Six Feet Under

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
Иди на прва страна, го има опенингот, шпицата од серијата да видиш trip down to memory lane.
Oдамна не бев ја слушнал, ме наежи.

Аlso, заглавив со клипчиња по jewtube..
Пред неколку дена и јас почнав да гледам разноразни клипови, и ми се измешаа чуства на носталгија + мелахонија, по што неколку часа бев прилично трогнат :(

Едит, Приметуваш кои 2 се една под друга во листата на секцијата серии?

How awesome is that? :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Јас ја почнав повторно. Има детали кои сум ги пропуштал или кои на почетокот ми биле иритантни. Пример, однесувањето на Бренда околу Били. Откако ќе ја изгледаш цела серија го разбираш нејзиното однесување, ама тогаш ....Имам пропуштено некои детали и за Дејвид... па и за Нејт. Се надевам нема да го замразам по втор пат.

Иначе, кога ќе се запали куќата карши Фишерови, нели ги носат на испитување во станица Бренда и Нејт. Епа, полицаецот кој ги испрашува е Хенк (Breaking Bad) :pos:

Алан Бол во интервју после финалето изјавил дека не се знае дали Нејт е биолошкиот татко на Маја. И нели целата таа приказна се случи премногу брзо? Во една серија како оваа, ништо не би ме чудело дека, и покрај тоа што не е нагласено, можно е детето да му е подметнато.

И еве ја песната со кој завршува пилот епизодата. Моментот во кој знаев дека ќе ја биде серијата.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.505
Поени од реакции
14.691
Brenda Chenowith: All we have is this moment, right here, right now. The future is just a fucking concept that we use to avoid being alive today. So be... here... now.

И јас ја почнав пак, после три години .. се надевам овој пат нема да дехидрирам од плачење.:)

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Сабајлево ја изгледав и уште сум под импресии. Сурово. Реално. Моќно. Mindfuck. Ми се тресат нозете од последните три епизоди. Ептен се поврзав со ликовите. Ме натера да мислам за сржта, суштината. Што и да пишам е излишно. Од смртта нема бегање, да живееме за сегашноста.

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Предлозиве се одлични, посебно Six Feet Under, една од најдобрите HBO продукции. Се надевам дека во иднина ќе имаме прилика да ги емитуваме на нашите канали, навистина би ни било задоволство.
Ти благодариме на сугестиите а до тогаш се надевам дека заедно ќе ги следиме CSI, Fringe, Mеntalist, како и целокупната понуда во новата сезона.
Се најдобро
МТВ Промо

Дипломатски одговор :)

stick figure

#MiaSanArsenal
Член од
2 мај 2010
Мислења
4.811
Поени од реакции
3.705
На HBO Видеотеката ја има првата сезона, ми остана уште една епизода од неа, па се надевам дека и наредните ќе ги има.

Инаку ми се свиѓа серијата, посебно 11 епизода кога Рико ја фаќаше раката на бебето и потоа коа се роди неговото. Одамна не ми е доаѓало така да плачам но сепак издржав.

Ми го нарушија мислењето за Декстер, веќе никогаш нема да го гледам како ладнокрвен убиец. :icon_lol:

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
На HBO Видеотеката ја има првата сезона, ми остана уште една епизода од неа, па се надевам дека и наредните ќе ги има.

Инаку ми се свиѓа серијата, посебно 11 епизода кога Рико ја фаќаше раката на бебето и потоа коа се роди неговото. Одамна не ми е доаѓало така да плачам но сепак издржав.

Ми го нарушија мислењето за Декстер, веќе никогаш нема да го гледам како ладнокрвен убиец. :icon_lol:
Ако ти дошло на прва сезона да плачеш, на последната ќе се запулуваат соседите да не има некој некролог кај тебе на порта.
Вчера ја догледав по втор пат комплетната серија, ако телевизијата би била книжевност тогаш SFU би била фолкнеровата As I Lay Dying и Алан Болт би ја добил Нобеловата Награда.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.838
Поени од реакции
20.304
И ја ко Хаус, али сцената заслужна за да ја гледам серијава е оваа:
Прајслес!
И после не било трн он, геј кисинг..

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.491
И ја ко Хаус, али сцената заслужна за да ја гледам серијава е оваа:
Баш сакам да се нафатиш да ај гледаш, ќе се изнагледаш такви моменти :D

Aма од друга страна, добар дел од серијата се и едни други моменти кои незнам како би ти ги опишал, и како ќе реагираш на истите, на кратко 360˚...

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.439
Поени од реакции
6.091
^
Баш фини моменти... уште луѓе да не влегвеја во собава кога гледам дел од тие моменти...зш ела објасни им после дека е сериски филм за погребално претпријатие а не ...знајте и самите за шо зборвам ...

Иначе од другата страна како шо викат псајсајд ,иако што туку ја почнав ,серијава имат претензии да влезит во моите топ 3 серии...преполна со моменти кои может да те трогнет,да те насмеет и да те замислет.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
^
Баш фини моменти... уште луѓе да не влегвеја во собава кога гледам дел од тие моменти...зш ела објасни им после дека е сериски филм за погребално претпријатие а не ...знајте и самите за шо зборвам ...

Иначе од другата страна како шо викат псајсајд ,иако што туку ја почнав ,серијава имат претензии да влезит во моите топ 3 серии...преполна со моменти кои может да те трогнет,да те насмеет и да те замислет.
Топ 3 серии, колку само тужно тоа звучи... :( Не е на врвот?

Kajgana Shop

На врв Bottom