Serie A 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата Splendora
  • Време на започнување Време на започнување

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Многу јак стана форумов со вакви лаконски одговори во стил „кој ве ебе, јас знам, вие ако сте паметни ќе сфатите“.

Објасни ја статијата што ја постираше, преведи некој дел од истата за да сфатат повеќето, дај своја интерпретација на ситуацијата. Не знам дали си свесен, авторот на написот (Лука Марели) целосно го побива тврдењето на обвинителов, базирајќи се на протоколот на ВАР, правилата и целата ситуација околу овој настан. Онака, едноставно му вели, дека многу веројатно, поради тоа што вториот жолт картон не е предмет на ревизија од ВАР, таков разговор не постои.
Знаеш колку ситуации се издесиле кога имало контакти со вар собата а притоа стартот е само за жолт ? Од вчера глеаме фудбал па ќе ни продаваш сеа ваков муабет,жут картон е и ПОД ДИФОЛТ нема аудио разговор поради истото.
Од кај си ти толку сигурен за тоа дека немало, па имало застои од 5 минути за ситуации каде на крај жут е у прашање, а не директен црвен, еве одма што ми текнува е мечот Лече - Интер. Или и таму аудио не постои, јер не е црвен у прашање туку само жут.

Чим лука марели на својот блог така вика, значи така е и целосно треба да се игнорира тврдење на обвинител кој тој период работел за FIGC, бидејќи бил фан на наполи.
А овој марели у својот блог ги толкува вар правилата, па октрива топла вода, за жут картон не се глеа вар, фала, ние не знаевме, цел текст у блогот му се базира на вар протоколот и извлекува заклучок ради истиот, аудио такво не постои, јер жут картон е у прашање и под дифолт ништо не се снима. Океееј
Не треба да се игнорира, но секако треба да се земе со резерва , у најмала рака да се провери... еве бујрум нека извадат доказ дека имало разговор .. па да судиме. Ама не , веќе фрчат наслови по порталите од типот , нов скандал ја тресе чизмата :tapp:

Не треба да се игнорира, но секако треба да се земе со резерва , у најмала рака да се провери... еве бујрум нека извадат доказ дека имало разговор .. па да судиме. Ама не , веќе фрчат наслови по порталите од типот , нов скандал ја тресе чизмата :tapp:
naslovitre se na nasi mediumi, niv ne gi ni otvaram, isto i srpskite, ama tuku taka da se degradira nekoj koj oficijalno bil vraboten u FIGC kako obvinitel e glupavo, uste poglupavi se obidite da se ispinuva ova deka on ne go znael var protokolot, pa nekojsi vareli mareli kako i da e na svoj blog objasnuva nesto sto site go znaevme uste pred var da se vospostavi u fudbalot, deka zutite kartoni ne se predmet na interes.
Ali toa ne znaci deka za situacii kade treba da ima zolt ne se diskutira istoto so var sobata, dali ima ili nema elementi za crven i slicno. Ovoj veli deka fali del od audioto, a ne deka ne postoi, plus ko sto rekov i ponazad, u komunikacija ne se samo glavniot sudija so var sobata, tuku i megjusebno liniskite sudii so glavniot,vo tekot na celiot natprevar.

Знаеш колку ситуации се издесиле кога имало контакти со вар собата а притоа стартот е само за жолт ? Од вчера глеаме фудбал па ќе ни продаваш сеа ваков муабет,жут картон е и ПОД ДИФОЛТ нема аудио разговор поради истото.
Од кај си ти толку сигурен за тоа дека немало, па имало застои од 5 минути за ситуации каде на крај жут е у прашање, а не директен црвен, еве одма што ми текнува е мечот Лече - Интер. Или и таму аудио не постои, јер не е црвен у прашање туку само жут.
Не под дифолт дека нема, туку де факто во оваа ситуација, немало (федерацијата му го дала разговорот на обвинителот и немало таков дел)

Е сега, од каде е тој толку сигурен дека таков дел постои? Или еве ти, како може да тврдиш дека постои таков дел од разговорот?

Не под дифолт дека нема, туку де факто во оваа ситуација, немало (федерацијата му го дала разговорот на обвинителот и немало таков дел)

Е сега, од каде е тој толку сигурен дека таков дел постои? Или еве ти, како може да тврдиш дека постои таков дел од разговорот?
Ja nisto ne mozam da tvrdam, tuka se diskutira nesto sto go tvrdi obvinitel od FIGC, ne ja, stekot ili bilo koj drug.
Ovoj mareli na koj ti se potpiras si ima blog, i go tolkuva denesniov tekst od site mediumi i izlaga so zaklucok deka obvinitelov od FIGC ne go znael var protokolot, zasto ? Zasto ovde stanuva zbor za zut karton ( so ova istiov potvrduva deka pjanic zasluzuva crven ali aj toa ne e bitno), i toa ne e predmet na interes na var sobata, pa pod difolt, takov muabet i ne postoi sto sekako ne e tocno bidejki milion primeri imame kade situacii sto bile za zut bile predmet na diskusija so var soba.

Последно уредено:
Еве за тие што не виделе до сега, како функционира комуникацијата меѓу судиите на терен, и како функционира комуникацијата меѓу ВАР и главниот судија. 95% од комуникацијата се состои меѓу судиите на терен, глејте само како се координираат за жолти картони, за фаули и слично, додека ВАР се јавува само во ситуации каде има привилегии да интервенира и да детектира клучни грешки на судиите, освен ако не се работи за Јувентус.

Еве за тие што не виделе до сега, како функционира комуникацијата меѓу судиите на терен, и како функционира комуникацијата меѓу ВАР и главниот судија. 95% од комуникацијата се состои меѓу судиите на терен, глејте само како се координираат за жолти картони, за фаули и слично, додека ВАР се јавува само во ситуации каде има привилегии да интервенира и да детектира клучни грешки на судиите, освен ако не се работи за Јувентус.
Добро што го стави клипов да се знае и општо дека главниот судија не носи одлуки ни за картони импулсивно туку се консултира со останатите за сугестија од друг агол.

Објаснувате како овде ВАР функционира, браво
пример: како да докажеш нешто што не постои, преку ВАР?

• Хаха
Reactions: Syn
Читам наслов ќе му се одземе титулата на Јувентус, скандал, си реков пак Калчополи да не има. То не му дал судијата црвен на Пјаниќ и готово наместена е лигата хаха. Ако за вакви работи се одземаа титули, ко старо железо ќе се собираа секаде по светов.

Тоти: А се сеќаваш колку беше јак Киево со Дел Нери? Летаа.

Дел Пјеро: Леле колку беше грдо таму да се игра.

Тоти: Гостувањата во Верона ни се паѓаа секогаш пред Божиќ. Теренот сув, за никаде. Во 15 години ние таму само победивме 2-3 пати. Стално губевме.

Киево :love:

Киево :love:

Серхио Пелисиер...подобриот од Марио Гомез...еден од поквалитетните ретро напаѓачи во Италија што не направија добра кариера..исто и Ди Натале..доктори

Разговорите се сечени, лепени и монтирани...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom