Штрајк во образованието

• Креатор на темата Креатор на темата ostoun
  • Време на започнување Време на започнување
Ептен е мал бројот, за разлика од албанските колеги кои 100% штрајкуваме. И ние имаме закани од сите страни но секогаш сме сложни, еден за сите, сите за еден. Не ни можат ништо,но за жал сме разочарани од колегите македонци кои се предадоа одма.
Ептен сте сложни, затоа вашиот локален шеф решил да оди против командантот. Ама ако, убаво е тоа. Пуканки имаме, ако притреба некаква логистичка помош, побарајте.

Ептен е мал бројот, за разлика од албанските колеги кои 100% штрајкуваме. И ние имаме закани од сите страни но секогаш сме сложни, еден за сите, сите за еден. Не ни можат ништо,но за жал сме разочарани од колегите македонци кои се предадоа одма.
Бидејќи глеам дека си Албанец професор, а јас живеам во Тетово, да прашам дали во Скопје е исто како во Тетово, односно дали за разлика од кај Македонците, во албанскиот блок има закани за оние кој не штрајкуваат и дали истрата мантра ја имате и вие како колегите Албанци од Тетово дека екстерното испитување е антиалбански настроено, бидејќи од резултатите се гледало дека 70% од казнетите професори се Албанци, а од наградените поголем дел се Македонци. Да не заборавам дека актуелниот министер за образование бил бил само марионета која не ги застапувала албанските интереси туку безгласно ја водела антиалбанската политика на Груевски?

[DOUBLEPOST=1422149745][/DOUBLEPOST]
Имаше еден убав штрајк, сеа не ми текнува кога беше, негде 2003 или 2004, знам бев 3то или 4то. Тогаш сите штрајкуваа, ама баш сите, едно добри 3-4 недели.

Имаше три штрајка и тоа:
2002 година мај месец..... 9 работни дена.....против владата на ВМРО ( Љубчо )-сите членови на СОНК штрајкуваа и не се одработи ниту еден ден.....

2004 година 25.01 -15.02......15 работни дена.....против владата на СДСМ ( Црвенковски беше до април истата година премиер )-сите членови на СОНК штрајкуваа и не се одработи ниту еден ден.....

2008 година 25.11 - 02.12.....5 работни дена.....против владата на ДПМНЕ ( Груевски премиер, министер беше Перо Стојановски )-сите членови на СОНК штрајкуваа и на 04 јуни стигна наредба од Министерството за образование да се одработат тие денови.....

2015 година-дебакал......ЗОШТО?

Последно уредено:
дека екстерното испитување е антиалбански настроено, бидејќи од резултатите се гледало дека 70% од казнетите професори се Албанци, а од наградените поголем дел се Македонци. Да не заборавам дека актуелниот министер за образование бил бил само марионета која не ги застапувала албанските интереси туку безгласно ја водела антиалбанската политика на Груевски?
Ауууууууу каква патетика се Албанците што го мислат ова.

Кога сме кај екстерното, наставниците можеби на почетокот го поддржуваа затоа што мислеа дека на тој начин ќе бидат заштитени од надворешни притисоци. Но се случи уште полошо. На екстерното поснаодливите ученици можат да препишат, ученик со 5 влегува да полага на местото на ученик со 1 (бидејќи се малолетни и немаад документ за идентификација), се одговара на 30 прашања со препознавање, значи може по принципот случаен избор да се добие 3 или 4, а на крајот наставникот е казнет.

Vo Tetovo nekoi od osnovnite i srednite skoli protestiraa cela nedela...

Не бе, на телевизија кажуваат дека штрајкуваат само во Куманово, Струмица и Струга...:tapp:

Tи шител, анал, мртв(а) и сличниот фецес го нарекуваш телевизија:lolzz:?

Не бе, на телевизија кажуваат дека штрајкуваат само во Куманово, Струмица и Струга...:tapp:
Abe shtrajkuvaat. Ostaj televizija sto zborat. Tie sto se sredno od medicina cela nedela idat i se vrakaat ne predavaat profesorite sedat u kancelarija. Od srednite Instikbal ne ucat cela nedela. Lirija nekoj ucat nekoj so skrateni casovi. Samo znam deka od Ekonomsko ucat so sve casovi tamu nikoj ne shtrajkue.

koe sranje coece shit de, ja bev profesor i clen na SONK i koa ostanav bez casovi (citaj nemase deca) a ne mi dadoa resenie za stalno poso use 2004 poloziv strucen drzaven ispit, i koa otidov u SONK da si gi baram pravata mi rekoa PA TI VEKE NE RABOTIS A NIE GI STITIME PRAVATA NA VRABOTENITE... auuu znaci sekoj moze da izgubi rabota za deka ne ti dale resenie i oni vise ha pa ti sea vise si nevraboten ja bi da gi isteraat ovie sea vrabotenite i da primat ustvari da me primat mene.

http://novatv.mk/index.php?navig=8&cat=22&vest=19748
Готово дојде крајот на светот, албанците средношколци протестираа поради тоа
што имало препишување на екстерното и се добивале нереални т.е. повисоки оценки :)
П.С. со измените во законот за средно од септември 2014, треба да се казнат тестаторите кои дозволуваат препишување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom