Секаков респект изгубив за Мурињо со потегов, а веројатно бев еден од последните негови фанови. Како и цела фан-база на Интер, последната што уште го третира со некаков reverence, и разбирливо го памети како бог. Веројатно и таа група на фанови ќе ја изнервира со некои глупи коментари и закачки, уште првите неколку недели по почеток на сезоната.
Јас бев со (тажен и погрешен) став дека во Тотенхем ќе направи нешто, зошто имаше релативно добар талент на располагање во ростерот и клуб кој не го пратат големи очекувања. Ама, типот комплетно се избламира. Со Рома, која е квалитативно цела класа под Тотенхем, не очекувам ништо подобар да биде.
Не знам што им се плановите на Рома, ама Рома ни по моментален квалитет на тимот, ни финансиски, ни по реноме е блиску до борба за трофеи. Посебно, во ситуација кога Интер и Милан се многу постабилни, Јуве е Јуве генерално, а Аталанта, Наполи, па дури и Лацио се подобри тимови во моментов. Рома и во годините кога работеше најдобро, имаше супер талентирани играчи и завршуваше на второ место позади Јуве, мораше да продава по еден играч секое лето, за работењето да им биде финансиски одржливо. Сега, гледам дека Мурињо го прават вториот најплатен тренер во лигата, а две сезони по ред не играат во ЛШ, најдобар играч им е 36 годишен Џеко, од чија плата пробуваат да се откачат. Не знам што тренер ко Мурињо, со толкава плата, може да придонесе за резултатите на клубот, што немаше да го добијат од Сари, или некој ко Де Зерби. Титули без 150-200 милиони евра инвестирање во играчи не гледаат, а ЛШ можат да обезбедат и споменатите. Мене ми е комплетно нерационален потег и за Рома и за Мурињо.