Си купив книга

• Креатор на темата Креатор на темата Setsuko
  • Време на започнување Време на започнување
Овој па коа ќе објави пост тука, прво ти застануе срцето чиниш си заскитал на минско поле негде у Фландрија.
Ептен добри наслови ги наоѓаш, како и да е.
Тие ме наоѓаат мене, ми излегуваат на фб. По стотка ги даваше морав да ги земам :)

Според принципот „најдебели“:icon_mrgr:

Прегледај го приврзокот 342246

Моја препорака е да го прочиташ романот „Обломов“, тоа е еден релативно непознат руски класик.

Во рускиот јазик, според главниот лик на романов, е создаден зборот „обломовштина“, кој значи безволност, зачмаеност и мрзливост.
Особина на мрзлив човек со слаба волја, по природа добар и кроток, но кого воспитувањето и општествената средина го направиле паразит.

@ЈуријАркадиевич од Друга приказна или веќе се наоѓаат и низ книжарници? Ме интересира и цената.
Видов кај Контрапункт дека спремаат уште две за нареден месец, едвај чекам! :)

Од Друга приказна, да. Веројатно, ќе ги има и по книжарници наскоро. 250 беа. :LOL: Кои други ги спремаат? Исто од Угрешиќ, така?

Од Друга приказна, да. Веројатно, ќе ги има и по книжарници наскоро. 250 беа. :LOL: Кои други ги спремаат? Исто од Угрешиќ, така?
Да, да, од неа. Тука нема ништо и Црвено училиште. Љубопитна сум за втората :)
Почнав да планирам буџет, кога тоа... Последниве години имам уплав од цените на Темплум, ова е супер изненадување!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom