Psyside
Nocturnal
- Член од
- 30 јануари 2009
- Мислења
- 18.746
- Поени од реакции
- 18.496
наежен сум уште(30+ секунди)
не е тоа проблемот псајсајд, може да е околу 20% тоаЖално е што има само 2 страни на тема за серија голема како Six Feet Under, тоа ни кажува колку всушност во денешно време/општество се вреднуваат искривените вредности, ајде.....ваљда ќе научат некогаш, или ако помислам подобро, нема.
Friends е ongoing серија? Sopranos? 24? сите овие се завршени а се гледани и гледаат многу повеќе од SFU, ама да не идеме офтопик, мило ми е дека колку толку и се одаде почит на форумовне е тоа проблемот псајсајд, може да е околу 20% тоа
ама 80% проблемот е што не е ongoing серија
Ова е непростливо. Six feet under за мене е класика ( али ипак тоа е прашање на вкус). А не се согласувам дека моменталаната посетеност на сериите на форумов не го одразува и менталитетот на нашиов народ. Само погледни колку страни дискусија има Кога лисијата паѓаат.Прво и основно не можеш ти да заклучиш дека на серијата не и се дава доволно внимание според тоа колку страни има нејзината тема на еден мк интернет форум -_-
Лично познавам минимум 3 што ја имаат гледано и се восхитени, а се немаат регистрирано на форумов за да "(ти) оддадат почит" на серијава.
Втора работа, знаев дека ќе ми ги пишеш тие примери. Friends е легендарна хумористична серија која е давана на нашата најпопуларна телевизија. Сопранос(патем, каде е темата?) исто така давана... на времето кога ретко кој симнуваше серии од интернет и ги гледаше. 24 мислам исто така ја даваа...
Да ја давале и six feet under на времето, ќе беше гледана. Сега е само една обична хипстерска/нон-мејнстрим серија
P.S. Сопранос е каде каде поинтересна од six feet under.
ЕресПа не е некое богохуле, зависи пред колку време ги имаш гледано и двете. И за мене Sopranos беше прва серија некој период. И еве, кога споредувате, едвај 6 нецели страни има темата за Сопранови, со year span oд 2005 до 2011.