Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Повторно по кој знае кој пат. НЕТ ПРОФИТ. Тоа не значи да продадеш играч за 70 милиони. Него пример си го купил за 20 си го продал за 90 милиони. Тоа е тоа НЕТ ПРОФИТ. Од овие што ги набројат таков Нет профит може да донесат само Барела, Лукаку и Лаутрао. А било кој од нив да се продаде ќе биде огоромен проблем.
Значи Worst Case сценарио ти е го продаваш Лукаку/Лаутаро за 120 милиони.
Зимаш некој како Влахович или било кој просечен напаѓач како замена.
Купуваш со остатокот плус парите од другите играчи добар лев бек.
Имаш комплетен тим со просечен/млад талент и еден од Лукаку/Лаутаро напред и 8 други профи уиграни играчи позади нив?

Дури и во ова Worst Case сценарио Интер би бил сигурен топ4 клуб со најдобри шанси да земе Скудето и следната сезона. Со оглед на конкуренцијата нормално.

Јас не знам како само успеваш да стигнеш до тоа продавање од кинезите кога еве, премии од лш, нов спонзор, се пушта публика од следна сезона инт.

А пошо се разбираш во тоа Нет Профит, кажи ми ако го продадат Лукаку за 120 милиони, колку ќе му останат на Интер за Трансфери летово од тие 120? 50 милиони или?

Знам што е нет профит не се секирај. Ама очигледно од ваш фан клуб не знаат. Мислат дека ако продадате играч од 70 милиони добиен е тој нет профит. Ама во реалноста така нет профит не се рачуна.
Не знаеш. Не знам како да ти објаснам дека Жоао Марио ако е 50м купен и даден му е 5 годишен договор со 10м плата, играчот не вреди исто во првата и последната година од договорот. Ако Интер во последната година од договорот го продаде пример за 30м евра, а како што реков го купиле за 50, што мислиш каков ќе биде финансискиот извештај?

@Castiel прав беше за нет профит. Збунка мала. Ме потсети Кобе на што се мисли.

Знам што е нет профит не се секирај. Ама очигледно од ваш фан клуб не знаат. Мислат дека ако продадате играч од 70 милиони добиен е тој нет профит. Ама во реалноста така нет профит не се рачуна.
Не би зборел за цел наш фан клуб, ни па за цел ваш фан клуб, ама ти не знаеш што е нет профит кога продаваш играч.
Ако го продадеме Марио за 10м може да имаме (теоретски) и 10м добивка иако е купен 40м.
Вредноста на играчот се амортизира во текот на траењето на договорот.
Марио (не Џонтра) е купен 40м и почетен договор 4 години, секоја година се намалува вредноста за 10м, ако најдеш (теоретски) некој да го купи во последната година од договорот за 10м тогаш Нет профит е 10м, а не загуба од 30м како што си пишал. Ако се менува должината на договорот, или има бонуси и слично калкулацијата се усложнува.
Запиши си го на ливче ова.

Инзаги ќе зима 3 пати помала плата од Конте.
Аусилио, Марота, Антонело, Бачин, Ориали ќе потпишат нови договори со намалена плата.
Јанг, Ранокија, Дамброзио истотака.
На Спалети платата се откачи од платен список.
Не се сеќавам дали плаќаме дел од платата на Жоао Марио кој треба перманентно да си иде летово.
Истотака и од на Наинголан платата ќе се откачат.
Видал ќе си иде такоџе.
Санчез најверојатно ќе потпише нов договор плус уште една година и тие плати што треба да ги земе за 2 години со актуелнив договор, ќе ги земе за 3. Или ќе си иде. Едно од ова ќе биде сигурно.

Многу јако го напумпаа ова медиумиве на почетокот. Еве сеа некако стишија тие бомбастични вести.
Па одат до таму што денеска се пишуваше дека Интер може и нема да го продаде Хакими ако не им платат 80 милиони евра.
Lele lele kakva bajka raskazana.. uste pa ke potpisele pomala plata, pa i site sto se otpad ke go prodadete.. a ustvari u realnosta najtesko e da go prodades otpadot sto zima visoki plati
Автоматски споено мислење:

Значи Worst Case сценарио ти е го продаваш Лукаку/Лаутаро за 120 милиони.
Зимаш некој како Влахович или било кој просечен напаѓач како замена.
Купуваш со остатокот плус парите од другите играчи добар лев бек.
Имаш комплетен тим со просечен/млад талент и еден од Лукаку/Лаутаро напред и 8 други профи уиграни играчи позади нив?

Дури и во ова Worst Case сценарио Интер би бил сигурен топ4 клуб со најдобри шанси да земе Скудето и следната сезона. Со оглед на конкуренцијата нормално.

Јас не знам како само успеваш да стигнеш до тоа продавање од кинезите кога еве, премии од лш, нов спонзор, се пушта публика од следна сезона инт.

А пошо се разбираш во тоа Нет Профит, кажи ми ако го продадат Лукаку за 120 милиони, колку ќе му останат на Интер за Трансфери летово од тие 120? 50 милиони или?
Vlahovic ispod 60m ne go dobivas.. taka da..

