Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Милан има шанса за титула во ЛЕ и купот, Интер купот и првенството како и моментално првите 5 екипи.

Колкави се шансите е дискутабилно, не е спортски да го отпишеш кој било уште сега.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

НЕ Е ВИСТИНА ДЕКА ВО МИЛАН Е КАТАСТРОФА, УШТЕ ПОЛОШО Е

tifosi_milan_cina_02.jpg
Малце ми е нереална сторијава, 350 милиони евра не можеш да собереш за период од ~една година поготово во Серие А што не е толку комерцијална, не ЛШ, не знам каде да обезбедиш пласман.

Милан има шанса да освои ЛЕ колку што јас имам шанси да ја клецнам Адриана Лима.
Ако му даваш шанса на Интер за скудето мораш да му дадеш и на Милан за ЛЕ, исти им се.

Ако му даваш шанса на Интер за скудето мораш да му дадеш и на Милан за ЛЕ, исти им се.

А виде што пишав во постот? Дека иако е прв не ми се верува да опстои до крајот на тоа место со оглед на ростерот... Дека има шанси Интер за титула во Серија А има, затоа што 90% од дерби мечевите ги одигра на гости оваа полусеона и НЕ загуби, така да уз некое засилување во јануари можеби ќе се деси Јуве од пред 5-6 години со Конте, кога сосема неочекувано освоија титула. Милан ваков размонтиран нема промил шанса во ЛЕ, има доста појаки екипи од нив.

А виде што пишав во постот? Дека иако е прв не ми се верува да опстои до крајот на тоа место со оглед на ростерот... Дека има шанси Интер за титула во Серија А има, затоа што 90% од дерби мечевите ги одигра на гости оваа полусеона и НЕ загуби, така да уз некое засилување во јануари можеби ќе се деси Јуве од пред 5-6 години со Конте, кога сосема неочекувано освоија титула. Милан ваков размонтиран нема промил шанса во ЛЕ, има доста појаки екипи од нив.
Па има доста појаки екипи и од вас, и лани до полусезона имавте шанса за титула па распад систем, има уште 5 месеци за играње, една повреда и ќе ви игра Перишич шпиц.

На Милан дефинитивно купот му останува единствена шанса за титула сезонава, а Интер ги има сеуште надежите и во Серија А иако до мај има многу време и не знам со овој ростер колку би опстанале покрај едни Јуве и Наполи, така да ќе си влезат и двете екипи со најдобрите состави, можеби една до две измени да има, ете Падели место Ханда и можно е Далберт да игра лево, мада после она со Порденоне ниту еден од резервите не би ставил во игра, колективно дно беа.
Најубаво ќе биде да ти нацртам изгледа.

Башка ако одиш со таа логика, ни Јуве немаше најсилен состав првата сезона со Перикле па освоија. Човек, Милан не знае каде тера во моментов како клуб, нема ниту тренер ниту развиен систем на игра, каша попара е на секое поле во клубот, како очекуваш да освојат европска титула побогу?

Милан има шанса да освои ЛЕ колку што јас имам шанси да ја клецнам Адриана Лима.

Би рекол дека ти имаш поголема шанса за да ја клецнеш Адриана Лима.

Најубаво ќе биде да ти нацртам изгледа.

Башка ако одиш со таа логика, ни Јуве немаше најсилен состав првата сезона со Перикле па освоија. Човек, Милан не знае каде тера во моментов како клуб, нема ниту тренер ниту развиен систем на игра, каша попара е на секое поле во клубот, како очекуваш да освојат европска титула побогу?
Имаат нов тренер, неможеш да знаеш како ќе се развива нивната игра?

Тим како тим може да сврзе и 20 победи до крај и ?

Ако ги ставиш на кантар тимовите на Интер и Милан према квалитет не се далеку едни од други.

Ако сакаш компарација мери го со Милан и Лацио, ќе бидеш посрамотен ако пробаш да го споредиш со Наполи и Рома а со онај на Јуве само на сон.

Ако сакаш дрим тим купи му на Спалети на полусезона и пак прашање е дали ќе ти донесе титула.
Секогаш потфрлал кога било најпотребно.
Јас типувам дека Интер сезонава ќе го исвои купот и се разбира топ 4. :)

Па има доста појаки екипи и од вас, пред две години до полусезона имавте шанса за титула па распад систем, има уште 5 месеци за играње, една повреда и ќе ви игра Перишич шпиц.

Што е работата што постојано спомнувате за минатата сезона или толку брзо ви помина 2017 па не ја почуствувавте?..Лани Интер беше катастрофален и на полусезона беше на 6-7дма позиција ...пред две сезони со Манчини беше прв ...дајте малце информираност :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom