Штрајк во образованието

• Креатор на темата Креатор на темата ostoun
  • Време на започнување Време на започнување
Во секое школо постојат наставници блиски од власт или до опозиција. Зошто, еве, не штрајкуваат наставниците членови/симпатизери на опозицијата во СИТЕ општини? Зошто не се организираат? Мислам дека тоа ќе всади поттик и кај останатите.

Абе лесно е да се кажи на форум што да се прави.

Ама ако вие сте професори и добиете закани сигурен сум дека ќе подлегнете пред истите.
Пошо ако те избркаат од работа можат и ќе направат да не се вработите се додека се на власт, така да...:toe:
Значи доволно е некој да ни подвикне и да се закани, за сите ние како мачиња да си бидеме ?
Ја не реков поединец нешто да направи, зошто многу е јасно дека ниеден поединец не може да смени ништо. Ама ако тие што го поддржуваат штрајков се бар 10.000 (а сигурно се и повеќе од тоа) имаат шанса да се организираат и да направат разлика.
Еве пак ќе направам паралела со студентите. 100 души ќе ги замолчиш, 1000 души ќе ги замолчиш, е ама ако ти излезат 10-20-30.000 души, е малце потешко иде таа работа.

Здраво на сите,јас сум наставник во средното училиште Арсени Јовков-Скопје. Иако сите знаете но сакав изворно да ве информирам за случувањата во нашето училиште. На состанокот на синдикална организација едногласно одлучивме да го подржуваме штрајкот, но кога директорката разбра за ова одма почна со закани и притисоци особено кон наставниците македонци кои подлегнаа на овие закани и почнаа да се откажат од штрајкот. А колегите албанци стојат цврсто и покрај огромните притисоци.

Нека ми се закани некоја таква мочла на мене. Ако треба ќе ѝ отидам дома и ќе ја искршам од ќотек.

За наставник, имаш многу правописни грешки. Еве кои се:

Здраво на сите, јас сум наставник во средното училиште Арсени Јовков" - Скопје. Иако сите знаете, но сакав изворно да ве информирам за случувањата во нашето училиште. На состанокот на синдикалната организација едногласно одлучивме да го подржуваиме штрајкот, но кога директорката разбра за ова, одма веднаш почна со закани и притисоци, особено кон наставниците Mмакедонци кои подлегнаа на овие закани и започнаа да се откажуваат од штрајкот. А колегите Aалбанци стојат цврсто и покрај огромните притисоци.

Последно уредено:
За жал има могу мочковци што се мочаат на ....

Немој да прејудицираш. Јас зборев моите колеги македонци кои се тресат и се мочат од страв.

Ептен е мал бројот, за разлика од албанските колеги кои 100% штрајкуваме. И ние имаме закани од сите страни но секогаш сме сложни, еден за сите, сите за еден. Не ни можат ништо,но за жал сме разочарани од колегите македонци кои се предадоа одма.

Ептен е мал бројот, за разлика од албанските колеги кои 100% штрајкуваме. И ние имаме закани од сите страни но секогаш сме сложни, еден за сите, сите за еден. Не ни можат ништо,но за жал сме разочарани од колегите македонци кои се предадоа одма.
И со право сте разочарани....
Моментот кога на шител го видов градоначалникот на Кавадарци застанал ги собрал два-тројца позади него, и чита од еден лист: ние од општина Кавадарци не го подржуваме овој протест, и нема ниту еден професор да штрајкува :facepalm: и со тоа дирекно се врши притисок врз наставниците, оти нели ако одат на штрајк нареден ден ке си ги добијат документите, и ке мора да идат во завод да се пријават...[DOUBLEPOST=1422134293][/DOUBLEPOST]
И со право сте разочарани....
Моментот кога на шител го видов градоначалникот на Кавадарци застанал ги собрал два-тројца позади него, и чита од еден лист: ние од општина Кавадарци не го подржуваме овој протест, и нема ниту еден професор да штрајкува :facepalm: и со тоа дирекно се врши притисок врз наставниците, оти нели ако одат на штрајк нареден ден ке си ги добијат документите, и ке мора да идат во завод да се пријават...

И каде членот кој се противеше дека не се вршело притисок?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom