Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Како му даваат пичка уопште не сфаќам. Ни грд не можеш да го наречеш. Грд човек бар некоја црта има на место, овој сурат е ко за инат склопен да нема поента.

Money Talks :icon_lol:

Кастиел и интерашите (секако освен Трибијани) после изгледаниот документарец за криминалите на Моџи :
Screen_Shot_2020-10-05_at_11.51.58_AM.png

Како е ова фер за играчот?
Зашто тимот мене да ме ограничи на 10 милиони по сезона, а да зима едно брдо пари од моите image rights?
Како е тоа фер?

Збориме тука за Salary Cap како во Нба што има.
Значи карикирам 200 милиони највеќе смее тим да дава на плати и бонуси по сезона.
Тоа не значи дека Реал на Мбапе не може да му понуди 50 милиони по сезона договор пошто е звезда и носи тон пари со image rights и се останато, туку дека Реал ќе мора да пази да не ја надмине таа бројка од 200 милиони евра годишно на плати и бонуси на тие 25 играчи што ќе ги има (карикирам и со бројката на играчи).
Реално сите во стартни 11 да ти зимаат добра плата, пак ќе имаш доволно буџет преостанат за да ги платиш и резервите колку што заслужуваат.

Ме интересира зашто ти си против Салари Кеп, т.е зашто мислиш дека е лоша идеја да се ограничат тимовите на ниво на Европа на одредена сума на пари што ќе смеат да ја даваат за плати и бонуси за играч/агент/потпишување договор?

п.с. Ако не земе стварно шеикот јас сум и за ФФП да се укине :D

Ова со salary cap е една од поголемите глупости кои се форсираат. Доколку јас сум во можност да возам ламборџини, што ме боли таквото дали Х лик не можел да има ни матиз? Ако не, побогатите нека им дадат дел од буџетите на посиромашните клубови и сите клубови нека имаат ист буџет. Едноставно е, така функционира се во општеството, па така и спортските колективи.

Последно уредено:
Ме интересира зашто ти си против Салари Кеп, т.е зашто мислиш дека е лоша идеја да се ограничат тимовите на ниво на Европа на одредена сума на пари што ќе смеат да ја даваат за плати и бонуси за играч/агент/потпишување договор?
Зашто ова нема никако да ги реши проблемите на помалку богатите клубови, само ќе биде контра играчите.

Поентата е да се ограничат арапските клубови така? Ако salary cap-от се прави врз база на профитот на тимот од претходната сезона, како ова ќе ги ограничи ПСЖ, Сити или еве сега Њукасл да внесуваат арапски пари вп клубовите?

И мислам дека време е да се престане со споредбите со NBA. Различен принцип, различен спорт, различни организации. Ако функционира во кошарка, не значи дека ќе функционира и во фудбал.

И јас се слагам со Оби, едно е НБА и 32 тима, приватна лига, им чуе, друго е европски фудбал со катаљарда првенства, екипи, дивизии. Иди напрај им селари кеп на Теплице, Шкендија и Данди Јунајтед :icon_lol:
Невозможен е тој модел во фудбалот, јебига, освен рецимо ако се формира супер лига и само во таа лига да важи тоа тогаш да, могуче е, ама за сите да важи теорија нема.

И јас се слагам со Оби, едно е НБА и 32 тима, приватна лига, им чуе, друго е европски фудбал со катаљарда првенства, екипи, дивизии. Иди напрај им селари кеп на Теплице, Шкендија и Данди Јунајтед :icon_lol:
Невозможен е тој модел во фудбалот, јебига, освен рецимо ако се формира супер лига и само во таа лига да важи тоа тогаш да, могуче е, ама за сите да важи теорија нема.
А што е ФФП? Дупло поголемо срање, и важи само за супер лигата наречена Лига на Шампиони.

Па не реков ништо позитивно јас за ФФП.
Не, ама рече дека е невозможно да се направи модел за сите лиги, а веќе постои таков кој што гледаме дека не функционира, кај Селари капот такви финти нема да поминуваат од шеиците.

Ај доста е со муабетиве, се враќа Сериа А утре. Интер со гостување кај Лацио можно е нерешена да е.. а Јуве да го јаде од Рома некако хехехе. Мада Лацио можат да изиграат толку мртво и 0-3 да го јадат, а можат и да истрчаат и да тепаат 3-0.. буквално се тим ко жена у ПМС.. не знаат што праат.. Милан има лесен противник ама и премногу повредени. Наполи со Торино ако изиграат лошо може и 0-0 да заврши ама не би требало.. прогноза на секој меч : Специја - Цементара: 2:1, Лацио - Интер: 2:2, Милан - Верона: 1-0.
Калјари - Дорија: 1:1, Емполи - Аталанта - 0:2, Џенова - Суљо: 0:1,Удинезе - Болоња : 0:0, Наполи - Торино: 2:1, Јуве - Рома: 2-2.. Венеција - Фиоре - 0:3.. хет трик Дуци Влахович

Лацио са дупе годинава. Со Милан шут у гол немаја, и дербито на Рим иако победија послаби беа од Рома.
Очекуев повише од Лацио годинава посебно мртвава игра не ја очекуев. Л'сна двојка проследена со убаа квота за газење на Интер!

Лацио са дупе годинава. Со Милан шут у гол немаја, и дербито на Рим иако победија послаби беа од Рома.
Очекуев повише од Лацио годинава посебно мртвава игра не ја очекуев. Л'сна двојка проследена со убаа квота за газење на Интер!

Нема шанси...кај Интер недостасуваат Мартинез,Кореа,Весино и Видал од играчите шо можат да играат...кој ќе дај гол?..татко ми?...и плус Лацио дома секогаш е незгоден противник каков и да е....па и плус против Интер нозете ќе ги искршат...според мене 2-1 или 3-1 за Лацио.

Нема шанси...кај Интер недостасуваат Мартинез,Кореа,Весино и Видал од играчите шо можат да играат...кој ќе дај гол?..татко ми?...и плус Лацио дома секогаш е незгоден противник каков и да е....па и плус против Интер нозете ќе ги искршат...според мене 2-1 или 3-1 за Лацио.

Мартинез и Кореа ќе бидат во комбинација.
Организиран е приватен лет а дали ќе бидат прва постава или ќе ги одмара Инзаги тоа не се знае.

Па нели јаките кинези со спејс шатл ќе ги домкнеа од јужна америка за да бидат на време вратени за текмата?

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Tovarete ja 2ka posle ovoj komentar

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom