Serie A 2024/25

И Скудетото оди кај... (vol.2)

• Јувентус

• Милан

• Интер

• Бум Шака Лака

• Splendora

• Марадона

• Фиорентина/Аталанта

• Остала боранија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.189
Поени од реакции
18.284
на раи дуе во недела навечер околу 20:30 после вестите имаше хајлајтси од сите одиграни натпревари, таму ги гледав головите кога немавме интернет пред повеќе од 20 години
Domenica sportiva, цела емисија беше. Почнуваше некаде после 10, пред да заврши последниот меч, а траеше до кај 1 часот.

Јас ја следев до многу доцна, некаде можеби до 2013-2014, уште ја имаше Раи Дуе на ТВ (чинам на Телекабел/Кабел нет).

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.670
Поени од реакции
17.565
Ако нема некој прелом у Наполи(дај боже), Наполи со воа испаѓање у купот апла дава до знаење дека сака да се фокусира максимум на лигата за да ја освои. Се да им ебам.
И пак го примија од Лацио :ROFLMAO:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Ма нема шанса Наполи јебига, премногу неквалитетен тим има Конте за да опстои до мај рамо до рамо пред се со Интер, а потоа и со останатите. Средината им е скроз некреативна, еден тон копачи и кољачи имаат.

Не ми е јасно само зошто Конте толку лесно го шитна купот, божем 2800 титули имаат Наполи па ај сега кур не боли за купот. Лузерска екипа да им ебам коренот.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.069
Поени од реакции
45.889
Napoli cela sezona go igra istoto, nikakva dopadlivost, na sila, motivacija, ne znam kolku dolgo ke izdrzi Konte so 433 formacija, tipuvam deka ke zemat nekoj stoper vo Januari i ke menuva format, sreka Milan gi nacekaa vo uzasna forma i go dobija toa derbi, isto i Roma. Na drugite bea mizerni a i imaa sreka so Inter koi promasija penal.

Od druga strana ne deka so tie 11 igraci i mozes bogznae kakov fudbal da igras ali i on slicno ko Inzagi gi koristese stranicnite stoperi vo faza od napad so tie ufrlanja, ne go biva za vakvi improvizacii bukvalno cela filozofija i build up na akciite za gol mu se smeneti (kon poloso), i Lukaku totalno beskorisen mu bese vcera, klasicna nula, nula sutevi kon gol, 5 dopiri dali imase so fudbalot od koi 2 bea koga izveduvaa od centar.

Atalanta ne deka iznenaduva nivniot visok plasman, ama mislam imaat 10 pobedi vo niza, e toa e impresivno, i toa sve bese klasicno shlakanje i dominiranje, ebat ne vadat bukvalno u momentov.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.071
Поени од реакции
9.882
@Syn Конте у Интер имаше за класа подобар тим, но повторно се играше ваков умртвен фудбал без допадливост. И шампионската година со него на крај на мускули вадеа 1-0 со голови на Дармијан у 80 минута. А нели, да не навлагаме за неговите перформанси во европските натпреварувања.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.069
Поени од реакции
45.889
@Syn Конте у Интер имаше за класа подобар тим, но повторно се играше ваков умртвен фудбал без допадливост. И шампионската година со него на крај на мускули вадеа 1-0 со голови на Дармијан у 80 минута. А нели, да не навлагаме за неговите перформанси во европските натпреварувања.
Ne be, bog i batina bevme za ovie u toj kontekst, narocito vtorata godina igraa jak fudbal, si zaboravil izgleda, narocito klucnite utakmici so Milan primer, gi poludea so onie shablonski akcii na Konte sto gi imase so nas, i slicen build up na napadite ko segasniot, so transformiranje na sistemot od 352 vo 442 i ufrlanje na stoperite vo napadot.

Druga prikazna se Napoli, probuva nesto sto ne igral od periodot koga bese vo Celzi i prite 6-7 utakmici, pa smeni vo 343 i od togas do sea so Napoli igral uvek so 3 stoperi. Ama ko sto rekov i na start od sezona, nema ednostavno nisto za 352, nema sredina, nema stoperi, nema bekovi, ima mali no nedovolni isklucoci so par igraci, taka da ne iznenaduva ovoj negov obid za nesto novo. Rezultatski dobro mu ide, u kontekst na igra, se mnogu losi, Konte vazi za defanziven trener ama ne i deka igra klasice mrtov i izvetrean fudbal kako Murdzo sto sega neguva ili pa onoj na Alegri, nie sme primer za toa.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.928
Поени од реакции
8.806
Domenica sportiva, цела емисија беше. Почнуваше некаде после 10, пред да заврши последниот меч, а траеше до кај 1 часот.

Јас ја следев до многу доцна, некаде можеби до 2013-2014, уште ја имаше Раи Дуе на ТВ (чинам на Телекабел/Кабел нет).
да, ама имаше брз преглед на головите во спортските вести и сигурен сум почнуваа од 20:30ч

Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
Konte vazi za defanziven trener ama ne i deka igra klasice mrtov i izvetrean fudbal kako Murdzo sto sega neguva ili pa onoj na Alegri, nie sme primer za toa.
Мурџо за Конте е сер Алекс Фергусон во секој аспект на фудбалската игра, дефанзивен, офанзивен, човечки, нечовечки, било каков.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.069
Поени од реакции
45.889
Мурџо за Конте е сер Алекс Фергусон во секој аспект на фудбалската игра, дефанзивен, офанзивен, човечки, нечовечки, било каков.
U poslednive nekolku sezoni moze da bide samo dragan kanatlarovski capar za bilo koj, vo najdobar slucaj moze da e ljupco markovski kalc.
Posle United vo totalna smrt mu klokoti karierata za zal.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.542
Поени од реакции
114.821
U poslednive nekolku sezoni moze da bide samo dragan kanatlarovski capar za bilo koj, vo najdobar slucaj moze da e ljupco markovski kalc.
Posle United vo totalna smrt mu klokoti karierata za zal.
Пошо на Конте му цвета кариерата после Челзи. Едини испад му е Интер една сезона и толку. Ако глеаш така Мурџо и европски трофеи си освајаше после Јунајтед :)

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.486
Поени од реакции
6.876
Не ми се верува дека некој се дрзна периката да го спореди со Мурџо, па и тоа у фан клуб интер..(едит не било фан клуб интер. Оќорив упм)
Затоа викаат тепајте си ги децата како мали :icon_lol:

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom