Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Neka igraat kako so spanija prvoto, a skotska neka igra kako nie so spanija vtoroto! I ondak nasi se!!

хаха ма нека играат сите утакмици сите полувремиња како со шпанија 1вото :toe:

Ајде да се надевамо дека ќе ги тепамо:toe::vozbud:ама тешко мислим дека ќе биде

Нормално дека ќе биде тешко, на која утакмица не било тешко...ама со залагање и со срце на терен може да се извади добар резултат, незнам зошто ама у овја момент имам преголема доверба у играчиве, ќе видимо како ќе изиграа.

како прво пандев нема шо да тактизира
ке мора да игра со поголемо залагање на натпреварите со репрезентацијата
тоа е единствен негов начин да се промовира сега
на друго место нема да можат да го видат скаутите како игра

Zamislete utre Mladive ja tepaat Anglija vo Prilep,v sabota ja tepame Skotska,i v nedela naslov vo The San "Ostrovot potopen od Makedonskoto cunami"..:)

BTW,utre site sto ja sakaat Makedonija se dobredojdeni vo Prilep,na natprevarot protiv evropskiot vicesampion....

ОПТИМИСТ СУМ БИЛ СЕКОГАШ ЗА МАКЕДОНИЈА ПА ДУРИ И КОГА ИГРАЛА СО НАЈСИЛНИТЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИИ ПА И НА ОВОЈ НАТПРЕВАР СУМ ОПТИМИСТ И МИСЛАМ ДЕКА АКО ОДИГРАМЕ ДВЕ ПОЛУВРЕМИЊА ЌЕ ПОБЕДИМЕ.

Zamislete utre Mladive ja tepaat Anglija vo Prilep,v sabota ja tepame Skotska,i v nedela naslov vo The San "Ostrovot potopen od Makedonskoto cunami"..:)

BTW,utre site sto ja sakaat Makedonija se dobredojdeni vo Prilep,na natprevarot protiv evropskiot vicesampion....

Добар вовед на шкотска - МАКЕДОНИЈА, че биди МАКЕДОНИЈА - Англија (до 21)!!!

Ајде утре во ПРИЛЕП нека почни победничката серија!!! Исто како со првата пушка:vozbud:!!!

Како и да е, од сабота до среда имајте си до себе апчиња за смирување или викните доктор, зошто можно е да има и инфаркти, 5 репрезентативни настапи на МАКЕДОНИЈА во 5 дена не сме навикнале да гледаме постојано :)

уфффф, зошто мораше ова да го напишеш и да не потсетиш... btw во зегин веќе нема дијазепами, на црн пазар 30 евра е кутивче...

kolku pari e za makedonija anglija??
lelelele na uciliste sum odrucek u pm ce treba da begam:kesa:

Ех како би било добро да биде вака, мора да тргнеме со победа против Шкотска, после е на ред Грција, па Хрватска, Изреал и завршуваме со Норвешка :), каква спортска недела е пред нас, никогаш не било вака.

Овакво нешто да се случи и мене инфарктот дома ќе ме мавне. Море Хрвативе и немора да ги тепаме. Да ги тепаме Шкотиве, Гејлада, Норвешка и Израел и ќе има славење низ Македонија.:oeoeoe::oeoeoe::oeoeoe:

Ај едно Интервју на Шумуликоски за "Scotland on Sunday"

Три дена по гостувањето на нивниот национален тим на Хампден парк во сабота, Македонците ќе го прослават нивниот ден на независноста. 18 години поминаа по одделувањето од поранешна Југославија. Формирањето на нови репрезентации се покажа како голема придобивка за фудбалерите од тој регион.

shumi.jpg

Кога бил мал, Величе му кажал на татко му дека сонува еден ден да игра во Англија. Ова тогаш било неостварлив сон, затоа што во Југославија, пред да се распадне, играчите не може да заминат пред да наполнат 28 години, освен ако не им се раскине договорот или ако имаат настапи во државната репрезентација.

Кога Шумуликоски ќе настапи против Шкотска, тоа ќе биде негов 59-ти настап за својата држава. Настапите за репрезентацијата се негов прозорец кон фудбалска Европа, на тој начин стигнал да игра во Англија. Тој настапи против Англија 4 пати. За тој период, кој заврши со два порази и две нерешени средби, фудбалерот кој е роден во Струга го доби прекарот „Балканскиот Џерард“ , бидејќи игра на иста позиција како капитенот на Ливерпул. Во пракса, Џерард има поофанзивна улога, но сепак.

Во Англија пред него играа Ѓорѓи Христов, Гоце Седлоски и неговиот сограѓанин Артим Шаќири. Еден од двајцата најдобри фудбалери во историјата на македонскиот фудбал, Горан Пандев (вториот е поранешниот центарфор на Црвена Ѕвезда, Дарко Панчев), беше поврзуван со Арсенал и Тотенхем. Илчо Наумовски исто така имаше понуда од Шкотскиот Хартс. „Тој ми е пријател и јас контактирав со него“ - вели Шумуликоски. „Се работеше за парите. Да му понудеа подобра понуда, ќе прифатеше. Тој е одличен фудбалер, крупен и силен. Можете да го задржите само ако го фаулирате. Не сум играл со таков фудбалер порано“.

Шумуликоски следи фудбал на ТВ и го познава шкотскиот фудбал. Неговиот тимски колега од Престон, Калум Дејвидсон, играше против Норвешка минатиот месец. Ги издвојува Дарен Флечер, Шон Мелоуни и Џејмс Мекфаден, но играчот што најмногу го цени ќе недостига на „Хемпден“, како што го немаше ни во Скопје пред 12 месеци. Тогаш повредениот Бери Фергусон, сега е казнет.

„Тоа е добро за нас“, вели Величе. „Јас мислам дека тој е најдобар фудбалер во Шкотска. Ќе беше многу потешко за Македонија ако играше и тој, а посебно за мене. Тој е брилијантен играч. Прима топка, борбен е, додава, прави се. Не играше во првиот меч и ние победивме. Можеби повторно ќе победиме“.

Македонија го промени селекторот оттогаш. Среќко Катанец поднесе оставка во април, наводно поради судир со Горан Пандев, по што беше заменет со селекторот на репрезентацијата до 21 година, Мирсад Јонуз.

„Во првите неколку дена фудбалерите беа разочарани. Тој си замина на четири меча до крајот од квалификациите. Но, освоивме четири бода од следните две средби, па можеби смената беше добра. Новиот селектор има поинакви амбиции“, коментира Шумуликоски.

Македонија секако дека може да одигра добро. Исландскиот селектор Олафур Стефанесон ја опиша како најталентирана репрезентација во деветтата група по Холандија. Играат со тројца напаѓачи, што може да придонесе за вистински спектакл на „Хемпден“, каде што и двете селекции ќе гризаат за победа.

Татко му на Шумуликоски се надева дека ќе се најде на „Хемпден“ в сабота, ако добие виза. Човекот кому синот му купи ресторан на брегот на Охридско Езеро за никогаш да не биде без работа помина тежок пат со семејството по раѓањето на новата држава. Уште неколку чекори и тие ќе бидат во Јужна Африка.

(Преземено од Scotland on Sunday)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom