Serie A 2018/2019

• Креатор на темата Креатор на темата Mondonico
  • Време на започнување Време на започнување

Дали Скудетото ќе остане во рацете на Јувентус?

• Да

Гласови: 82 50,3%
  • Не

Гласови: 32 19,6%
  • Интер

Гласови: 28 17,2%
  • Рома

Гласови: 7 4,3%
  • Наполи

Гласови: 7 4,3%
  • Милан

Гласови: 20 12,3%
  • Фиорентина

Гласови: 5 3,1%
  • Лацио

Гласови: 4 2,5%
  • Друг тим

Гласови: 3 1,8%

• Вкупно гласачи
    163
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Пеналот беше дебатлив. Реално многу судии не би го досудиле ова као пенал.
Ама како и да е, мнооооооооогу наивно од залижаниот. Мислам колку треба да си идиот така наивно да се поставиш кон играч кој е со грб накај твојот гол...

Интер победи ради наши грешки и тоа е тоа.
И да, од декември неаме пораз (ако не го сметаме супер купот против јувентус). Време беше да се изгуби.

Наивен пенал и нема пенал се две различити ствари. Доста слична ситуација ко на Кореа со Јуве, глуп и непотребен контакт кој е чист пенал.

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Мислам дека и Јуве доби таков сличен пенал со Атлетико. Не зборам пристрасно, Кастилехо беше наивен, Политано го искористи тоа италијанското да се подметне и да падне и тоа е. Контакт имаше, тоа е факт и јас мислам дека беше пенал.

Баш она што го предвидив се деси, дека Милан ќе се испичкари малку, а реално и Интер постигна ран гол што дефинитивно е добар буст. Интер победи ради тоа што беше подобар, не ради нечии грешки или не знам што. Едноставно "маестро" Спалети го доби Гатузо и тоа е тоа.

Politano ne ni trgna nakaj golot pocna da se seta nis sesnaesetnikot i cekase najmal dopir da padne toa i se desi plus sudijata od vozbuda za penalot naprai spaga

9f39ae9fafef24032779d4b27e4c26de.jpg

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Od toa so kako fan baza stravuvavme pred mechot toa I se sluchi, nema alibi, nema prostor da se bara vinata vo drug.

Toa sto Milan go igrase go vtoro trebase da se igra od prva minuta.

Od toa so kako fan baza stravuvavme pred mechot toa I se sluchi, nema alibi, nema prostor da se bara vinata vo drug.

Toa sto Milan go igrase go vtoro trebase da se igra od prva minuta.
Mоќниот Интер на чело со Спалети не го дозволија тоа... тактички...

Многу ми е мило што му покажавме кај му е местото,посебно на онај Пјонтек кој не се ни виде..земал пиштоли ми покажва против Спал и Џенова:pos:..

Интер можи е селска и лузерска екипа,ама против Милан ќе изгинат на теренот ако треба и ќе ги добијат...штета што Весино и Гаљардини се тешки просеци и што не знаат да егзекутираат иначе 0-3 првото ќе беше.

Хах абе добар играч е Пјонтек (Пиатек?), само што го научија одбраните дека не треба да му оставаат простор и треба агресивно да го маркираат. Нешто ко на Икарди што му прават. Момент играч е, може да те утепа без да допре топка цел натпревар.
Фокусот на целиот напад на Милан е на него, така да се повеќе тимови ќе играат на овој начин против него.

Реално типот игра одлична сезона. И на Милан еден тон бодови им донесе последниве месеци, практично сам.
Вистинскиот тест ќе му биде следната сезона. Дали ќе успее да го одржи нивото, зошто имало еден куп уан сизн вондер напаѓачи во лигава.

Пишав и во фк Интер за мене неочекувана победа со оглед на околностите пред мечот, но ете ме демантираа моите и докажаа дека се подобра екипа од Милан. Не знам кој му е проблемот на Гатузо ама чим дозволува тренер ко Спалети веќе неколку меча по ред да го моча на тактички план тогаш треба сериозно да се запраша за своето тренерско знаење. Не пратам, зошто Биља не му играше прва постава? Ако е повреда ок, ама ако бил спремен макар за 60 минути нека се убие Гатузо одма, едини играч од средњаците на Милан што знае со топка и овој не го игра...

Милан има проблем со изнесувањето топка првенствено, едно 10 пати денес Донарума или дефанзивците рогнаа панично во аут пошо немаше кој да ја прими топката и да ја пренесе до нападот, а второ и со организацијата на нападите, премногу старовремски и селски фудбал форсира Гатузо, преку нафрлувања од неизградени позиции на крилата или рогање долги топки од дефанзивците, фудбал кој умре пред 15 години што се вика.

Бакајоко денес им беше најдобар играч и еден од ретките со прелазна оцена, барем според мене. Ромањоли потфрли ептен, за првиот гол ако не се лажам он заспа, а и на првиот меч Икарди му избега и заби гол.

Околу судењето, генерално добро судеше судијата со исклучок на мали и ситни пропусти кои не влијаеа директно на резултатот. Пенал имаше за Интер, црвениот оправдано го поништи, исто добра работа направи што не свирна пенал за играта со рака на Кеси, реално врска немаше од пенал тоа, човекот ја избиваше топката накај центар свртен со грб према голот, нема никаква основа за пенал овде. Бакајоко требаше да добие жолт картон, 15 фаули само над Гаљардини направи, тука направи превид малце судијата и можеби за уште 2-3 ситни фаули, останатото беше супер.

Тоа е тоа, заслужена победа на Интер, да не беа фрките во екипа ќе бев и пред меч убеден во победа, вака испадна уште послатко, победа уз помали очекувања од обично. :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom