Serie A 2024/25

И Скудетото оди кај... (vol.2)

• Јувентус

• Милан

• Интер

• Бум Шака Лака

• Splendora

• Марадона

• Фиорентина/Аталанта

• Остала боранија

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Член од
14 април 2012
Мислења
32.527
Поени од реакции
66.055
Млак пенал, ама не знам што плаче, турчето и онака го промаши. Имаа шанса да го закопаат Интер во последната минута, братот од Наполи го акна фудбалот преку стадион.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.794
Млак пенал, ама не знам што плаче, турчето и онака го промаши. Имаа шанса да го закопаат Интер во последната минута, братот од Наполи го акна фудбалот преку стадион.
Убаво вика Контехехе, ВАР треба да се користи секогаш не само кога ни одговара!

:facepalm:

Член од
12 март 2024
Мислења
143
Поени од реакции
244
Убаво вика Контехехе, ВАР треба да се користи секогаш не само кога ни одговара!

:facepalm:
Поголем плачко од Конте нема во фудбал. Де судиите, де клубот не му дава пола милијарда буџет за трансфери, па медиумите го критикувале не можел да работи :icon_lol:

433

Член од
17 август 2021
Мислења
119
Поени од реакции
344
Конте многу често се лигави али сеа е 100% во право. Реално она ако беше пенал тогаш секое буткање на корнери треба да е пенал. Според овој критериум тоа на Консеисао беше пенал, а не црвен картон. Бувално го допре и овој падна и одма пенал.

Вакви одлуки цела утакмица мењаат пошо веќе го свирнал и го мава его нејќе да смени одлука. Мора на судиите да им даваат поголеми казни зошто секое коло има по една минимум ваква ретардирана одлука која менува цел натпревар

Член од
23 август 2010
Мислења
39.350
Поени од реакции
113.626
Конте многу често се лигави али сеа е 100% во право. Реално она ако беше пенал тогаш секое буткање на корнери треба да е пенал. Според овој критериум тоа на Консеисао беше пенал, а не црвен картон. Бувално го допре и овој падна и одма пенал.

Вакви одлуки цела утакмица мењаат пошо веќе го свирнал и го мава его нејќе да смени одлука. Мора на судиите да им даваат поголеми казни зошто секое коло има по една минимум ваква ретардирана одлука која менува цел натпревар
Абе ова е една од оние ситуации каде можеш и да свирнеш и да не свирнеш пенал и никој да не ти замери. Што би рекол Пеја домаќински пенал, класичен.

433

Член од
17 август 2021
Мислења
119
Поени од реакции
344
Абе ова е една од оние ситуации каде можеш и да свирнеш и да не свирнеш пенал и никој да не ти замери. Што би рекол Пеја домаќински пенал, класичен.
Едвај имаше контакт и не ни беше во шанса за гол. Серизно треба да престанат овакви пенали да свират. Прво му дава предност на тој што го шутира да го смени резултатот, ако го утне ја мотивира другата екипа. Вчера ни го дадоа ни се мотивираа Наполи, али сеедно. Знам дека сакаат да го направат фудбалот да има голови како ракомет, али не е тоа убавината во него

Член од
23 август 2010
Мислења
39.350
Поени од реакции
113.626
Едвај имаше контакт и не ни беше во шанса за гол. Серизно треба да престанат овакви пенали да свират. Прво му дава предност на тој што го шутира да го смени резултатот, ако го утне ја мотивира другата екипа. Вчера ни го дадоа ни се мотивираа Наполи, али сеедно. Знам дека сакаат да го направат фудбалот да има голови како ракомет, али не е тоа убавината во него
Ама чекај сеа. Ако се согласуваме дека може и да свирне и да не свирне тогаш значи дека имало елементи за пенал, а не дека некој им поклонил пенал на Интер. Како едвај имало контакт? Имаше контакт едноставно, прегледај ја снимката уште неколку пати и ќе видиш дека има контакт. Шанса за гол? Мора да е шанса за гол за да е пенал? Епа ај ако не боксови нека си маваат кога не се во шанса за гол...

433

Член од
17 август 2021
Мислења
119
Поени од реакции
344
Ама чекај сеа. Ако се согласуваме дека може и да свирне и да не свирне тогаш значи дека имало елементи за пенал, а не дека некој им поклонил пенал на Интер. Како едвај имало контакт? Имаше контакт едноставно, прегледај ја снимката уште неколку пати и ќе видиш дека има контакт. Шанса за гол? Мора да е шанса за гол за да е пенал? Епа ај ако не боксови нека си маваат кога не се во шанса за гол...
Јас не се согласувам дека и може и не мора да биде пенал тоа вчера. Јас мислам дека тоа не е пенал и нема потреба да ја оправдуваш одлуката на судијата затоа што е во полза на Интер. Не го обвинувам ниту Интер ни правам муабети од типот местено бла бла. Иначе да, би требало да е во шанса за гол или да е опасен старт за најстрога казна, а не го допрел…

Биди објективен а не боксови да не требало да си маваат. Е ај ако не да свират на остар поглед и на навреда, кога веќе праиме нереален муабет. Јас само кажувам дека тоа според мене не треба да се свири и да не ѓи мава на его да менуваат одлука, во спротивно казна за судијата

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.583
Поени од реакции
17.425
Сериозни се ?

Sky and other sources, such as La Repubblica, say that the Friedkins will probably rely on an external company called CAA Base for a new coach, so foreign options like Lampard and Edin Terzic are among the leading candidates.

Член од
26 септември 2023
Мислења
80
Поени од реакции
225
Se dodeka ne se izbrka bagrana italijanska Pellegrini,Mancini i Cristante od klubot zaedno so blamovite Zeki, Zelevski itn i Pep da dojde e dzabe. Ednostavno Se e trulo vo ekipata, porano edni Simplicio, Greco, Brighi se nosea so site pa i vo derbinja a nemaa ni 10 posto talent kako manekenive odvratni ali ginea za klubot. Momentalno samo krivo mi e za navivacite, za takva fan baza nisto ama nisto pozitivno ne dobija poslednive 5 godini, klubot tone li tone. Se sto bi naprail jas sega e samo nekoj star italianec( so iskustvo) ne mi treba igra ni nisto drugo osven rezultati. Max, Sarri i takov tip na trener ke bide podobro otkolku Terzici i slicni mladi treneri.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.545
Поени од реакции
4.030

И Лече со нов тренер,John Paul is back!

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.922
Поени од реакции
8.798
Сериозни се ?

Sky and other sources, such as La Repubblica, say that the Friedkins will probably rely on an external company called CAA Base for a new coach, so foreign options like Lampard and Edin Terzic are among the leading candidates.
Не бе, Паратичи ги советувал од Лондон, сериозно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom