Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
На двегодишна позајмица е ама имаат опција да го откупат за 16м, а според сите најави уште летово ќе ја искористат опцијата. Се имаш нешто збркано изгледа Јуве нема таква опција да го врати за 2 милиони, 2 милиони Аталанта плати кога го зеде на позајмица ваљда со тие си се помешал.
Screenshot 2021-06-09 083200.png

Има клаузула да, ама само кога ќе поминат 2те години, а не пред тоа. И ако го сторат тоа, Јуве може да го врати за 30 милиони. Значи овие плаќаат 20 за да го откупат, а Јуве плаќа 30 за да го вратат назад. Значи ако Аталанта реши да го купи, Јуве можи да даде 30 и да си го врати.

It’s common for deals of this nature to include a buyback clause for the selling club. This is so that if Romero were to improve drastically at Atalanta, Juve could buy him back again at a previously agreed fee. Atalanta would be contractually obliged to accept that bid.

Има клаузула да, ама само кога ќе поминат 2те години, а не пред тоа. И ако го сторат тоа, Јуве може да го врати за 30 милиони. Значи овие плаќаат 20 за да го откупат, а Јуве плаќа 30 за да го вратат назад. Значи ако Аталанта реши да го купи, Јуве можи да даде 30 и да си го врати.
А во случај самиот играч ако не сака да иде во Јувентус? Може комотно да си ги одбие и од Аталанта да отиде на пример во Сити?

Бтв Интересна ми е математикава, ти го зимаат за 20 им го зимаш назад одма за 30. Аталанта 10 милки профит од позајмицава :D

А во случај самиот играч ако не сака да иде во Јувентус? Може комотно да си ги одбие и од Аталанта да отиде на пример во Сити?

Бтв Интересна ми е математикава, ти го зимаат за 20 им го зимаш назад одма за 30. Аталанта 10 милки профит од позајмицава :D
Сега фала Богу, ако не сака да иде играчот, не ќе го тераат сосила, затоа си постојат договори. Аталанта мора да има профит од зделката, инаку зошто би го чувале и давале шанса на Ромеро.

Ех, а таман реков Кастиелчо демек бил во право и му одржаа лекции Вовед во Економика. А потенцираше три пати дека знае за што збори, викам се разбира човеков а он знаење еднакво на економист во ФК од трета лига.
Па останува тоа дека Интер мора да продава и се во тешко финансиски проблеми и пред повторно да реплицираш со тоа Ама милан нема ни што да продаде тоа е сосема нерелеватно бидејќи Милан не е приморан да продава за разлика од Интер.

Интер моментално има 4 играчи што можат да бидат продадени за над 70 милиони евра.
Шкриниар, Бастони, Барела, Хакими, Лаутаро, Лукаку.
Абе 5 биле.
6!

Посилно е од мене...

Знам што е нет профит не се секирај. Ама очигледно од ваш фан клуб не знаат.

Мислат дека ако продадате играч од 70 милиони добиен е тој нет профит. Ама во реалноста така нет профит не се рачуна.

Повторно по кој знае кој пат. НЕТ ПРОФИТ.

one day later...

Па останува тоа дека Интер мора да продава и се во тешко финансиски проблеми и пред повторно да реплицираш со тоа Ама милан нема ни што да продаде тоа е сосема нерелеватно бидејќи Милан не е приморан да продава за разлика од Интер.

Останува и тоа дека немаш појма што е НЕТ профит.
Ти одржаа лекции тука. Ти место нив да ги цитираш ти си се фатил за мене да ми докажеш дека Милан немора да продава.
Супер за Милан, ама за тебе не знам што да кажам.

Прегледај го приврзокот 297867

It’s common for deals of this nature to include a buyback clause for the selling club. This is so that if Romero were to improve drastically at Atalanta, Juve could buy him back again at a previously agreed fee. Atalanta would be contractually obliged to accept that bid.
Не постои информација дека имаат опција да го вратат за 30 милиони у официјалното соопштение за трансферот, не знам од кај им е ова.

Последно уредено:
Јуве го купи Ромеро за 28 мил. од Џенова 2019 год,следната сезона го прати на позајмица во Аталанта за 2 мил. плус со право да го откупат за 16 мил. во 2022 год. и уште 2 мил. пошто се квалификуваа за ЛШ али Јуве немаат право да го откупат за било која сума.

Така да, тоа што бил избран за најбољи дефанзивец Јуве нема никаква добивка од ова али не очекувам ништо друго од интераш.

Што се замарате, Јуве се враќа на шампионските патеки наредната сезона. Доволно ви беше една да се израдувате сите заедно.

Милан со Пиоли и овој очаен, крајно неизбалансиран состав нема што да бара ниту во топ 4, Интер со Инзаги нема никаква шанса да ја повтори сезоната со Конте. Јувентус ништо да не направи на трансфер пазарот, доволно е што има тренер на клупата, за разлика од јуниорот Пирло.

Е сега, само инаетот на Ањели може да ја заебе работата, со некаков евентуален бан од УЕФА или слично. Ако се биде океј, пак се враќаме по старо од септември натаму.

@Trolejbus :duel:

Милан мора да купува ако сака пак да биде во топ4
И тоа како мора да купува ама ај да не навлагаме во тоа, сепак да се задржиме на распадот што следи во Интер после продажба на еден јак првотимец.

Не знам од кај се толку убедени фановиве на Милан дека се стабилни, дека не мораат да продаваат, дека се на 0 и слични бајковити муабети да помисли дека станува збор за Баерн Минхен а не клуб што го земаа лихвари.

Голманот им отиде за 0, турчинот ваљда ќе бега, десно крило немаат, шпиц немаат, у средина имаат 1 добар играч, у одбрана од 4 они имаат 5 играчи на список... и доаѓаат тука и те убедуваат дека се спремни за сезонава што следи.

Не мора да продава ама изгледа не мора ни да купува.. а и што ќе продаде РЕАЛНО да глеаме на стварите, освен Кеси и Хернандез друго немаат што може да се шитне. А продажба на еден од овие двајца ќе значи распад у буквална смисла на зборот.

И тоа како мора да купува ама ај да не навлагаме во тоа, сепак да се задржиме на распадот што следи во Интер после продажба на еден јак првотимец.

Не знам од кај се толку убедени фановиве на Милан дека се стабилни, дека не мораат да продаваат, дека се на 0 и слични бајковити муабети да помисли дека станува збор за Баерн Минхен а не клуб што го земаа лихвари.

Голманот им отиде за 0, турчинот ваљда ќе бега, десно крило немаат, шпиц немаат, у средина имаат 1 добар играч, у одбрана од 4 они имаат 5 играчи на список... и доаѓаат тука и те убедуваат дека се спремни за сезонава што следи.

Не мора да продава ама изгледа не мора ни да купува.. а и што ќе продаде РЕАЛНО да глеаме на стварите, освен Кеси и Хернандез друго немаат што може да се шитне. А продажба на еден од овие двајца ќе значи распад у буквална смисла на зборот.

Нормално дека мора да купуе, сваки тим мора да купуе, ама да, не мора да продава!

Финансиски е стабилен, и не плива у долгови!

Не знам што не ви е јасно!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom