Скарани градови: Битола и Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
јас живеам битола и супер ми е :vozbud:
а за шо има врска дека има во скопје аеродром
јас за саат и пол одам до аеродром од битола
а некој од скопје ако го фати гужва ќе му треба и поќе време:pos2::pos2:

Аман со тој аеродромо, од уста не го извадивте. Вие еден имате и не знајте како се вика ебаго!

Si[M]onA;3062417 напиша:
Скопје!!!...најбољи сме! ее утре баш има панк-рок свирка у кастро свират Фонија и Рандом ..почеток 21:00 ..влез 150,00! ...Па доаѓајте:helou:

Научете се да зборате македонски прво.

Si[M]onA;3062417 напиша:
Скопје!!!...најбољи сме! ее утре баш има панк-рок свирка у кастро свират Фонија и Рандом ..почеток 21:00 ..влез 150,00! ...Па доаѓајте:helou:

Во свремениот и модерен свет панкот умре (почина по кратко боледување) уште во 1982.
Останаа некои негови остатоци да живуркаат по неразвиените региони и касаби кои се отсечени од светот.

Во свремениот и модерен свет панкот умре (почина по кратко боледување) уште во 1982.
Останаа некои негови остатоци да живуркаат по неразвиените региони и касаби кои се отсечени од светот.

Хехехе па и во Битола имате пункери... Паркети, ламинати,теписи, мермери...

Да дојдам да видам. Вака на невидено, не верувам.

И не е за веруење, пошо, она што се случуе шатор, во Битола, ОЈ ЉАЉА ОЈ ЉАЉА култура, нема врска со онаа рок култура, што сигурно си навикнат да ја слушаш во Маракана, или Џез секвенци во Џубокс, во Скопје итн.

Во право си, Битола е едно маргинално место, каде луѓено се лажа(т), дека имаат опипливи контакти со светот.

И не е за веруење, пошо, она што се случуе шатор, во Битола, ОЈ ЉАЉА ОЈ ЉАЉА култура, нема врска со онаа рок култура, што сигурно си навикнат да ја слушаш во Маракана, или Џез секвенци во Џубокс, во Скопје итн.

Во право си, Битола е едно маргинално место, каде луѓено се лажа(т), дека имаат опипливи контакти со светот.

Аман бе, на толкав град ако е така стварно е за пеза.

А имам слушнато Битолски рап нешто.... не коментирам, ако си слушнал си знаеш хехе

Аман бе, на толкав град ако е така стварно е за пеза.

А имам слушнато Битолски рап нешто.... не коментирам, ако си слушнал си знаеш хехе

Не мислам, да не се заебаваме, градот културно умира, е во силна анемија, и мора да се чукне силна шок терапија, да се ревитализира.
Рецимо, за времетраење на Интерфест, интересот беше мал, професори од музичко средно училиште во битола на сред концерт заминуваа бегаа, некои и на крај на некој став, лош пример за помладите и за градот.

Некогаш имаше свирки во Porta Jazz, денес и ниг ги нема, не знам зошто, доаѓаа од скопје Day off и неколку добри бендови, зборувам рок бендови не ПАРКЕТИ, ЕЛЕНА РИСТЕВСКА, ЕЛВИР, и цела компанија негова од ШУТКА.

Малкумина знаат што е Рокот, малкумина знаат што е Џезот, а скоро ич што е 9 симфонија на Бетовен.

Ако (рок) свирка значи Јован Јованов во Шатор, онда Битола е најрокерски град.
А за рапот... :)

јас живеам битола и супер ми е :vozbud:
а за шо има врска дека има во скопје аеродром
јас за саат и пол одам до аеродром од битола
а некој од скопје ако го фати гужва ќе му треба и поќе време:pos2::pos2:

За саат и пол до велес ќе стигниш, освен ако не си од битолската автомафија тие и за еден сат можи да стигнат :pos2:. Како и да е врска нема тој аеродромот :)

А ние имаме град! И тоа главен.

Вие ги имате и Боки 13 и Фифи а Богами и Боки 14.

А имате едно 100 000 вакви:

зборате :uvo:

Шо не е македонско во „зборате“ бе ?Абе за во прво да се вратите сте цел град.Инстантна дијареа ми предизвикува речникот на еден скопјанец.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom