Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Considering Italian clubs were always priced out of the market above all in terms of salary, the Government has passed a new tax law to encourage growth.

From January 2020, all Italian teams will be able to save significant amounts on wage bills, as long as players remain in Italy for two years.

Негде пишеше 5+4m Бонуси, негде 6+3м јбг така го плаќаш слободниот трансфер.
Така де, треба ли агентот да лапне 10-20% провизија.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

10м евра ќе и даде Јуве на мајка му за овој трансфер ко провизија или што ти знам јас.

Нажалост така почнаа да функционираат слободните трансфери не знам, зошто те чуди или провизија или плата alla Меси. Мора некако да си наплатата за тоа што не плаќаат сума за купување од др клуб.

Нажалост така почнаа да функционираат слободните трансфери не знам, зошто те чуди или провизија или плата alla Меси. Мора некако да си наплатата за тоа што не плаќаат сума за купување од др клуб.

Имаше мислам пред некое време детали од договорот на Емре Џан со Јуве, дека као слободен играч доаѓа, а уствари сте платиле некои 15-20М по агенти и провизии, ако не се лажам... Перверзно стана тоа со агентиве и играчиве. Порано беше само Мино Риола што правеше пиздарии, сеа сите неговата игра ја играат.

Имаше мислам пред некое време детали од договорот на Емре Џан со Јуве, дека као слободен играч доаѓа, а уствари сте платиле некои 15-20М по агенти и провизии, ако не се лажам... Перверзно стана тоа со агентиве и играчиве. Порано беше само Мино Риола што правеше пиздарии, сеа сите неговата игра ја играат.
Џан бараше мн голема плата ама наместо тоа и него му дадоа 10м провизија и откупна клаузула има од 60-70м мислам. Пак поефтино им иди на клубовите наместо 80м(пример) + 28м (4 години плата) + таму некој успат суми за бонус ова она вака му е далеку поефтино на било кој клуб по таа логика мислам дека им ги тргаат парињата ...

Тоа е Раиола им го покажа патот :D

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Секако и овој начин на нив им одговара, ем не плаќаат за ваквиве квалитетни играчи у овој луд маркет ем на крај ако не бива можат да го продадат за доста солидни пари и да вратат дел од изгубените средства.

Ремзи и Рабио ко слобоодни трансфери, мераци од бизнис ако сме реални.

Последно уредено:
Секако и овој начин на нив им одговара, ем не плаќаат за ваквиве квалитетни играчи у овој луд маркет ем на крај ако не бива можат да го продадат за доста солидни пари и да вратат дел од изгубените средства.

Ремзи и Рабио ко слобоодни трансфери, мераци од бизнис ако сме реални.

Никој не го негира тоа.. но истиот тој ако утре у Јуве не му рипнат плата ќе бојкотира пред истек договор и ќе бега за мизерна сума или ко слободен. Односно, не дека на играчиве им се малце пари, агентиве ги гураат контра тимот и после проблем. Знам еден таков, на аватар ми е сеуште..

Никој не го негира тоа.. но истиот тој ако утре у Јуве не му рипнат плата ќе бојкотира пред истек договор и ќе бега за мизерна сума или ко слободен. Односно, не дека на играчиве им се малце пари, агентиве ги гураат контра тимот и после проблем. Знам еден таков, на аватар ми е сеуште..
Никој нема да напраи проблем у Јуве реални да бидеме, пресериозна организација се и било шо и да има го решаваат или позади затворени врати или играчот се продава одма додека држи цена.

Ова Икарди шо го праи у Интер според мене никад немаше да се деси у Јуве.

Никој нема да напраи проблем у Јуве реални да бидеме, пресериозна организација се и било шо и да има го решаваат или позади затворени врати или играчот се продава одма додека држи цена.

Ова Икарди шо го праи у Интер според мене никад немаше да се деси у Јуве.
Веројатно си во право.

Џан бараше мн голема плата ама наместо тоа и него му дадоа 10м провизија и откупна клаузула има од 60-70м мислам. Пак поефтино им иди на клубовите наместо 80м(пример) + 28м (4 години плата) + таму некој успат суми за бонус ова она вака му е далеку поефтино на било кој клуб по таа логика мислам дека им ги тргаат парињата ...

Тоа е Раиола им го покажа патот :D

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Џан има откупна клаузула од 50 мил - A €50 million release clause was also included in Can's contract, only valid for clubs outside of Italy and starting from his third year of contract; this was the first time that Juventus had added a release clause to one of its player's contracts

Заврши шминкањето на Сан Паоло...

process

process

process

process

Џан има откупна клаузула од 50 мил - A €50 million release clause was also included in Can's contract, only valid for clubs outside of Italy and starting from his third year of contract; this was the first time that Juventus had added a release clause to one of its player's contracts

Затоа и Ливерпул не му продолжија договор, зошто сакаше да има откупна клаузула.

Можи некој некогаш ќе плати откупна клаузула за Емре Џан...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom