Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
@Boom Shaka Lakka
tebe sto ti e bitno u ovoj sport, talenti sto ste gi zemale za eftina para a vredat 20 do 40m evra ? Ili tituli, bitka za tituli i slicno ? (
Ne si mi jasen, koja ti e ovaa satisfakcija sto sea zaniolo vredel tolku ? A pritoa roma e najslaba ako se sporedat zadnji 4-5 godini ...
Pretpostavkite za naingolan mi se takvi zasto do sega nemal ocajna sezona za roma, a deka e problematicen, e, i takov bil so godini ne samo lani, sekogas koga igral za roma igral so srce za tim i se ostaval na teren, i seuste e privrzan za klubot i da moze odma bi se vratil.

Ok eve cestitki za ova so zaniolo, neviden primer do sega u fudbalot, well done, pa da si go prodadete i za 60 u idnina koga ke posaka deckoto tituli zasto roma so vakva politika prasanje e dali barem bitka za istite bi mu dostavila. :toe:

И да не заборавам да кажам, очајно ми смета непрофесионализмот од Наинголан, сфаќам да ја утнат работата со него, да не успее во новата средина, ама барем да се труди, овој ништо, ДНО, нула.
Нека го шитнат под хитно у Катар, Кина, пичке ли си материне каде. Не им треба таков канцер у екипа. Ја зезнаа работата со него, ни прв ни последен клуб што се заебал со трансфер, тоа е тоа.

Нека продадат успат све што не му се игра фудбал у клубот (Перишиќ пример), нека донесат асални бекови доста више со Дамбросиовци, Сантони, Нагатомовци, добар средишњак по можност искусен (Модриќ кога би имале можност би бил идеален), и пред се асален тренер (Конте). Првиот чекор им беше добар, Бепе Марота. Вториот исто така добар, го договорија Годин. Дај им после тоа година-две фора да видиш како ќе се дигнат. Имаат основа, јака одбрана и јак напад. Да се донесат бекови, средишњаци и пред се некој што знае да ги постави на терен и мотивира и резултатите ќе дојдат.

Мене Марота ми влева огромна надеж, затоа не се потресувам премногу за сезонава која за мене заврши после срамниот пораз од Парма на Меаца на почетокот на сезоната, уште тогаш се виде колку е саат. Читав нешто денес дека Конте бил во Милано, изгледа толку е од Спалети и можно е уште од утре да јаде нога. И не знам колку го пратиш Интер, ама во минатото знаеја некои играчи да мрсат муда и да бидат толерирани, Љаиќ е прв пример што ми текнува вака, а гледај откако дојде Марота што се дешава, Перишиќ побарал трансфер? Ок одма мрш од тимов, испадна и од ротација и од се. И со Икарди лагано си се договорија, брмчеше за огромна плата ама на крај легна на брашното.

Што се мене тиче уште утре нека го сменат Спалети, верувам дека и многу послаби тренери од Конте може да ја изгураат сезонава до крај и без проблем да се пласираат во ЛШ. Ова веќе е срамота од ќелавото, три меча по ред не даваме гол, ај што не даваме него една ебана шанса немаме, очајна и летаргична игра и утнати формации... Втора година по ред во истиот период истото срање се дешава, што е многу многу е. Докажа Спалети дека не може да води голем тим и да се справи со притисокот, очајно менаџира во битни ситуации и нека му е со среќа во Зенит и Емполи во остатокот од кариерата.

Па и не се крева, освен тука на форумот. Реално Раџа испадна флопиште од епски размери и со право фановите на Рома можаат да ве пецкаат конкретно за тој случај, зашто им се смеевте летово како сте ги ограбиле за неколку месеци подоцна тој грабеж да испадне тотално фијаско. Е сеа @Syn братот има проблем да го признае ова, и мисли дека со очајнички есејски постови кај што дискусијата ќе ја однесе во милион правци ќе проба некако да го оправда трансферот на Раџа во Интер.

Не ме сфаќај погрешно, не викам дека Интер се заебаа летото што го земаа. Видоа одлична цена за него, ризикуваа да го купат и покрај тоа што беше повреден тогаш и знаеа дека има проблематичен карактер, ваљда рачунаа дека под Спалети нема да ги прави циркузите со доцнење на тренинг, главење у диско и пијанчење. Јебига, ризикуваа, не им се исплатеше, тоа е тоа, нема ништо лошо во ова али не го мења фактот дека 6 месеци покасно типот дното го допре и излезе огромен флоп, поготово после помпата што се направи за него летово.
A sto treba da priznaam, a ne sum priznal ? Naingolan za letoto bese prilika koja sekoj fan na inter ja posakuvase, ja posakuvase i trenerot, i upravata, i ja iskoristija.
Toa deka ne se pokazal sum go pisuval i u temata za inter, i koga bese kaznet sega, sve toa e napisano od mene na forujmov i sum kazal sto mislam.
Ama koe fajde ke imaa inter od zaniolo koj bese prodaden prakticno letovo vo sasuolo, transferot ne se realizirase samo poradi toa sto roma prvo go baraa radu, koj veke bese dogovoren so genoa, pa go zemaa zaniolo.

Eve da ne go zemaa naingolan, pak nit on ke bese tuka nit zaniolo, u toj kontekst inter nisto ne gubi momentalno ( ama za zal ne go dobiva ona koe se ocekuvase od radja ) so toa sto zaniolo veke ne e del od ekipata, sekako nemase da bide, a i realno eve malce razmisli, koj dostapen kvaliteten srednjak go imaa Inter vo juni ? Znaci igrac sto mozat da si go dozvolat ...
Sakas da mi kazes deka vo juni pogresile sto go zemale ? U nieden univerzum toa ne e greska, dobar transfer bese, toa sto on ne se pokazuva e rezultat na poveke faktori, ne samo sto on ko igrac e los zasto ne e, u toa sum ubeden, momentalno vo inter ima edno 7-8 igraci sto se i polosi od nego, ni se deshava istoto sto mu se desavase i na murinjo vo junajted.

Od toj aspekt, ja go opravduvam transferot, u paket so 99% od navivacite na inter koi se lozhea na nego. Roma od druga strana gledas kakvi se sezonava, abe vcera 7-1 izgubija, nadvor se od LS pozicija vo prvenstvo, oslabnati se drasticno, radja im bese so godini eden od liderite u tim, ne gledam ja satisfakcija za navivac na roma bilo kakva sezonava. Ti ko navivac na real zamisli, utre od atletiko slicna situacija vi se deshava, im davaat nekoj mladinec i plus pari za isko da receme, i on kaj niv e flop, a detevo kaj vas hara, a pritoa oni se treti a vie 6ti i ste izgubile od hhetafe 7-1, ke ti ima poenta da razglabas kako ste gi sjebale ? Ubavo ke ti e na dushickata ? U nikoj slucaj, sram ke ti bide sto postois ko navivac na klubot ...
Istovo sea se deshava, nit inter ima kjar od naingolan, nit roma od zaniolo momentalno so ogled deka rezultatite a i igrata im se smeshka, ne gledam poenta tolku da se forsira ovaa diskusija narocito ne za seuste neoformen igrac.

@Boom Shaka Lakka
tebe sto ti e bitno u ovoj sport, talenti sto ste gi zemale za eftina para a vredat 20 do 40m evra ? Ili tituli, bitka za tituli i slicno ? (
Ne si mi jasen, koja ti e ovaa satisfakcija sto sea zaniolo vredel tolku ? A pritoa roma e najslaba ako se sporedat zadnji 4-5 godini ...
Pretpostavkite za naingolan mi se takvi zasto do sega nemal ocajna sezona za roma, a deka e problematicen, e, i takov bil so godini ne samo lani, sekogas koga igral za roma igral so srce za tim i se ostaval na teren, i seuste e privrzan za klubot i da moze odma bi se vratil.

Ok eve cestitki za ova so zaniolo, neviden primer do sega u fudbalot, well done, pa da si go prodadete i za 60 u idnina koga ke posaka deckoto tituli zasto roma so vakva politika prasanje e dali barem bitka za istite bi mu dostavila. :toe:
Како бе човек не сум ти јасен, ти кажав зошто ве брецнав, од тогаш натака ти ја искомплцира. Нормално сакам титули и ја критикувам оваа политика на Рома. Но тоа не е муабетов, ве брецнав еднаш во ситуација кога Заниоло се разигра а Раџа тоне/ше, на сметка на тоа вие што се смеевте за Сантон и ти кажав зошто, многу е едноставно, ако тебе ти беше смешно што Сантон влезе во трампата проценет на 9.5мил евра, мене сега ми е смешно што Заниоло упадна во трампата проценет 4.5мил евра.
Ти ми викаш дека апсурдно било да се смеам за ова, епа не си во право, бидејќи конкретно за ситуацијата ете се покажа дека јас на вас треба да ви се исмеам. А ти тоа што мешаш други работи, така ако гледаш, Рома веќе две лета е за смеење со трансфер политиката која ја води Мончи, али повторувам конкретно за ситуацијата што ја збориш имав право да ве брецнам, впрочем гледаш не сум единствен, т.е. ти остана единствен да се контраш со мене во врска со оваа дискусија, гледаш и фановите на Интер истото ти го зборат и останатите на форумот.

Али јас секогаш сум внимателен со заклучоците и тоа што ве брецнав не значи дека не сум свесен дека може да се сменат работите, па Раџа од инат може да проработи, а од спротива Заниоло да постане вечити талент како Матри, Габиадини и еден куп такви што се појавија во последните 10 години..

Шо е најјако, Бумшакалака гарант појма немал кој е Заниоло и што играч е пред да дојде у Рома. :icon_lol: Кузнае колку се дробел тогаш како тоа биле ограбени за Раџа.

Е сеа ситуацијата се сврте обратно па така и реметот, кој е оправдан у двата случаи. :D

Ќе видите сега дали ќе е флопиште со мистер Конте, ќе биде Видал vol 2 :D, шала на страна мислам ако дојде Конте Раџа останува 100% во Интер и ќе го препороди, сака овој таков тип на играчи. Голем upgrade ќе биде ако го назначат него како тренер, јак Јувенташ у пм, во Шинтер тренер ќе биде :bravobe:

@Syn убаво ти пишал @ob1 цитирам: 'и со право фановите на Рома можаат да ве пецкаат конкретно за тој случај, зашто им се смеевте летово како сте ги ограбиле'

Што малтретираш човекот и бегаш од темата, кога тој прецизно и јасно ти пишува за што станува збор муабетов:)

Шо е најјако, Бумшакалака гарант појма немал кој е Заниоло и што играч е пред да дојде у Рома. :icon_lol: Кузнае колку се дробел тогаш како тоа биле ограбени за Раџа.

Е сеа ситуацијата се сврте обратно па така и реметот, кој е оправдан у двата случаи. :D
Али дефинитивно го отекоа 10 страни за размената Заниоло-Раџа :lut: , who cares :D

Мислам дека беше бум шака лака или тој другиот што е за Рома, одма после дилов пиша дека раководстовото на Рома го напраиле Мончи да биде ко мајмун што им го дал Раџа за тие двајца играчи.

Па не сум се дробел, ама убаво си имам пишано во темата, кој ме читал знае што сум пишал.

А верувај, Заниоло и Пинамонти ги знаев, оти колку можам пратам и примавера.

Можеби не знаете ама во Аталанта во примавера има маладинец швеѓанин со македонско потекло, до 16 години играл за македонската репрезентација, сега веќе во постарите категории се одлучил за Шведска, средњак е, а веќе има 4 гола и 4 асистенции за примавера тимот, пред недела дена и шибна гол на Рома во купот кога изгубија 4-0, Дејан се вика, му го заборавив презимето, македонско му е :)

A sto treba da priznaam, a ne sum priznal ? Naingolan za letoto bese prilika koja sekoj fan na inter ja posakuvase, ja posakuvase i trenerot, i upravata, i ja iskoristija.
Toa deka ne se pokazal sum go pisuval i u temata za inter, i koga bese kaznet sega, sve toa e napisano od mene na forujmov i sum kazal sto mislam.
Ama koe fajde ke imaa inter od zaniolo koj bese prodaden prakticno letovo vo sasuolo, transferot ne se realizirase samo poradi toa sto roma prvo go baraa radu, koj veke bese dogovoren so genoa, pa go zemaa zaniolo.

Eve da ne go zemaa naingolan, pak nit on ke bese tuka nit zaniolo, u toj kontekst inter nisto ne gubi momentalno ( ama za zal ne go dobiva ona koe se ocekuvase od radja ) so toa sto zaniolo veke ne e del od ekipata, sekako nemase da bide, a i realno eve malce razmisli, koj dostapen kvaliteten srednjak go imaa Inter vo juni ? Znaci igrac sto mozat da si go dozvolat ...
Sakas da mi kazes deka vo juni pogresile sto go zemale ? U nieden univerzum toa ne e greska, dobar transfer bese, toa sto on ne se pokazuva e rezultat na poveke faktori, ne samo sto on ko igrac e los zasto ne e, u toa sum ubeden, momentalno vo inter ima edno 7-8 igraci sto se i polosi od nego, ni se deshava istoto sto mu se desavase i na murinjo vo junajted.

Od toj aspekt, ja go opravduvam transferot, u paket so 99% od navivacite na inter koi se lozhea na nego. Roma od druga strana gledas kakvi se sezonava, abe vcera 7-1 izgubija, nadvor se od LS pozicija vo prvenstvo, oslabnati se drasticno, radja im bese so godini eden od liderite u tim, ne gledam ja satisfakcija za navivac na roma bilo kakva sezonava. Ti ko navivac na real zamisli, utre od atletiko slicna situacija vi se deshava, im davaat nekoj mladinec i plus pari za isko da receme, i on kaj niv e flop, a detevo kaj vas hara, a pritoa oni se treti a vie 6ti i ste izgubile od hhetafe 7-1, ke ti ima poenta da razglabas kako ste gi sjebale ? Ubavo ke ti e na dushickata ? U nikoj slucaj, sram ke ti bide sto postois ko navivac na klubot ...
Istovo sea se deshava, nit inter ima kjar od naingolan, nit roma od zaniolo momentalno so ogled deka rezultatite a i igrata im se smeshka, ne gledam poenta tolku da se forsira ovaa diskusija narocito ne za seuste neoformen igrac.
Се сложувам со тебе, во постот што си ми го цитирал баш во вториот дел од истиот пишувам како Интер требале да го направат тој трансфер. Реално играч како Наинголан им се нудеше за ефтина пара, ризикуваа да го земат, не им се исплатеше ризикот и тоа е тоа.

Збориме конкретно за Наинголан и за досетките што се правеа на форумов. Фановите на Рома имаат основ да ве дупат за Наинголан, поготово после трансфер рокот каде им се качивте на глава како тоа сте ги ограбиле што за 20 милки сте им го земале еден од главните играчи на екипата. Додатен бонус ви беше што ги дупевте дека и Сантон сте им го увалиле во трансферот. За 6 месеци покасно, тотално фијаско да се случи со Раџа.

Нема никаква потреба од мешање на Заниоло или кој курац и да е овој анонимецов. До вчера не ни постоел, за 6 месеци можно е пак да не постои. Батали го него, батали ја и формата на клубовите, батали се и фокусирај се конкретно на трансферот на Наинголан. Грабежот на летото испадна флопиште од епски размери сеа за сеа, тука е поентата на муабетот, затоа и ви се навраѓаат сеа фановите на Рома и ве дупат за него, значи КОНКРЕТНО за него. Не дека се подобар тим од вас, не дека ве ослабнале зашто ви го земале ебени Заниоло, туку дека муабетот ви се одби од глава за Наинголан, ви се врати како бумеранг и сега ви го плескаат у фаца.

@Syn убаво ти пишал @ob1 цитирам: 'и со право фановите на Рома можаат да ве пецкаат конкретно за тој случај, зашто им се смеевте летово како сте ги ограбиле'

Што малтретираш човекот и бегаш од темата, кога тој прецизно и јасно ти пишува за што станува збор муабетов:)
Pa Roma e ograbena be covek, sekako se ograbeni, ne zasto radja u inter gazi, tuku zasto za roma gazel i defakto vi bese LIDER u tim, toa ne mozes da go negiras, i voopsto ne vi bese seedno sto si odi, na vam, navivacite, toa e fakt nepobiden.
Roma izgubi lider na smetka na inter, roma drasticno letoska oslabe, pokraj nego i strotman si zamina, a deka roma se oslabeni govori i novata digresija sto klubot ja dozivuva godinava.
Taka da, da, ograbeni ste, zasto so zaminuvanjeto na radja roma oslabna, igracite sto pokrivaat, ne pokrivaat dostojno za toj dres, toa najdobro ja pokazuva reakcijata na ultrasite na klubot a i ostanatite navivaci vo italija koi se nezadovolni od momentalnata roma.

Toa sto vo inter ne igra dobro e drug muabet i normalno deka toa ne go negiram, normalno deka mi e krivo, ne mi e seedno i sto zaniolo e izguben a ovoj se zaebavase eden period, ama deka i roma vo situacijava e sjebana, e, zasto toa sto go nudese radja za roma so godini, vklucuvajki ja i lanskata posle koja e nabrkan, ne poradi losite igri, tuku poradi negoviot problematicen karakter so koj golemiot trofeen strateg EDF ne mozel da se nosi, apsolutno nieden igrac koj e momentalno vo sredinata na roma ne moze da go dostavi, vklucuvajki go i zaniolo.

Ne begam ja od temata, jasno ova ti go staviv od start na doznaenje, roma bez radja se poslabi bajagi, zatoa i celo vreme ti drobam, koja ti e satisfakcijata sto zaniolo sea vredi 3-4 pati poveke, koga roma e drasticno oslabena i realno za kurac ne gi biva, a edna od pricinite za toa e i sto naingolan veke ne e del od timot.

Луѓе неможе Наинголан да заборави да игра фудбал за една година, да проблематичен играч е ама има уште фудбал во него, со Видал беа алфа и омега еден период како двајца најдобри DMF во Серија А. Тоа што човекот дојде во екипа ака раштиман оркестар под водство на диригент што незнае палката кај му е а не да диригира е друга работа. Ќе видите и сами ако дојде Конте како што се најавува и ако најде заеднички јазик со него а верувам ќе најде пак ќе е истиот.

Мислам дека беше бум шака лака или тој другиот што е за Рома, одма после дилов пиша дека раководстовото на Рома го напраиле Мончи да биде ко мајмун што им го дал Раџа за тие двајца играчи.
Јас имам пишано во фан клуб Интер дека големи се шансите да сме заебани за трансферот и образложив зошто, ама го образложив и другото сценарио, каде ради карактерот и незадоволството на Раџа што замина од Рома дека може да пропадне и да почне да си го лади, а тој Заниоло под претпоставка да стане барем играч кој ќе вреди 10-20мил евра, ама кажав дека такво сценарио да се оствари мали се шансите

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom