Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Расизмот на форумов е фрапантен...
Со една мала, минорна разлика. Белата раса никогаш во историјата не била инфериорна према ниту една друга, за разлика од црната.

@RickyLFC9 како наш историчар, ќе го предизвикам, да ми каже кога и каде во историјата било лошо да си белец. Кога, зошто си бил белец, те дискриминирале луѓе од црвена, жолта или црна раса.
Јес оф скроз.
Додека го чекаме Рики ја ке ти одговорам.
Прва трговија со робови што никој не ја спомнува е арапската трговија од 7 до 15 век низ медитеранот и атлантикот.
Точка 2 му ја препуштам на Рики.
Автоматски споено мислење:

Значи гледај во целина, а не по едининец. Мислењето за еден народ се заоснова спрема цела целина, а не спрема поединци. Види колку белци допринеле повеќе во напредок на светот одколку црнци. Види по американските затвори кој се мнозинство, латиноси и црнци. Види кај има најголема стапка на криминал во светот, кај земјите во Централна и Јужна Америка. Види во најаките фирми во светот какви луѓе работат, белци и азијанти.

Ова што го зборам не е расизам. Туку зборење на реалноста и сега некој тоа го боли. И за нас балканците има мислење дека сме мрзлив народ, дека гледаме да напавиме пари од денес за утре, дека гледаме како на полесен начин да се завршат работите, дека сегде пробуваме со врски да влеземе, дека увек не интересира животот на други личности. Може ти не си ова, ама голем дел од луѓево што живеат на овие простори се такви и затоа се гради такво мислење. Така и со црнците и латиното, не се сите такви, ама голем број се и затоа такво мислење имаме за нив.
За све имаш право. Селма Хајек, Адријана Лима, Ева Лонгорија, Карлос Вела не се сликата на цела Латинска Америка, ама останатите 90% што ги портретира Мачета у филмовите на Тарантино се реалната слика на мнозинството.
Истото важи и за Европа. Ако Сами Кедира освои светско со Германија и Зидан со Франција не значи дека голем дел од нивните соплеменци силуваат низ Германија и Франција.

Последно уредено:
Пријателе ти ако идеш у Грција пари да им даваш за да те понижуваат не си ништо поразличен од муабетот на Стефи и Шики дека за одредени задоволства спремен си да направиш жртва.
Така да после ова ако идеш пред новинари да плачеш колку лоши се Грците, како ти ја скршиле шофершајбната, ти пишале ФИРОМ и како ужасно си поминал немаш право цел народ да го напаѓаш зошто нели 10 будали не се 10 милиони Грци.
Како бе ова успеа да го поврзеш со мене и со мислењето кое го напишав?
Муабетот тргна од тоа дека фудбалериве црнци не требале да се замараат со тоа што расистички им скандирале зашто зимале милиони и имале еден тон пари за фудбалот што го играле.
Дадов пример само дека тука на форумов има луѓе што ги осудуваат и велат дека драмеле со тоа што расистички им скандирале, а ние сме првите да рипаме и да го дигаме носот кога ќе ни кажат Скопља.
Што и треба да го праиме зашто тоа нас и лично мене ме вреѓа, е сеа замисли некој да ти дојде и да ти каже ајде бе па и ти не драми, што кур ако во рок од 20 години на твојата држава 4 пати името и го сменија и му се исраа на цел национален идентитет, ајде не драми па и ти.
Епа истото е и со црнците, нив ги навредуваат расистички коментари зашто имале РЕАЛЕН проблем со расизмот во минатото и ги множеле со нула, нас не вреѓаат национални коментари зашто имаме РЕАЛЕН проблем со тоа и во минатото а и сега не множат со нула. Затоа немаме ние право да му кажеме на некој "абе не драми" кога расистички му скандираат.

Не знам како ова успеа да го поврзеш со мене, дека сум спремен да направам некаква жртва, дека ми кршеле шофершајбна или дека ќе сум идел пред новинари да хејтам грци хахаха. :D

Дај не го тупете веке со овој расизам досадни сте, темава е сериа а фор гад сејк, пишете нешто еве пример за Лацио ке гази сезонава хехе

Дај не го тупете веке со овој расизам досадни сте, темава е сериа а фор гад сејк, пишете нешто еве пример за Лацио ке гази сезонава хехе

Јаките играчи..Имобиле,Луиз Аберто и Кореа..и секако најдобриот голман на универзумот Страхоша кој само против Интер се претвора во Де Геа и Тер Штеген во едно.

Стварно бе зошто Лацио не испазари ништо, со оние играчи ли мислат да направат нешто оваа сезона, сите екипи се подновија колку толку само тие стагнираат на тоа поле.

Јаките играчи..Имобиле,Луиз Аберто и Кореа..и секако најдобриот голман на универзумот Страхоша кој само против Интер се претвора во Де Геа и Тер Штеген во едно.
Мило ми е што го препозна тоа пеколно трио попомогнат од ратоборниот Лукас и !00 милионскиот Сергеј...
Форца Лацио

Иначе истиот овој муабет за расизам мислам се водеше и пред некој месец, само не ми текнува на која тема беше. :D

Стварно бе зошто Лацио не испазари ништо, со оние играчи ли мислат да направат нешто оваа сезона, сите екипи се подновија колку толку само тие стагнираат на тоа поле.
Добро оваа сезона беше тивок на трансфер пазарот, моја проценка е дека се насочија на нови побогато договори на горе наведените да останат во тимот, имаше некои трансфери како Лазари кој одлично се вклопи во тимот.

Добро оваа сезона беше тивок на трансфер пазарот, моја проценка е дека се насочија на нови побогато договори на горе наведените да останат во тимот, имаше некои трансфери како Лазари кој одлично се вклопи во тимот.
Абе добро ама мораа да испазарат нешто поквалитетно во момент кога ривалите трошат пари.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom