Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Светско првенство во Франција, 1998, Југославија против Германија, 2:2.

mihajlovic-DW-Sonstiges-Lens-jpg.jpg

20221216_181106.jpg

:pos:

Овде горе-долу, голем дел сме слична или иста генерација, па верувам дека темносиниот дрес на СР Југославија и фамозната крагња, ималe огромно влијание врз нашите фудбалски животи.
Немаше дете без таков дрес, или дрес на Мијатовиќ.
Их...

Последно уредено:
Некад кога коментираме за модерниве фудбалери со татко ми, на тоа нивно дајвање и лигавење, на оние меки фаули што ги добиваат, секогаш ама буквално секогаш Синиша му е у топ 3 играчи со кои го брани тој некој традиционален тип на играње фудбал, со ќутек, со закани, со јаки стартови, со сељачење и со сите тие финеси што го краселе тој фудбалски период кога растел он, 80тите, 90тите па и првата деценија од 00те.
Илија Најдоски е едниот, Синиша другиот и третиот варира од Јап Стам, преку Гатузо, до Самуел и Пепе.

Мал бев за убаво да се сеќавам на тој период кога го ркнал Јеремис у фаца и кога од слободен удар намерно го гаѓал Клинсман кој стоел у жив ѕид и добил напукнати ребра. Ама курчот од татко ми со тој пример сеуште стои. Таа пуцвал коса и таа страшна левица.
Ја памтам славната рканица у глава што ја изеде Адриан Муту.
Оние лист-камен-ножички што ги правеа со Адриано во Интер, за да одлучат кој да изведен слободен удар на некоја од утакмиците.
Интер играше со Рома, Синиша им рокна 2 идентични голови од слободен. За првиот Мексес го фаулира Мартинс, добива жут, фаул, Синиша гол. За вториот, Мексес пак го фаулира Мартинс, добива втор жут, фаул, Синиша гол.

Како навивач на Лацио тој период кога беа шампиони у Италија, со таа славна генерација што ја имаа, Синиша заедно со Станковиќ како наши играчи, односно играчи најблиску до нас, ми беа едни од првите фудбалски идоли. Заедно со Неста од тој Лацио. Јас малце порано се префрлив да навивам за Интер, Деки дојде после мене а Синиша на крај.

Никогаш не сум го сакал за тренер на Интер, една работа е тоа што рака на срце и не беше кујзне колку добар тренер, а другам побитна работа е за да не си го наруши поштовањето што го има од мене. Иако на моменти му се разниша во неколку наврати, кога отиде у Милан на пример, а и во текот на кариерата имаше некои пецкања кон Интер, ама на крај краева нема ништо да му земам за зло.

Почивај во мир Барбика, Божја левицо и докторе за слободни удари.

Балканскиот Роберто Карлос. Или па и Карлос да го речеме бразилскиот Михајловиќ не е воопшто штета.

Голем беше. Атрактивен за следење, активен во моментите кога почнував да пратам фудбал. Силен впечаток ми има оставено.
Магија имаше во левицата. Слободните негови ги пратев со внимание како да се пенали.
Мислам дека колку беше подалеку од голот, толку шансите да го погоди беа поголеми. :cuc:
RIP

Лајно потег од Маркетибг и ПР тимот на Јуве да не изразат сочуство. Не разбирам шо е работата, пукна нешто кога преговараа за тренер? Елкан на негов профил објави за синиша овие не. Стварно ептен нечоечки и глупо.
Автоматски споено мислење:

btw еден тон косовари и албанци му посакуваат да гори во пеколот Синиша на твитер...

Се е ојдено у курац, му го зел умот господ на 90% од населението на Балканов.

Последно уредено:
Лајно потег од Маркетибг и ПР тимот на Јуве да не изразат сочуство. Не разбирам шо е работата, пукна нешто кога преговараа за тренер? Елкан на негов профил објави за синиша овие не. Стварно ептен нечоечки и глупо.
Нема никаква работа, ниту нема што да ти е чудно. Јувентус на социјалните мрежи скоро никогаш не пишува за луѓе кој не биле дел од клубот.

Автоматски споено мислење:

btw еден тон косовари и албанци му посакуваат да гори во пеколот Синиша на твитер...

Се е ојдено у курац, му го зел умот господ на 90% од населението на Балканов.
Сериозно, дали ти очекуваше нешто норрмално од такво племе ?

Некад кога коментираме за модерниве фудбалери со татко ми, на тоа нивно дајвање и лигавење, на оние меки фаули што ги добиваат, секогаш ама буквално секогаш Синиша му е у топ 3 играчи со кои го брани тој некој традиционален тип на играње фудбал, со ќутек, со закани, со јаки стартови, со сељачење и со сите тие финеси што го краселе тој фудбалски период кога растел он, 80тите, 90тите па и првата деценија од 00те. Илија Најдоски е едниот, Синиша другиот и третиот варира од Јап Стам, преку Гатузо, до Самуел и Пепе.

Која коинциденција, со тоа што татко ми како трет го имаше зацементирано Хатуниќ. Штета уште еднаш, толку почитуван лик.

Сериозно, дали ти очекуваше нешто норрмално од такво племе ?
Абе брат пак збораме за фудбалер, значи пак овие бар за мене се како над политика и политичари. Клуб коќе сакаш, спорт некој...не знам како да опишам.

Ова е ептен како од ера на човекојадци....мн мн глупо...

Не очекував искрено вакво понашање за спортисти.

Нема никаква работа, ниту нема што да ти е чудно. Јувентус на социјалните мрежи скоро никогаш не пишува за луѓе кој не биле дел од клубот.
Нема врска, ова не е оправдање воопшто. Умре човек кој остави голем белег во калчо лигата, во фудбалот светски, играч кој играл против нивната Италија. Плус човек кој е воин, фудбалер, дишеше фудбал...

И Ањели ете се опрости и Елкан само ништо нема од официјалниот профил од Јуве.

Последно уредено:
Господин човек, еден од првите (или ајде ретките) "печалбари" од тоа време што останаа до крајот на кариерата да играат во големи клубови и што не се просељачија на првиот заработен милион. Убиствена левица, јак ко стена, гаден а сепак играч што не може а да не го поштуваш. И јас ја памтам славната р'каница што му ја упати на Муту, мислам дека до крај на живот ќе има Романецов траг на глава од таа шљамара што му беше упатена врз глава.

Почивај во мир мајсторе, се надевам отиде на подобро место.

a sto mu e na Viali? ima i on nekoja teska bolest?

Интер или знае да продаде младинци или прави голема глупост.

На Челзи го продадоа тој Касадеи, Касадеј, како и да му е презимето, за 15 милиони, а сега ако го изгубиле Шкриниар, ќе пуштеле уште еден младинец (слично проценет) во Аталанта за да ја намалат цената на Скалвини, добро, овој е голем талент.

Ако навистина се толку талентирани и без сериозен сениорски фудбал вредат толку, прават голема глупост што ги продаваат, но доколку направиле добра проценка дека не вредат, а успеале да им наметнат таква цена, тогаш секоја чест. Нема друг клуб што може тоа да го изведе, Милан ни за половина од тоа не би успеал да ги продаде.

Од тој во Челзи, покрија за една година на Лукаку (иако ни тие 15 милиони не знам дали се доволни), за овој другиот ако ништо друго ќе покријат половина за млад и талентиран фудбалер, но повторно ми делува погрешно. Подобро дури некој од постарите да изгубеа, отколку да се коцкаат со иднина.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom