Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
И играчите меѓусебе се нарекуваат нигер, имам еден куп пати начекано кај шо си коментираат така, зошто тогаш не дигаат галама ако ги вреѓа тоа
Епа тоа е, Томас пример сите негро го викаат во Атлетико и тоа како надимак му стана, не се лутел никогаш околу тоа.Изговорот е „that's just how we greed each other".
Дали го оправдувам, не. Едноставно, треба да го искоренат од речник, скроз а верувала или не, многу луѓе од црната раса не го користат и го делат истиот став, дека тој збор треба да се исфрли од употреба, за навек.
И индијанките нека ги забранат - асоцираат на јадење луѓе(индијанка - жена на индијанец)Епа тоа е, Томас пример сите негро го викаат во Атлетико и тоа како надимак му стана, не се лутел никогаш околу тоа.
За Шведска имам слушнато дека ги забраниле Негро бомбоните баш заради тоа
Да не те чуди тамуИ индијанките нека ги забранат - асоцираат на јадење луѓе(индијанка - жена на индијанец)
Пријателе ти ако идеш у Грција пари да им даваш за да те понижуваат не си ништо поразличен од муабетот на Стефи и Шики дека за одредени задоволства спремен си да направиш жртва.Хахахха а што е скандирање на цела трибина за одреден човек ако не ЛИЧНО?
Абе ти свесна си што збориш?
Дај бе почни да расудуваш што е еднаш некој да ти дофрли нешто и цела навивачка група да ми скандира?
Нормална си што збориш, сериозна си?
Да, нормално е дека расизмот се злоупотребува во денешно време за да се постигнат одредени цели, исто како и феминизмот.
Ама дека постои, постои. И не, не се претерува. Ако Лукаку не бил роб, тоа не значи дека негови потомци не биле.
Ние нос дигаме у Грција кога ќе ни кажат Скопља на место кај што сме спремни пари да им потрошиме на плажа, ама не, црнците драматизирале кога ќе расистички ќе им скандирале.
Па ова не е расизам, туку искажување на реалноста. Факт е дека црнците (не сите) се со помалата интелегенција. Пример глеј ги црнците во Манчестер, да ги собереш сите нема да извадиш 100ка lQ.
И факт е дека латино американците се цигани чергари. Однесувањето им е нула, може во секој миг да те заебе. Ако не биле фудбалери ќе биле лопови, уличари, дно на опшеството. Не почитуваат правила и закони, секој си прави што сака.
Еј како не може да се смени опшеството... Скандинавскине земји знаеш кои номади и дивјаци биле а денес каде се? Види во UK каков прогрес има, останаа уште пар ретарди на Твитер да умараат кои којзнае и дали и се во UK во принцип. На стадион таму овие работи се инцидентни и сместа остануваат без сезонска, исто како и во Германија ако не се лажам.
Остајте ја вие РСМ надвор од вакви муабети, кај нас убиства не се решаваат, не па човекови права или навреди.))))) за жал изгледа Италија е Македонија само со малку повеќе пари, штета за земја што дала такви уметници и умови да остава ваков впечаток
Ej zatera muabetov na politiki i kolonizatori i ne znam sto. Ne mi bese muabetot gradonacalnici da gi stavat ili pak ovie Curva doma da si gi nosat crncite, tuku ednostavno da ne dobivaat navredi od nivna strana poso e selska rabota vo 2019 godina. Za getoiziranja i izolacija na narodite mi e jasno i na mene, poslednava godina sum van ama tesko deka mozes od plebsot vo druga drzava kako od Italija ili Rusija da slusnes kontinuirani ispadi koi ne proagat so ostri sankcii.Скандинавците да, еволуирале можда најмногу од сите, ама сакаш да кажеш дека таму нема расизам? Да, можда нема на стадиони, ама во реалниот живот се далеку од идеални во врска со расизмот и дискриминацијата. Ако беа утопија на тоа поле, немаше Данците на мигрантите да им ги земаат парите и да ги праќаат на пуст остров за таму да живеат. Во Финска до вчера имаше патроли на десничари што бркаа мигранти и слично.
И не, не... немојте со UK, таму на стадиони нема ради ригорозни казни, али во секојдневието сигурен сум дека изобилува дискриминацијата. Па понекултурна стока од просечен Британец нема на светов, не знам како најголемите колонизатори можат да бидат репер во дискусијава. Оди во Германија и најди некој просечен Ханс или Хајнрих на кој BFF му е некој Абдула или Милован. Или како што милуваат да кажат, некој ,,ауслендер''.
За крај, да ги споредиш Италијанците со Македонците, извини али во најмала рака е ступидно. Со мали исклучоци на јужните краеви, Италијанците се исклучително културен, напреден народ. Тоа што не сакаат пакистанец да им биде градоначалник на главен град е ради тоа што се поконзервативни, што во апсолутно никој случај не ги прави заостанати.
Тоа е затоа што во Италија нема толку многу Либерали, па затоа нема толку драматизирање ко во другите западни земји. И забега муабетот, реално, јбг, репрезентации.Ej zatera muabetov na politiki i kolonizatori i ne znam sto. Ne mi bese muabetot gradonacalnici da gi stavat ili pak ovie Curva doma da si gi nosat crncite, tuku ednostavno da ne dobivaat navredi od nivna strana poso e selska rabota vo 2019 godina. Za getoiziranja i izolacija na narodite mi e jasno i na mene, poslednava godina sum van ama tesko deka mozes od plebsot vo druga drzava kako od Italija ili Rusija da slusnes kontinuirani ispadi koi ne proagat so ostri sankcii.
Значи гледај во целина, а не по едининец. Мислењето за еден народ се заоснова спрема цела целина, а не спрема поединци. Види колку белци допринеле повеќе во напредок на светот одколку црнци. Види по американските затвори кој се мнозинство, латиноси и црнци. Види кај има најголема стапка на криминал во светот, кај земјите во Централна и Јужна Америка. Види во најаките фирми во светот какви луѓе работат, белци и азијанти.Баш со овој пост го докажуваш тоа што го пишав. Баш тоа што сите црнци и јужноамериканци ги ставаш во ист кош е ем расистички ем стереотипно. Знаеш колкав IQ имаат играчите на Манчестер? Има некаде да се види како податок? Или па за латиносите. Нема таму на тој континент успешни луѓе, научници, лекари, правници, инженери? Сите се криминалци и бараби?
Најиронично е па што ова го зборат Балканци. А ние со нашиот менталитет сме поблиску баш до тие латиноамерикански народи отколку до Западна Европа.