Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да и јас се слагам дека различно ги свакјате работите ... Дури знам и што е предизвикувач на толкавото разидување во гледиштата ... И вака ке манам на бафтана али ми личи ко да е големка генерациската разлика мегу вас двајцата ...
Тамарче .... Слушај ме сега . Значи јас исто така реков дека си го сакам градот и за ништо на светот нема да го напуштам ... АМА ИСто така кажав дека е факт дека состојбата со културата во него е катастрофална ... Тебе можеби ти изгледа добро ... НО морам да ти кажам дека во битола имаше Култура на претек порано . А сега на жалост ... Пеењето по караоке забави и максималното културно достигнување низ град . Значи нема врска колку си го сакам градот .. факти се факти .
А да и за малце да заборам :
Чек сега, ти Битолчанец си ?![]()
Да и јас се слагам дека различно ги свакјате работите ... Дури знам и што е предизвикувач на толкавото разидување во гледиштата ... И вака ке манам на бафтана али ми личи ко да е големка генерациската разлика мегу вас двајцата ...
Тамарче .... Слушај ме сега . Значи јас исто така реков дека си го сакам градот и за ништо на светот нема да го напуштам ... АМА ИСто така кажав дека е факт дека состојбата со културата во него е катастрофална ... Тебе можеби ти изгледа добро ... НО морам да ти кажам дека во битола имаше Култура на претек порано . А сега на жалост ... Пеењето по караоке забави и максималното културно достигнување низ град . Значи нема врска колку си го сакам градот .. факти се факти .
Се сложувам дека во Битола културата е на ниско ниво, меѓутоа, не е толку лошо колку што сите прават дека е.
Иначе Пикасо, колку за информација, во Porta Jazz имаат свирено и Day Off и Vip.. Ги издвоив како едни од подобрите.
Морав да се фатам за ова ... Али ... Полошо е одколку што прават сите ... Значи мојот коментар дека културата е одамна закопана во битола ... Не е ни блиску до вистината , ама нема зборови за да се опиши колку ниско е паднато се .
И ова го кажвам како некој кој ја набљудува состојбата последниве 16 - 17 години .... Значи во споредба со 99 сме катастрофа ... а во 99 беше ужас .
Не преувеличвам ... не претервам ... реалност е .
А за свирките .. да деј оф беа во џез еднаш годинава и еднаш пред две години . за други групи нема ни да зборам .
Мислам колку е лоша состојбата ке ти се објасни со тоа што битолски групи од типот на лјубовна , фолтин , паркети , патници ... итн , веке повеке преферираат да свират во скопје .
И економската состојба на луѓето си го напрај своето,голем дел од тн Интелектуална ЕЛИТА на градот се исели во странство,многумина заминаа и Скопје......и то е то....:kesa:
Знам дека свиреле Day off во Битола, и дека во Jazz(местото каде што јас го пијам кавето) во минатото често се одржуваа такви убави свирки, Рок, Џез, Блуз.. А сега нема...
Абе Битолчани ми сте супрер народ и јас ги почитувам и тие мене, само на моменти многу се преценувате![]()
Ептен