Дечко, каков црн дил какви клаузули за Јуве какви бакрачи се читаш ли што пишуваш. Го продаваме за 15 милиони Ромеро ало. Нема никаква таква клаузула со процент од продажба у иднина. Ако нешто, кловнови испаѓаме у ситуацијава. Играч за кој Јунајтед дава 45м ние за 15м го даваме, па сеа ти види. Уште лани кога го дадоа у Аталанта на позајмица со опција за откуп за ваква смешна сума сите го критикувавме Паратичи. Смешно беше уште тогаш, а сега па кога си напредуваше и беше прогласен за најдобар дефснзивец годинава (пак ќе кажам, незаслужено) е уште посмешно. Уште толку го кењаат Паратичи фанови на Јуве, разгледај у коментари на твитови и на Фб постови ќе видиш.
Ромеро е играч на Јуве, моментално е на позајмица во Аталанта, до 30 Јуни 2022 година. Значи уште една година може да остани во Аталанта, а може Јуве да се договори предвреме да го врати за 2-3 милиони. Се мешаш со некој друг играч ти.

U ovoj prosek vlagaat perspektivnite i prejaki leao, tonali, kalabrija, salemakers.
Ne me sfakaj pogresno, ama golem kurcic e ovoj muabet so prosekov na godini, nisto ne znaci ako igracite sto istiot go ispolnuvaat se ko nabrojanive, ajde eve ke go trgneme tonali na strana iako za kur ne vi go bivase prethodnava sezona, ne se nametna pokraj invalidiziran benaser i mestoto u tim mu go fati crnec od torino, prodavcac na ckartni rejban cvikeri so mrtov majmun na glava.

Donaruma isto vlagase u prosekov a on ke si odi, vrtete ja kako sakate golem udar e zaminuvanjeto na donaruma, godinava mnogu pati gi gleav milan i dosta bodovi im ima doneseno so negovoto branenje, pokraj Ibra i Kesi on e isto eden od najzasluznite sto Milan uspeaa da idat vo LS, trgam na strana sto se posra so Raiola, toa si stoi.

Милан заврши втор со буквално деца, и што не ги спомна Бенасер, Тео, Кеси, Томори, ниту еден над 24 године, и голманот место говното што е земен има 25.
Муабетот ми беше моеш полесно да продадеш 21 годишен Леао за пристојна сума одколку 32 годишен Перишќ ( ја лупнав бројката, не знам колку године има).
И ваков Леао може да се ували негде ко Волвс на пример и Милан ќар да биде од нив, побогу Кутроне 20мил им го продадоа !
Појше од пола тим на Милан има под 24 године и е купен за семке а цената на некои играчи ко Кеси, Тео, Бенасер, Салемакерс, Хауге, е дупло од тоа што се земени, кај некои е и утростручена, со годинете сакав да нагласим на паметното работање на новава управа на Милан последниве две године пошто се фативмо за финансиете, и ради младиот тим нема проблем со плати. Томори пример ќе се одкупи за 28мил, и лоша сезона да има за 30 и кусур го даваш догодина у Вест Хем.
Освен голманската позиција, мада црнчево може ќе се погоди, Милан нема да уназадува наредна сезона, од овде може само нагоре да иде, а Интер ако стварно мора да продава, зависно кој ќе се продаде може да се уназади, и има пун курац старци со големи плате што ги остае Конте кои барем мие што навијамо за Милан знаемо колку е тешко да се избацат од клубот

Ромеро е играч на Јуве, моментално е на позајмица во Аталанта, до 30 Јуни 2022 година. Значи уште една година може да остани во Аталанта, а може Јуве да се договори предвреме да го врати за 2-3 милиони. Се мешаш со некој друг играч ти.
На двегодишна позајмица е ама имаат опција да го откупат за 16м, а според сите најави уште летово ќе ја искористат опцијата. Се имаш нешто збркано изгледа Јуве нема таква опција да го врати за 2 милиони, 2 милиони Аталанта плати кога го зеде на позајмица ваљда со тие си се помешал.

Не би зборел за цел наш фан клуб, ни па за цел ваш фан клуб, ама ти не знаеш што е нет профит кога продаваш играч.
Ако го продадеме Марио за 10м може да имаме (теоретски) и 10м добивка иако е купен 40м.
Вредноста на играчот се амортизира во текот на траењето на договорот.
Марио (не Џонтра) е купен 40м и почетен договор 4 години, секоја година се намалува вредноста за 10м, ако најдеш (теоретски) некој да го купи во последната година од договорот за 10м тогаш Нет профит е 10м, а не загуба од 30м како што си пишал. Ако се менува должината на договорот, или има бонуси и слично калкулацијата се усложнува.
Запиши си го на ливче ова.
Да беше Марио принтер така ќе беше ;)

Joao Mario kupen za 40 milioni ti gi prodavas za 10 milino. Toa ti e Neto zaguba od 30 milioni a ne si vo kjar. Cisto edukativno pred da ripas da se raspravas.
Грешно, ова барем ти као фан на Милан треба да го знаеш. :D

Еве ти пост стар 2 години баш од субредитот на Милан, обрати пажња на вториот пасус.

WZbzJPq.png

Бонус уште еден добар пример
TH6jmXo.png

Или видео:

Последно уредено:
Секако дека тие пари Интер ќе ги добие за тие играчи секакоооо. Особено во време кога сите знаат за финансиските проблеми кои ги има. И број 2 знаеш ли воопшто што значи Нет профит веќе кога си правиш весели математики.
Автоматски споено мислење:

Joao Mario kupen za 40 milioni ti gi prodavas za 10 milino. Toa ti e Neto zaguba od 30 milioni a ne si vo kjar. Cisto edukativno pred da ripas da se raspravas.

Не се така рачуна, се зема во предвид платата на играчот и колку години му преостануваат од договорот

Ех, а таман реков Кастиелчо демек бил во право и му одржаа лекции Вовед во Економика. А потенцираше три пати дека знае за што збори, викам се разбира човеков а он знаење еднакво на економист во ФК од трета лига.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom