Serie A 2021/2023

• Креатор на темата Креатор на темата Џонтра Волта
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    292
Статус
Затворена за нови мислења.
Како е ова фер за играчот?
Зашто тимот мене да ме ограничи на 10 милиони по сезона, а да зима едно брдо пари од моите image rights?
Како е тоа фер?
Зашто бе на 10? NBA има salary cup и бар 3ца у тим зимаат над 15М по сезона.

Зашто бе на 10? NBA има salary cup и бар 3ца у тим зимаат над 15М по сезона.
Брат, пример беше бројката.
Друга е поентата.
Зашто да ограничиш играч на одредена плата, кога тој играч генерира ненормален профит на клубот.

Друга е поентата.
Зашто да ограничиш играч на одредена плата, кога тој играч генерира ненормален профит на клубот.
Од каде тоа дека тој играч генерира ненормален профит? Конкретно тој играч?

Дали Роналдо треба да им ги врати парите на Јувентус зашто се во загуба? Дали Меси треба да ги врати парите зашто ги донесе Барса до банкрот?

"The system of setting the salary cap is reasonably simple, using the previous season’s revenue as a starting point"
По фер не може да биде.

Од каде тоа дека тој играч генерира ненормален профит? Конкретно тој играч?

Дали Роналдо треба да им ги врати парите на Јувентус зашто се во загуба? Дали Меси треба да ги врати парите зашто ги донесе Барса до банкрот?

"The system of setting the salary cap is reasonably simple, using the previous season’s revenue as a starting point"
По фер не може да биде.
Апсолутна лага и невистина.

Сериозно мислиш дека финансиски кризи што им се десија на клубовиве се поради големите договори на Меси и Роналдо? :D
Сериозно тоа го мислиш?

Да не ги преспа последниве 2 години, корона е.
Тоа беше причината за "банкротите."

Еве ти, повели читај, да видиш кој е тој играч што генерира ненормален профит за клубот.

When Ronaldo joined Los Blancos in 2009, Real Madrid's total revenue was valued at €401 million.

During his final season in Madrid, the club ranked second on the Deloitte Money League table with €674.6m in total revenue, leapfrogging Catalan rivals Barcelona (€648.3m) thanks to strong commercial growth in 2016/17 and a title-winning season in both domestic and European competitions.

Real Madrid was valued at €1.353 billion by Forbes when Ronaldo joined in 2009 and they increased their net worth to €3.48 billion as of June 2018.

According to a 2016 report from Marca, the forward has also proven to be a gold mine for Madrid with 40% of shirt sales attributed to his name.

Сериозно мислиш дека финансиски кризи што им се десија на клубовиве се поради големите договори на Меси и Роналдо? :D
Сериозно тоа го мислиш?

Еве ти, повели читај, да видиш кој е тој играч што генерира ненормален профит за клубот.

When Ronaldo joined Los Blancos in 2009, Real Madrid's total revenue was valued at €401 million.

During his final season in Madrid, the club ranked second on the Deloitte Money League table with €674.6m in total revenue, leapfrogging Catalan rivals Barcelona (€648.3m) thanks to strong commercial growth in 2016/17 and a title-winning season in both domestic and European competitions.

Real Madrid was valued at €1.353 billion by Forbes when Ronaldo joined in 2009 and they increased their net worth to €3.48 billion as of June 2018.

According to a 2016 report from Marca, the forward has also proven to be a gold mine for Madrid with 40% of shirt sales attributed to his name.
Не те разбирам.
Прво викаш дека генерирале невидени профити, па откако ќе ти покажам дека клубовите се во загуба ми кажуваш за 2006 година колку имал Реал приходи.
Ти го сведе на проста работа, ако невиден профит = повисока плата, нели невидена загуба = минимална плата?

Сериозно тоа го мислиш?

Загубата на барселона нема врска(во најголем дел) со короната туку со катастрофалното менаџирање...

Друга е поентата.

Зашто капитализам. Како може мене и тебе у фирма да не ограничат на 30-40к така можат и него.
Ако не му се игра фудбал за 15мил годишно нека иде у Леар за 350 евра нека работа.

У НФЛ и НБА има селари кап и функционира одлично. Зависно од године у лигата, постигнувања и тн. Има одреден максимум кој можеш да го заработиш и тоа е тоа.

Како растат приходите на тимовите и газдите така расте и селери капот.

Системов во фудбалот е финансиски неодржлив, т.е одржлив е се дур има будали ко арапите кој ќе фрлаат свои пари. Ќе се напраи драстична разлика во квалитет меѓу премиер и другите лиги.

Како е ова фер за играчот?
Зашто тимот мене да ме ограничи на 10 милиони по сезона, а да зима едно брдо пари од моите image rights?
Како е тоа фер?
Ако селари капот е да речеме 200 милиони, тебе никој не те спречува 150 милиони да даеш на еден играч, ама сите останати играчи мораш да ги платиш со остатокот. Или пореално, плати 3ца ѕверови по 50, другите со остатокот. Со тоа ќе се овозможи да не може еден клуб да ги собере сите најбољи играчи (пошто не смее да ги плати колку сака) и така ќе настане некој баланс и повеќе конкурентни клубови. Бар ја така ја перцепирам идејата..

Последно уредено:
Како му даваат пичка уопште не сфаќам. Ни грд не можеш да го наречеш. Грд човек бар некоја црта има на место, овој сурат е ко за инат склопен да нема поента.

Ако селари капот е да речеме 200 милиони, тебе никој не те спречува 150 милиони да даеш на еден играч, ама сите останати играчи мораш да ги платиш со остатокот. Или пореално, плати 3ца ѕверови по 50, другите со остатокот. Со тоа ќе се овозможи да не може еден клуб да ги собере сите најбољи играчи (пошто не смее да ги плати колку сака) и така ќе настане некој баланс и повеќе конкурентни клубови. Бар ја така ја перцепирам идејата..

Така де, исто ко у НБА.
Свака фудбалска асоцијација може да си контролира 20тина клуба како што може НБА 32 тима!
И ниту еден клуб во 4 топ спортови у Америка не работа у минус. Ниту еден.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom