Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи доволно е некој да ни подвикне и да се закани, за сите ние како мачиња да си бидеме ?Абе лесно е да се кажи на форум што да се прави.
Ама ако вие сте професори и добиете закани сигурен сум дека ќе подлегнете пред истите.
Пошо ако те избркаат од работа можат и ќе направат да не се вработите се додека се на власт, така да...![]()
Здраво на сите,јас сум наставник во средното училиште Арсени Јовков-Скопје. Иако сите знаете но сакав изворно да ве информирам за случувањата во нашето училиште. На состанокот на синдикална организација едногласно одлучивме да го подржуваме штрајкот, но кога директорката разбра за ова одма почна со закани и притисоци особено кон наставниците македонци кои подлегнаа на овие закани и почнаа да се откажат од штрајкот. А колегите албанци стојат цврсто и покрај огромните притисоци.
Здраво на сите, јас сум наставник во средното училиште „Арсени Јовков" - Скопје. Иако сите знаете,носакав изворно да ве информирам за случувањата во нашето училиште. На состанокот на синдикалната организација едногласно одлучивме да го подржуваиме штрајкот, но кога директорката разбра за ова,одмаведнаш почна со закани и притисоци, особено кон наставниците Mмакедонци кои подлегнаа на овие закани и започнаа да се откажуваат од штрајкот. А колегите Aалбанци стојат цврсто и покрај огромните притисоци.
За жал има могу мочковци што се мочаат на ....
дали баш ниеден што предава на македонците не штрајкува?Немој да прејудицираш. Јас зборев моите колеги македонци кои се тресат и се мочат од страв.
И со право сте разочарани....Ептен е мал бројот, за разлика од албанските колеги кои 100% штрајкуваме. И ние имаме закани од сите страни но секогаш сме сложни, еден за сите, сите за еден. Не ни можат ништо,но за жал сме разочарани од колегите македонци кои се предадоа одма.
И со право сте разочарани....
Моментот кога на шител го видов градоначалникот на Кавадарци застанал ги собрал два-тројца позади него, и чита од еден лист: ние од општина Кавадарци не го подржуваме овој протест, и нема ниту еден професор да штрајкуваи со тоа дирекно се врши притисок врз наставниците, оти нели ако одат на штрајк нареден ден ке си ги добијат документите, и ке мора да идат во завод да се пријават...
Si izmeshal, poveke besha za toa deka beshe pre ladno nemvme greenje...Паметам јас кога одев во основно после секој зимски распуст имаше штрајк, си имавме продолжен одмор.![]()
Имаше и 2-3 штрајка, не измешал ништоSi izmeshal, poveke besha za toa deka beshe pre ladno nemvme greenje...