичка, по повод примо-предај на наградата.. :)
Иначе за твое инфо, исто е Јужни Ветар, Дино Мерлин, Јован Јованов... И од мене неизживеаниот ќе научиш некад нешто ;)

Залепи, јас не се срамам да кажам дека сум била на караоке и дека сум зела награда. Напротив, тоа сум го направила за да се забавувам.

И немам намера понатаму да разговарам со тебе, биди ми поздравен.

И немам намера понатаму да разговарам со тебе, биди ми поздравен.

Ист е случајот и со мене. Пошо си зеде за право да го спомињаш мојот nick јас морав да одговорам. Јас и ти, нема за што би разговарале :)

Јас и ти, нема за што би разговарале :)

Во право си, нема.
За разлика од тебе, си го сакам градот во која сум родена, и се трудам максимално да се посветам на нешто што јас го сакам.
Ти различно сфаќаш некои работи, јас различно.
Немав намера да навлегувам во конфликти, не посебно со сограѓанин и не посебно на оваа тема, ама ти мразиш се` живо и диво.. :)

Во право си, нема.
За разлика од тебе, си го сакам градот во која сум родена, и се трудам максимално да се посветам на нешто што јас го сакам.
Ти различно сфаќаш некои работи, јас различно.
Немав намера да навлегувам во конфликти, не посебно со сограѓанин и не посебно на оваа тема, ама ти мразиш се` живо и диво.. :)

Да и јас се слагам дека различно ги свакјате работите ... Дури знам и што е предизвикувач на толкавото разидување во гледиштата ... И вака ке манам на бафтана али ми личи ко да е големка генерациската разлика мегу вас двајцата ...

Тамарче .... Слушај ме сега . Значи јас исто така реков дека си го сакам градот и за ништо на светот нема да го напуштам ... АМА ИСто така кажав дека е факт дека состојбата со културата во него е катастрофална ... Тебе можеби ти изгледа добро ... НО морам да ти кажам дека во битола имаше Култура на претек порано . А сега на жалост ... Пеењето по караоке забави и максималното културно достигнување низ град . Значи нема врска колку си го сакам градот .. факти се факти .

А да и за малце да заборам :

Виктор да во право си за ова ... Важи за сите 17 вистински Скопјани останати во Скопје кои се собираат во здружението на стари скопјани . :pos2::pos2::pos2::baeh:

Виктор да во право си за ова ... Важи за сите 17 вистински Скопјани останати во Скопје кои се собираат во здружението на стари скопјани . :pos2::pos2::pos2::baeh:

И таму има натрапници. :)

Едниот бил по потекло од Битола кој за жива глава не кажува дека има потекло од таму, срам му било. Скопјанец па скопјанец... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom