Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не е Интер ништо појачан туку Јуве е ослабен.
Немој вака, ќе те караат од фан клуб.
Денешниот Интер во трка со Јуве од 2015 та ќе заостанеше 15 бода ко од шала.
15/16 сезона кога испаднавте одма после групна фаза?
Ваљда за претходната мислиш, коа игравте финале.

Видал за кој ќе игра? :D

Не би рекол 15 бода да бидам искрен.
Не ме јеби, тој напад никад не би дал гол против овој Интер.
14/15 сезона.

Буфон 37
Лиштајнер 31 - Бонучи 28 - Киелини 30 - Евра 34
Видал 28 - Маркизио 29 - Погба 22
Переира 24
Тевез 31 - Љоренте 30

Составот е според тоа кој колку старта имал. Пирло и Барзаљи беа резерви, Падоин има поише настапи од Пирло.
Е сеа, од овие, Тевез ви беше најдобар стрелец со 20 гола. Лукаку има 19 у 27 одиграни кола.
Втор стрелец Мората со 8. Лаутаро има 14.
Трет Погба 8. Хакими има 6.

Ханда 36
Шкринијар 26 - Де Фрај 29 - Бастони 21
Хакими 22 - Барела 24 - Брозовиќ 28 - Ериксен 29 - Перишиќ 32
Лаутаро 23 - Лукаку 27

Епска битка на средина на терен. 0-0 бетон.
:D

D

Deleted member 95595

Гостин
Да де, грешка се и двете. Грешка е и признатиот гол на Торино вчера што за малце ќе ни скинеше 2 бода. Е сеа дали и кој стои зад грешките, можеме да идеме у завери и шпекулации до бескрај.
Автоматски споено мислење:

Впрочем Де Рон самиот призна дека е црвен.
Аха..... а фаулот од Хакими врз играчов од Торино секунда пред да фо дајте вториот гол, то во ред е? Џабе разговараме, милион ситуации има такви во една сезона, судиите не се робото. Еве мене не ми е јасно како не досуди фаул од Хакими судијата кога директно и очигледно го удри на играчов од Торино, намерно, без топка.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.153
Поени од реакции
10.086
Аха..... а фаулот од Хакими врз играчов од Торино секунда пред да фо дајте вториот гол, то во ред е? Џабе разговараме, милион ситуации има такви во една сезона, судиите не се робото. Еве мене не ми е јасно како не досуди фаул од Хакими судијата кога директно и очигледно го удри на играчов од Торино, намерно, без топка.
Скроз си у право, мислам најдобро да ја преиграат, изгоревме од местење, очигледна кражба вториот гол.

Член од
6 мај 2007
Мислења
600
Поени од реакции
605
Баш мртва серија а годинава.
Ко главниот конкурент да го нема Кристијано Роналдо напред, заедно со Дибала, Де Лихт и цел тој тим што и последниве 2 години си „газеше“ у Сериа А.
Или мртва е лигата пошо прва година каде Милан заличи на нешо и Интер конечно се консолидираше (иако конте имаше шлог на почеток на сезона со коларов и гаљардини) па едвај топ4 фаќате?

Друже, не е исто да освоиш против тим што го има Кристијано Роналдо, а при тоа освојувал последни 9 години и да освоиш коа конкуренцијата ти ги има Хуан Хесус, Ранокија, Андреоли, нагатомо, сантон, скелото, медел, таидер, биабиани итн.

Не бе братуле, малце се зајакна лигата, Интер и Милан покажаа знаци за живот и се виде колку уствари овој Јувентус е добар и квалитетен.

да ти упростам, се виде колку само у последни 4-5 години само ТОНЕ јуве. И ако продужи вака ќе стане бетер од Интер и Милан што беа заедно. Ама ако, ние не се буниме.
Бетер од интер тешко некој да стане.интер и пред калчополи си освојуеше титула еднаш на 10 години,и глеаме дека и после тоа си тера по старо.Ништо ново под сонцето.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.440
Поени од реакции
3.698
Денешниот Интер во трка со Јуве од 2015 та ќе заостанеше 15 бода ко од шала.
Курот мој.

Имаш статистика , Јувентус таа година до 27 коло има изгубено 20 бодови, Интер ова сезона само 16, какво е ова глупо размислување дека ќе заостанеше 15бода зад Јувентус.

Само ако не сметаш дека тогаш лигата била многу појака од сегашната.

Јас сметам дека со самото тоа што Милан и Интер се таму каде што се моментално, лигата самата по себе добива конкуренција, плус тука се Аталанта, Рома, Лацио, Наполи.

наполи, рома и таквите клубови од втора рака имаа цели 10 години да го докажат спротивното, иако имаа играчи и игра, не успеа во тоа. Рака на срце, пред 2 години Јувентус им ја украде титулата на наполитанците со судии, почнувајќи од натпреварот со Интер.

Затоа и со право ние интерешиве гледаме со песимизам на некои работи кога е во прашање Јувентус, бидејќи минатото докажа дека јувентус е криминогена екипа, и може со секакви средства да се обиде да ги смени работите на теренот.

пс. Знам дека и вие тајно во себе се молите јувентус да ги активира овие средства и дека не ве боли ташакот ни 1% како ќе ја освоите титулата, бидејќи знаете дека на крајот се што ќе се памети од многумина е бројот на освоени титули.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.351
Сега, наеднаш Интер е на нивото на Јувентус од 2013-2018 :pos:

Дај бе полека малку, ЕДНА титула уште немате освоено. Почекајте до месец Мај барем, тогаш можеби ќе имате некоја основа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

Дај бе полека малку, ЕДНА титула уште немате освоено. Почекајте до месец Мај барем, тогаш можеби ќе имате некоја основа.
Полека спинерко.
За една сезона беше муабетот каде статистичките показатели и не идат баш у ваша корист ко што се излета Бјанконеро дека 15 бода+ било.

Jaкото па ниво, декласирани у финалиња, групна фаза, прва нокаут утакмица и 1/4 финале :icon_lol:

Полека, полека, ќе си легнеш на брашното до месец Мај откако тешко се бламираше пред некое време и прогнозата на 10+ од ваша страна. :pos:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.789
Поени од реакции
115.735

Реално, многу глупи се тие муабети, колку бода ќе избегаше Јуве од 2015 на овој Интер, па колку разлика ќе тепаше Интер 2010 со Јуве 2012 итн итн. Тоа се што би било кога би било муабети, нагаѓање, претпоставки и слично. Овој Интер и да освои со сите победи до крај на сезона не треба да се споредува со Јувентус што доминираше 9 години по ред, затоа што екипата е се уште млада и неискусна и има уште многу за докажување. Ете, хипотетички, нека почнат со титула во Серија А сезонава па за понатаму има време, треба и во ЛШ да покажат малце мадиња, а и да видиме како ќе се носат следната сезона со товарот наречен актуелни шампиони, секако пак ќе кажам хипотетички зашо првин треба да освојат сезонава.
Автоматски споено мислење:

За ова се сложувам со тебе... Знаат да одат од една до друга крајност.
Треба некогаш да се има предвид и со кого се дискутира, не сите мислат исто. :D

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.351
Полека спинерко.
За една сезона беше муабетот каде статистичките показатели и не идат баш у ваша корист ко што се излета Бјанконеро дека 15 бода+ било.

Jaкото па ниво, декласирани у финалиња, групна фаза, прва нокаут утакмица и 1/4 финале :icon_lol:

Полека, полека, ќе си легнеш на брашното до месец Мај откако тешко се бламираше пред некое време и прогнозата на 10+ од ваша страна. :pos:
Никогаш не сум напишал дека Јуве ќе освои со 10+ бодови. Може те збунило да сум напишал дека ќе ја освоиме 10тата титула по ред или ептен ако сум форсирал нешто :kafence:.

Било која сезона земи ја од 2013 до 2018, секогаш, секаде тој Јувентус беше поквалитетен и подобар од денешниот Интер. Во 4/5 сезони Јуве беше на 90+ бодови и тоа секогаш играше во нокаут фаза во ЛШ/ЛЕ во текот на пролетта (еднаш ЛЕ, четири пати ЛШ), а воедно освен една сезона (13/14), сите други четири сезони го освојуваше купот.

Така да, не летајте.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Никогаш не сум напишал дека Јуве ќе освои со 10+ бодови. Може те збунило да сум напишал дека ќе ја освоиме 10тата титула по ред или ептен ако сум форсирал нешто :kafence:.

Било која сезона земи ја од 2013 до 2018, секогаш, секаде тој Јувентус беше поквалитетен и подобар од денешниот Интер. Во 4/5 сезони Јуве беше на 90+ бодови и тоа секогаш играше во нокаут фаза во ЛШ/ЛЕ во текот на пролетта (еднаш ЛЕ, четири пати ЛШ), а воедно освен една сезона (13/14), сите други четири сезони го освојуваше купот.

Така да, не летајте.
Точно, со 10та титула си се курчел, што секако ќе бидеш одерен у мај. :D

Друго, вашиот прв полета со прогноза дека Јуве 15 бода ќе му избегал на Интер. Хипотетички.

Полека и ти, по бодови овој Интер има потенцијал да ги стигне сите тие 90+ на Јувентус, освен тие 102 на Конте.
Од сите тие сезони у нокаут фаза бевте декор, освен 2те финалиња каде бевте декласирани. Мада ок, тука нема споредба пошто ние група не можеме да поминеме.
Купот истотака океј.

А и глупи се овие муабети, можеме вака до сабајле да тераме. Ете убаво пишал Стекот.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846

Така да, не летајте.
Не знам зошто 2019 ја скокнувате кога и тогаш убедливо ја освоивте Сериа А....настрана тоа што испаднавте од Ајакс во 1/4 финале сепак не бевте толку лоши...за другите сезони ок.

Овај Интер сеуште нема менталитет да се споредва со Јувентус од тие сезони бидејќи сеуште нема освоено ниту една титула,немаат доволно утакмици изиграно заедно,немаат доволно дерби утакмици добиено...сеуште ЛШ нокаут фаза немаат почуствувано....па затоа треба време.

А за бодовите сега засега имаат подобар rate на победи од Баерн и Сити во нивните домашни првенства каде што навидум доминираат.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.351
Не знам зошто 2019 ја скокнувате кога и тогаш убедливо ја освоивте Сериа А....настрана тоа што испаднавте од Ајакс во 1/4 финале сепак не бевте толку лоши...за другите сезони ок.

Овај Интер сеуште нема менталитет да се споредва со Јувентус од тие сезони бидејќи сеуште нема освоено ниту една титула,немаат доволно утакмици изиграно заедно,немаат доволно дерби утакмици добиено...сеуште ЛШ нокаут фаза немаат почуствувано....па затоа треба време.

А за бодовите сега засега имаат подобар rate на победи од Баерн и Сити во нивните домашни првенства каде што навидум доминираат.
18/19та сезона беше почеток на падот на Јувентус.

Прва сезона каде што после долго време Јуве се мачеше, без разлика на резултатите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom