Six Feet Under

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
“I think people live on through the people they love and the things they do with their lives … if they manage to do things with their lives.”- Brenda

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
“I don't see why this person has to be mentally ill just because she had a life that doesn't conform to some familiar image that we have in our heads. Maybe she was living the live she wanted. The life without the hustle of other people.” - Claire

Се мислам дали е претерано после година и пол да ја гледам по втор пат ама ми недостига Ruth и нејзиното иритирачки - смирувачко однесување. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Жално е што има само 2 страни на тема за серија голема како Six Feet Under, тоа ни кажува колку всушност во денешно време/општество се вреднуваат искривените вредности, ајде.....ваљда ќе научат некогаш, или ако помислам подобро, нема.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Жално е што има само 2 страни на тема за серија голема како Six Feet Under, тоа ни кажува колку всушност во денешно време/општество се вреднуваат искривените вредности, ајде.....ваљда ќе научат некогаш, или ако помислам подобро, нема.
не е тоа проблемот псајсајд, може да е околу 20% тоа
ама 80% проблемот е што не е ongoing серија

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353
Ау каков почеток на третава сезона! Ненормално.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
не е тоа проблемот псајсајд, може да е околу 20% тоа
ама 80% проблемот е што не е ongoing серија
Friends е ongoing серија? Sopranos? 24? сите овие се завршени а се гледани и гледаат многу повеќе од SFU, ама да не идеме офтопик, мило ми е дека колку толку и се одаде почит на форумов :)

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.748
Поени од реакции
27.750
Прво и основно не можеш ти да заклучиш дека на серијата не и се дава доволно внимание според тоа колку страни има нејзината тема на еден мк интернет форум -_-
Лично познавам минимум 3 што ја имаат гледано и се восхитени, а се немаат регистрирано на форумов за да "(ти) оддадат почит" на серијава.
Втора работа, знаев дека ќе ми ги пишеш тие примери. Friends е легендарна хумористична серија која е давана на нашата најпопуларна телевизија. Сопранос(патем, каде е темата?) исто така давана... на времето кога ретко кој симнуваше серии од интернет и ги гледаше. 24 мислам исто така ја даваа...
Да ја давале и six feet under на времето, ќе беше гледана. Сега е само една обична хипстерска/нон-мејнстрим серија :D

P.S. Сопранос е каде каде поинтересна од six feet under.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Прво и основно не можеш ти да заклучиш дека на серијата не и се дава доволно внимание според тоа колку страни има нејзината тема на еден мк интернет форум -_-
Лично познавам минимум 3 што ја имаат гледано и се восхитени, а се немаат регистрирано на форумов за да "(ти) оддадат почит" на серијава.
Втора работа, знаев дека ќе ми ги пишеш тие примери. Friends е легендарна хумористична серија која е давана на нашата најпопуларна телевизија. Сопранос(патем, каде е темата?) исто така давана... на времето кога ретко кој симнуваше серии од интернет и ги гледаше. 24 мислам исто така ја даваа...
Да ја давале и six feet under на времето, ќе беше гледана. Сега е само една обична хипстерска/нон-мејнстрим серија :D

P.S. Сопранос е каде каде поинтересна од six feet under.
Ова е непростливо. Six feet under за мене е класика ( али ипак тоа е прашање на вкус). А не се согласувам дека моменталаната посетеност на сериите на форумов не го одразува и менталитетот на нашиов народ. Само погледни колку страни дискусија има Кога лисијата паѓаат.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.731
Поени од реакции
34.306
Па не е некое богохуле, зависи пред колку време ги имаш гледано и двете. И за мене Sopranos беше прва серија некој период. И еве, кога споредувате, едвај 6 нецели страни има темата за Сопранови, со year span oд 2005 до 2011.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.746
Поени од реакции
18.496
Не споредував, таман работа...Sopranos е одличнa серија за која имам само најпофални зборови, ги спомнав сериите кои први ми текнаа :)

Z

zmej gorjanin

Гостин
Па не е некое богохуле, зависи пред колку време ги имаш гледано и двете. И за мене Sopranos беше прва серија некој период. И еве, кога споредувате, едвај 6 нецели страни има темата за Сопранови, со year span oд 2005 до 2011.
Ерес

Пред едно година дена фатив да ја гледам Six feet under и издржав само 7 епизоди од прва сезона. Некако премногу ми имаше шмек на некоја фамилијарна сапунска серија, не викам дека е тоа, плус гледам дека добива одлични критики така да можно е да и дадам уште една шанса.

Kajgana Shop

На врв Bottom