Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Да, пошо лани или полани Ливерпул имаше светска класа играчи на клупа, а не Ловрен и компанија. Не игра хартијата улога разберете го тоа више. Што сеа, лани Аталанта појак тим имаше од Интер? Не, ама си завршија место пред нив, поради икс причини.

Јас верувам во титула само поради Конте, типот е победник и може да всади победнички менталитет на играчите, нешто што фали веќе со години во Интер. Глеаш каков одговор имаше после мртвата утакмица со Славија Прага, го разнесоа Милан и изиграа перфектен меч. Ќе видиме што ќе биде на крај, секако улога играат и повредите на клучните играчи тука.
Автоматски споено мислење:

И кој глуп муабет ти е тоа со 10%, со слаба клупа и слично? Ај еве кажи лани кого имаше на клупа Јувентус во средниот ред. Бентакур, Емре Чан, ВОВОВОВОВОВОВОВО врвна и светска класа играчи нема што. И што го праиш Интер ти дека е Емполи, на клупа моментално се Санчез, Весино, Бираги, Гаљардини, Лазаро, Ранокија, Кандрева... Ако го тргнеме Дибала на страна кој не е за на клупа, нема ни Јувентус некои спектаклуарни измени, иако има подобар состав нема збор тука. Муабетот ми е дека не сме толку утепани како што пробуваш да кажеш, плус лигата е таква што има доста слаби тимови а против таквите се освојува титула.

Тоа со хипотетичките муабети не ме замарај, може и да немаме предност у јануари па да освоиме титула, може да имаме 15 бода па да не освоиме титула, неврзани работи се тоа.
Од овие 7 што ги наброја ти самиот четворица не ги сметаш за играчи.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Оваа година шансите Интер да освои скудето се нешто помалку од научна фантастика и тоа е така најмногу поради недоволно квалитетната клупа.

Треба да се случи светско чудо за да заиграат над своите можности играчите кои ќе влегуваат од клупа,а тука најмногу мислам на Кандрева,Ранокија,Лазаро,Гаљардини.

И јас сакам да освои Интер скудето,ама реалноста е едно,а желбите се сосема друго.
Се надевам дека оваа година Интер ќе биде рамноправен противник на Јувентус и порано ќе обезбеди учество во ЛШ,да не биде тресење до последното коло.

Па од другата сезона здравје напад на скудетото и негово освојување.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еве чисто статистика, која екипа била на првото место после 4 кола во последните пет сезони:

2018/19: Јуве
2017/18: Наполи
2016/17: Наполи
2015/16: Интер
2014/15: Јуве

Заклучок: Тотално е глупаво после 4 кола да се збори за тоа кој ќе освои

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Прерано е за Интер да цели на Скудето. Што не значи дека е невозможно. 3 фаворит се зад Јуве и Наполи. Сеепак овие два тима имаа подлабок ростер од Интер и играат на поголемо ниво подолго време. Наредна сезона да додаде уште некој играч и се ослободи од некои канцер играчи како Дамбо и Кандрева па ќе може повеќе да се надева на скудето. Во овој момент малце потешко.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.288
Поени од реакции
19.749
А ти ств мислиш дека Јувентус ќе е ваков цела сезона? :)
Не мислам, и лани почнаа лошо мислам, ама фактот Сари ми дава надеж дека ќе се офајди некој друг со титула оваа сезона :)

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Колку требаше индиректен удар да има сеа на вратенава од Бреша. Ова ако не е вратена, тогаш што е?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.918
Поени од реакции
116.334
Колку требаше индиректен удар да има сеа на вратенава од Бреша. Ова ако не е вратена, тогаш што е?
Pa ne e namerno vratena, sakase da ja izbie. Sve ti ebam sudisko u picka, dava prednost, sutira Iguain, go blokiraat i sviri faul. Mrs

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Pa ne e namerno vratena, sakase da ja izbie. Sve ti ebam sudisko u picka, dava prednost, sutira Iguain, go blokiraat i sviri faul. Mrs
Ептен беше млака оваа, не беше избивање. Сакаше на тој позади голманот да му ја даде, ама ваљда голманов не знаеше кај се наоѓа и си ја фати у раце.

Дибала лежи, Балотели лежи, судија кур го боли.

Последно уредено:

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.810
Поени од реакции
17.750
Ептен беше млака оваа, не беше избивање. Сакаше на тој позади голманот да му ја даде, ама ваљда голманов не знаеше кај се наоѓа и си ја фати у раце.

Дибала лежи, Балотели лежи, судија кур го боли.
Судијата ми е ко него продавач на Гиро. Нема сурат за судија, изгубен уплашен, а не маж ко овај нашиот @Трибиани

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Еве чисто статистика, која екипа била на првото место после 4 кола во последните пет сезони:

2016/17: Наполи
2015/16: Интер

Заклучок: Тотално е глупаво после 4 кола да се збори за тоа кој ќе освои
Aj izvadi statistika za esenski sampion za godinive, sigurno inter 3-4 pati e esenski i napoli isto taka, ednas dal juve bil esenski..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Aj izvadi statistika za esenski sampion za godinive, sigurno inter 3-4 pati e esenski i napoli isto taka, ednas dal juve bil esenski..
Пошто неам појма колку кола играте до крај на декември... барав за после 19 кола :) Зимски шампион :D

2016/17: Јуве
2015/16: Наполи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom