Serie A 2020/21

Шампион?

• Вкупно гласачи
    129
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Секако дека деветкратен шампион од последните 9 сезони имал околу 10% шанса за титула. За малце ќе испаднеше интересен.

Можеше и 20 пати пред тоа да биде шампион, со Берна, Рабио, Мекени и Ремзи среден ред можеш да бидеш шампион само во регион.

Киеза е селски Нејмар со лежењево, уште од Фиорентина.
А го препорачуваа за во Јунајтед! На онаа клима и ќебе треба да си носи со себе на терен :D

Јас знам што е проблемот, не играле 8 протимци, минус Дибала повредениот.

Кога им реков на јувенташиве дека треба да бидат разочарени од играта што ја играат моментално, тие изиграваа интересни на форумов, епа на здравје сега.

Можеше и 20 пати пред тоа да биде шампион, со Берна, Рабио, Мекени и Ремзи среден ред можеш да бидеш шампион само во регион.
Дека пред тоа ги имаа Зидан, Бекам, Лампард и Џерард

Јас знам што е проблемот, не играле 8 протимци, минус Дибала повредениот.

Кога им реков на јувенташиве дека треба да бидат разочарени од играта што ја играат моментално, тие изиграваа интересни на форумов, епа на здравје сега.

Јас им кажав пред да почне сезоната дека средниот ред им е послаб од оној на просечна чемпионшип екипа, и дека Мората е мајтап играч, тие ми кажуваа дека сум го мразел Јувентус. Јувентус веќе неколку години води купопродажна политика на мал клуб. Купува ефтино, продава скапо. Така нема резултати. Некогаш ќе ти се погоди некој играч за без пари, ама воглавно нема. Не можеш да го продадеш Погба за 100 милиони, да го донесеш Мекени за 200 евра на три рати и да очекуваш дека ќе одржуваш квалитет.

Последно уредено:
Со Сампдорија,Рома и Наполи играте следните три кола... да не очекувате 9 бода?
@Mondonico

Реално и овие 6 бода шо ги зедовте се релативно многу со оглед на тоа дека Рома не ви дадоа отпор и се предадоа уште непочнати.

@Mondonico

Реално и овие 6 бода шо ги зедовте се релативно многу со оглед на тоа дека Рома не ви дадоа отпор и се предадоа уште непочнати.
Реално, толку се очекуваше. 6-7 бодови.

Ако гледаш така, денеска поклонивме гол, закопана 0-0 беше оваа.

Иначе коментаторов на Арена за малце фалеше и да заплече. Не знам како дозволуваат толку непрофисионално и пристрасно коментирање.

Реално, толку се очекуваше. 6-7 бодови.

Ако гледаш така, денеска поклонивме гол, закопана 0-0 беше оваа.

Пак нереално беше да ги добиете сите...дури јас искрено два кикса очекував бидејќи Сампа и Рома знаат да бидат негодни противници ама се покажаа слаби....нема квалитет овај Јувентус да победва во контиунитет ..немате играчи едноставно...можеби дефанзивно сте коска ама кога треба да се нападни и да се направи притисок тотално насила и безидејно.

Природни циклуси си има темава. :)
Јувенташите пред 2 саата беа полни со чувство на супериорност и пукаа од самодоверба, сега клиничка депресија цел фан-клуб, ко да заврши сезоната денес.
Интерашите сега имаат еден ден за курч и I told you so муабети, се до утре накај 10:30, кога може да ги чека погореопишаната судбина на Јувенташите.
Миланезите се во „ќути си дупи си“ моуд. Ако победат вечер ќе постираат табела, ако не, имаат спремно „па и онака играме за топ 4“ оправдување. :icon_lol:

Со сите подеми и падови овде, се надевам дека ќе останат трите тима на неколку бодови од себе, до крај на сезоната, особено до дербињата пред крај на сезона. Темава ќе изгледа како нуклеарна војна.

Дека пред тоа ги имаа Зидан, Бекам, Лампард и Џерард
Сезона 19-20
Бентакур, Пјанич, Матуиди, Ремзи, Рабио и Кедеира
Сезона 20-21
Артур, Бентакур, Рабио, Меккени и Ремзи.

Сезона 16-17 т.е последното финале во ЛШ на Јувентус
Пјанич-Кедеира-Маркизио у најдобри години можда.
Тука додај го и Лемина еве.

Иако и тебе ти е јасно дека муабетот не е само за средината.

Киелини веќе е доста стар, Роналдо исто така, Дибала сезонава не постои на мапа иако лани беше еден од подобрите поединци кај вас.
Ако праиме ретроспектива од тој 16-17 тим ќе видиш колку јуве у последниве 4 години т.е после тоа Финале е отиден у надолна линија по квалитет на тим. Роналдо и Шчезњи може да се каже дека се некое подобрување само, иако Кики е веќе стар,времето го гази (нормално класа си е и сеа нема збор за тоа легенда е човекот) и Шчезњи што го замени буфон којшто тогаш беше 38-9 години. Еве нека ме поправи некој ваш фан ако сум заборавил некоја позиција каде што сте се подобриле од таа 16-17 година во овие 4 сезони.

А за средината конкретно играч, плејмејкер како Пјанич ви фали и тоа многу, Матуиди и Кедеира можеме да ги хејтаме колку сакаш ама дека вршеа работа и беа добри играчи за тоа нема збор. Иако доста потценети мора да признаам. Рабио и Ремзи не би ги коментирал :D

Е сеа ти слободно спореди ги Јувентус, Интер и Милан во 2016-2017 и во 2020-2021. :)

Зошто сите најдобри фудбалери од другите клубови се собрале и облекле дресови од Специја?:cautious:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom